PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Dubrovnik

  Reissaaja 
  26.6.2015

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  5
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  4

  Maanatai
  Heräsin aikaisin aamulla. Lentokentällä oltiin ajoissa ja lento sujui hyvin. Dubrovnikissä taksikuski odettelikin jo meitä nimikyltin kanssa. Hotellille päästyä tutustuimme sen alueeseen ja totesimme hotellin hyväksi. Menimme heti uimaan puhtaan sinisenä kimaltelevaan mereen. Samalla pulahdi mme altaaseen. Ennen runsasta päivällistä kävimme vielä kävelyllä katsomassa maisemia pienen kummun päältä.

  Tiistai
  Miro niminen myyjä sai meidät ostamaan kolmen saaren päivä-risteilyn. Kaikki saaret olivat ihania ja ruoka hyvää. Aurinko helotti kuumana suoraan pään päältä. Viimeisellä saarella, Lobudilla oli satumainen hiekkaranta pitkän ja rankan kävelymatkan päässä saaren toisella puolella. Golfkärryillä kuskattiin sinne porukkaa jos ei jaksanut kävellä.

  Keskiviikko
  Vanhankaupungin tutkintakierroksella huomansin mm. että kadun laatat olivat kuluneet ihan sileiksi. Sieltä löytyi jos jonkin moista ihanaa ravintolaa ja kahvilaa.

  Torstai
  Dubrovnik card osiottautui hyödylliseksi, sillä pääsimme sillä ties kuinka moneen museoon ja upealle kaupunginmuurille.

  Perjantai
  Lokrumin saarella näin upeita riikinkukkoja. Yllätyksekseni ne söivät myös pähkinää. Hyppäsin kalliolta rannattomalta näyttävään ja tyrskyävään mereen. Vedenkin alla maisemat olivat upeat. Paikka oli kuin suoraan jonkin elokuvan kallioiselta rannalta.

  Lauantai
  Kävimme Babin Kukin kävelyllä. Yllätykseksemme löysimme matkan varrelta baarin, joka oli tippukiviluolassa. Kävelyllä huiputimme luultavati Babin Kukin korkeimman kohdan. Ostin ihania matkastamme muistuttavia tuliaisia, kuten minulla on tapana.

  Sunnuntai
  Tunsimme pakottavaa tarvetta päästä käymään vielä Lokrumin linnakeessa, joten hyppäsimme lautan kyytiin ja näimme linnakkeen. Matkalla huipulle törmäsimme vanhaan ja keskeneräiseen kulkutautisairaalaan. Sen pihaltan löytyi myös aaseja ja sydämet sulattavia pupuja. Sitten vain takaisin hotellille uimaan mereen rakennettuun pieneen vesipuistoon.

  Maanantai
  Oli pakko lähteä. Ehdotin, että jospa myöhästyisimme koneesta tahallaan ja jäisimme vielä viikoksi. Näin ei kuitenkaan käynyt.
  Pieni salaman iski lennolla ja säikäytti minut pahanpäiväisesti. Kaikki oli kuitenkin hyvin. Sateinen keli kotona palautti minut takaisen maan pinnalle. IHANA LOMA!

  VALAMAR CLUB DUBROVNIK INFORMAATIOTA
  Kissakuja: kävelykatu täynnä villejä mutta, ruokittuja ja hoidettuja kissoja.
  Henkilökunta: harvinaisen ystävällistä, juttelevaa ja viihdyttävää. Sääennusteisiin en tosin luottaisi.
  Iltaohjelmat: huippumenestyksiä esitykset: Grease, Michael Jackson ja men vs women-kilpailu. Erityisesti Grease. Zhu-Zhu train oli animation teamin pakkomielle, kuten myös joka iltainen tanssisessio ohjelman päätyttyä. Yhdesti tarjoiltiin jopa kakkuja ja muita herkkuja.
  Ruoka: hyvää, hieman samantapaista.
  Huone: Siisti, terassillinen ja extra bedin kanssa hivenen epäkäytällöninen.
  Animation team = viihdyttäjinä alan huippuluokan ammattilaisia.
  SUOSITTELEN !

  Lue lisää

  Matkan ajankohta kesäkuu 2015

  Kommentoi matkakertomusta
 • Dubrovnik

  ulla.ollinkoski 
  31.12.2013

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  5
  Ostokset
  5
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  5

  Tätä kohdetta ei suotta sanota Adrianmeren helmeksi. Se on sitä oikeasti! Turkooosin sinisenä hohtava meri on älyttömän kaunis. Auringonpaiste saa Dibrovnikin suorastaan hehkumaan loistossaan ja vanhaa kaupunkia ympäröivä muuri on valloittava. Kauniita kukkia ja kasvillisuutta on kaikkialla.

  Teimme K roatian Dibrovnikiin 10-vuotishäämatkamme yhdessä perheemme kanssa. Uima-allashotellimme oli kuin keidas kuumuuden keskellä. Tyttäremme tykkäsi kellua vedessä kaiken päivää. Allasalueeltakin sai herkullista ruokaa, mutta päivällinen vasta upea kokemus olikin. Seisovasta pöydästä löytyi herkkuja kaikkeen makuun. Välimeren ruoka sisälsi vaikutteita Italiasta ja Kreikasta. Oli kalaa, pitsaa, keittoa, salaattia, lihaa, jäätelöä, kakkuja, kanaa, hedelmiä ja kaikkea, mitä kuvitella saattaa.

  Tekemistä riitti vaikka millä mitalla. Teimme kierroksen vanhan kaupungin muurien ympäri, ajoimme köysiratavaunulla vuoren huipulle, teimme kaksi hienoa retkeä sekä Bosnia-Hertzegovinaan että Montenegroon ja yksinkertaisesti vain otimme aurinkoa uima-altaalla. Ostosmahdollisuuksia Dubrovnikin vanhassa kaupungissa oli lukuisia. Löytyi kahviloista erilaisiin museoihin, erikoisliikkeisiin ja herkullisiin jäätebaareihin asti paljon ihmeteltävää. Lämpötilan mittari kohosi aina 33 asteeseen asti, olihan kesä.

  Kerrassaan upea kohde! Dubrovnik ei jätä kylmäksi ketään. Tekemistä ja näkemistä riittää kaikkeen makuun ja kaikenikäisille. Tänne voisimme matkustaa uudestaan. Onneksi valokuvat ja muistot säilyvät.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta heinäkuu 2013

  Kommentoi matkakertomusta
 • Dubrovnik

  inga.kangas 
  4.9.2013

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  3

  Ostokset kannattaa tehdä Dubrovnikissa, koska Cavtat:ssa on lähinnä vain matkamuistomyymälöitä. Joten Dubrovnikiin kannattaa mennä omatoimisesti, kantosiipialuksella, matka sujuu mutkattomasti ja liikenneyhteys hyvä ja edullinen.
  Koska Croatiassa on kirkkaat vedet harrastimme myös snorklausta. Kalama ailma ei ollut niin värikästä kuin esim. Thaimaassa, mutta näimme kalaparvia, ahvenia, vähän isompia ja pienempiä kaloja, merimakkarat yms. ihan rannan läheisyydessä snorklatessa. Voi olla, että kun matkustaa veneellä lähisaarille voi nähdä runsaampaa kalamaailmaa, mutta meille riitti tämä tässä ns. oman hotellin läheisyyden vesissä.
  Ainakin Cavtat:ssa laivayhtiö Adriana tekee lähisaarille erilaisia venematkoja sekä panorama cruise-retkiä. Kannattaa kysyä paikan päällä, sen yhtiön edustajat ovat kyllä sen verran aktiivisia, että esitteitä saa mistä näkee aikataulut sekä tietoa hinnoista.
  Cavtat:ssa on myös market PEMO, mistä saa ostaa juomia, naposteltavaa, hygieniatarpeita, ruokaa yms.
  Sää oli koko ajan hyvä, aamuisin lämpöä noin +21-23 astetta ja päivisin noin +26-28 astetta, puolipilvistä/selkeä, aurinkoa, meidän matkan aikana. Tiistaina oli aamulla ainoa päivä kun tuli ukkosmyrsky, se kesti noin 2 tuntia ja satoi kaatamalla. Välillä ukkosti myös yöllä, mutta enemmän merellä ja oli kovaa salamointia, päivisin taas aurinkoa ja lämpöä. Iltaisin lämmintä oli noin +23 astetta.
  Kaiken kaikkiaan voi suositella Croatiaa, Cavtat kylän rauhallista menoa, lepoa, lomaa. Merivedet ovat kirkkaita ja puhtaita, ruoka hyvä, palvelu ystävällinen. Voi tehdä monenlaisia veneretkiä ja käydä Dubrovnikin vanhakaupungissa mikä sijaitsee vain 20 km päästä Cavtat:sta. Mielestämme hintataso on edullisempi kuin Suomessa ja hotelli Croatia on hyvä. Suosittelemme paikkaa lämpimästi pariskunnille, mutta ei niinkään lapsiperheille, ei ainakaan perheen liian pienille, koska sellaisia hiekkarantoja mikä yleensä rantalomakohteissa on, ei siellä Cavtat:ssa ole.
  Paikka on rauhallinen, vesiurheilua harrastaville, aurinkopalvojille ja hyvän ruoan nautiskelijoille.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta elokuu 2013

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 12