Matkat – Skala Rachoni

Skala Rachonissa vietät rentouttavan ja rauhallisen loman, asut erinomaisessa hotellissa ja nautit ihanasta rantaelämästä.

Skala Rachoniin voit matkustaa Tjäreborgin matkassa kesällä 2022.

Skala Rachoni on Thassoksen saaren idyllinen helmi. Vaikka kylä sijaitsee vain noin kymmenen kilometrin päässä Thassoksen kaupungista, havaitset selkeästi maaseutumaisen tunnelman kulkiessasi oliivilehtojen läpi pienille uimapoukamille tai istuessasi tavernassa nauttimassa auringonlaskusta. Skala Rachonissa koet Kreikan parhaimmat ja hienostuneimmat puolet: erinomaiset hotellit, upeat rannat ja laajan valikoiman tavernoja ja baareja, joissa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia sekä ruokien että juomien muodossa. Kylän ympärillä on oliivilehtoja sekä pieniä polkuja ja teitä, joita voi seurailla vailla sen kummempaa suunnitelmaa. Usein reitit johtavat rannoille tai tavernoille, joihin voi pysähtyä rentoutumaan. Alueella on paljon pieniä rantoja ja poukamia, joissa on usein oma tavernansa sekä pinjapuita, jotka tarjoavat sopivasti suojaa auringolta.

Majoitu mukavasti

Tjäreborgilla on Skala Rachonissa kaksi aikuiseen makuun sopivaa hotellia, joista avautuvat upeat näköalat merelle ja ympäristöön. Jos olet etsimässä vähän pienempää hotellia, niin silloin hyvä vaihtoehto on Louloudis Fresh. Se sijaitsee sisämaassa, reilun puolen kilometrin päässä rannalta. Aamiaispöydästä avautuu hieno näköala, ja hyvät vaellusreitit alkavat heti oven ulkopuolelta. Riippumatta siitä kumman hotellin valitset, voit olla luottavaisin mielin, sillä molemmat ovat saaneet hyvät arvostelut vierailtamme.

Koe Thassos

Thassoksen saarella on helppo liikkua bussilla tai vuokra-autolla, löytää oma suosikkirantansa tai tehdä tutkimusretkiä vuorilla. Thassoksella kohtaat aitoa kreikkalaista vieraanvaraisuutta, ystävällisiä hymyjä ja uteliaita kysymyksiä kaikkialla. Täällä lomasi kuluu todellakin kiireettömissä ja rennoissa merkeissä. Thassoksen kuuluisan hunajan tai erinomaisen oliiviöljyn ostamiseen voi helposti vierähtää puoli tuntia, ja pikaiseksi lounaaksi tarkoitettu piipahdus vuoriston tavernaan voikin muuttua pitkäksi ja miellyttäväksi vierailuksi – ja sinulle jää paljon ihania lomamuistoja.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Skala Rachoni

Sää
 • tammikuu
7°1°
4
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
9°2°
5
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°3°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
8
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°11°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°15°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°17°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°17°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°13°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
19°9°
7
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°6°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
9°2°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
Rannat
Tjäreborgin hotellit sijaitsevat Pachis Beachillä, hieman Skala Rachonin kylän ulkopuolella. Ranta koostuu hiekasta ja sorasta, ja siellä on suuria, varjostavia pinjapuita. Skala Rachonin rannalla on tarjolla monenlaisia vesiurheilulajeja, kuten vesihiihtoa ja vesiskoottereita.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3–4 tuntia

Näin matkustat tänne

Thassokselle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella.
Thassoksen kaupunkiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella. Lento laskeutuu mantereen puolelle, Kavalan lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Skala Rachionissa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta.

Tjäreborgin oppaat ovat vastassa Kavalan kaupungin ulkopuolella, mantereella sijaitsevalla lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin. Kuljetus lentokentältä Keramotin lauttasatamaan kestää n. 15 min. Satamasta matka jatkuu autolautalla Thassoksen kaupunkiin (n. 40 min). Lauttamatkan aikana matkatavarat säilytetään bussissa. Lautalla on yksinkertainen kahvila. Kuljetus Thassoksen kaupungin satamasta Skala Rachonin hotelliin kestää n. 30–40 min (n. 11 km) sen mukaan, kuinka paljon muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä matkan varrella on. Toisinaan bussi ajaa muiden lomakohteiden kautta, jolloin kuljetus kestää hieman kauemmin. Odotusajat Keramotin lauttasatamassa ovat mahdollisia sekä meno- että paluumatkalla. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan, ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätietoja saat saavuttuasi perille.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Skala Rachonissa on muutama ravintola, joissa tarjoillaan perinteistä kreikkalaista ruokaa.
Skala Rachonin yöelämä on rauhallista. Hotellien tarjonnan lisäksi kylässä on muutama rantabaari.
Ostokset
Skala Rachonin ja Skala Prinoksen välissä sijaitsee yksi saaren suurimmista supermarketeista. Enemmän ostosmahdollisuuksia on Thassoksen kaupungissa, jonne on Skala Rachonista noin vartin matka.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Thassoksella voi auringosta nauttimisen ja uimisen lisäksi kokeilla monia muitakin aktiviteetteja. Saarella on paljon hyviä vaellusreittejä, joita varten voi myös vuokrata polkupyörän. Täällä voit pelata tennistä ja kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja muun muassa Makryammoksen, Pefkarin ja Golden Beachin rannoilla. Pefkarissa ja Potoksessa on myös sukelluskeskukset.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Thassos on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Saaren paikallisbussit liikennöivät sesongin mukaan, joten toisinaan vuoroja on vähemmän. Aikataulut on myös suunniteltu Thassoksen kaupunkiin saapuvien lauttojen aikataulun mukaan. Saarella pääsee helpoiten kulkemaan vuokra-autolla. Skala Prinoksesta kulkee säännöllinen lauttalinja Kavalaan. Thassoksen kaupungista lauttoja menee Kavalan lisäksi Keramotiin.
Kohdefakta

Palvelumme

Touko-syyskuussa tavoitat Tjäreborgin oppaat vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada muita hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua hotellillesi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan, ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Valuutta ja maksaminen

Kylässä on pankkiautomaatti.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Keskikesällä erittäin vilkas liikenne. Thassoksella on suuri hunajantuotanto, joten siellä on paljon mehiläisiä ja ampiaisia, etenkin elo-syyskuussa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Egeanmeressä sijaitsevalla Thassoksella on asukkaita n. 15 000, joista Thassoksen kaupungissa asuu n. 3 000. Saarella on paljon ravintoloita ja tavernoja, joissa muutamissa on myös elävää musiikkia. Baareja ja rantabaareja. Museoita sekä antiikkisia kaivauksia.
Tee matkahaku – Skala Rachoni
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.