PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Brela

   
  26.5.2016

  Vaimohan se on meidän perheessä, joka oli lomakohteen, ajan ja paikan valinnut ja oli tehnyt sen hyvissä ajoin, joten ei tarvinnut muuta kuin olla säästäväinen ja yrittää odotusaikana matkakassaa kartuttaa. Tällä kertaa kohteena oli Kroatian Brela. Kutsuimme sitä keskenämme Relaksi kun se ikään kuin ilmaisi matkan yhdeksi tavoitteeksi levätä,virkistyä ja rentoutua l. "relata". Ryhnämatkailmoitus oli paikallisessa sanomalehdessä Mikkelissä.Kohde oli sen verran tuntematon, että pankissa valuutanvaihtovirkailija sanoi, ettei ollut sellaisesta paikasta kuullutkaan.
  Suomessa sisämaassa asuvina annoimme suuren arvon sille seikalle, että oli järjestetty edestakainen kuljetus lentoasemalle ja joviaali kuljettaja pohjusti jo bussissa lomatunnelmaa kannustavilla kommenteilla tarkalla taukopaikkojen suunnittelulla ja lähtöselvitykseen opastamisella.
  Marina Blue Sun hotellissa oli tilaa ja tasoa ja kuitenkin rauhallista ja toivomamme merinäköala ilman erillismaksua. Uima-allas oli naapurihotellissa, mutta merivesikin oli yllättäen jo uimakelpoista eikä sen kirkkautta olut suotta ylistetty. Delfiinejäkin oli nähty iloisesti hyppelehtimässä. Hotellin ruokasali oli tilava ja ruokailuissa vaihtoehtoja oli paljon. Iltaruokailussa oli katelautasetkin juhlistamassa tapahtumaa. Harmi, etten tunnistanut kaikkia ruokalajeja. Liha- ja kalaruuissa oli monia vaihtoehtoja ja aamiaisella esim. kananmunia löytyi keitettyinä ja toiselta puolen paistettuina, niin että keltuainen jäi houkuttelevaksi silmäksi keskelle. Ja olihan toki munakokkelia sitten saatavilla pekonin seuraksi. Salaateissa oli tuore maku ja mehevyys. Meillä oli puolihoito, mikä oli mielestämme hyvä valinta, niin ei tarvinnut etsiskellä sitten muuta kuin välipalapaikkoja; kahvi tai jäätelöbaareja yms. joita rannalta puolen kilometrin päästi löytyi.
  Osallistuimme parille retkelle. Kuulussa Dubrovnikissa oli "pakko" käydä ja siellä erittäin hyvää englantia puhuva paikallisopas esitteli meille vanhan kaupungin nähtävyyksiä. Hintataso oli Dubrovnikissa korkeampi kuin Brelassa. matka sinne kesti kolmisen tuntia suuntaansa. Maisema oli etelään mennessä aina sama; vasemmalla nousi vuorenrinne ja oikealla meri. Omskin retki oli ilmeikkäämpi veneretkineen ja ruokailuineen ja Pekkapataa maistellen. Jokos minä sanoin, että hotellin henkilökunta oli ystävällistä ja palvelualtista ja useimmissa kaupoissa myyjät kysyivät, että puhutanko saksaa vai englantia.
  En osannut saksaa kuin "Ich spreche nicht deutch" mutta sen ymmärsivät hyvin. Oppaanamme oli enimmäkseen valoisa ja reipas Rebekka.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta toukokuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta