Matkat – Potos

Potoksen viihtyisässä lomakohteessa asut lähellä rantaa. Täällä sijaitsee myös lapsiystävällinen Family Garden -hotellimme Alexandra Beach.

Potos on viehättävä kreikkalainen kylä, joka on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan lomakohteena. Kylä on miellyttävä sekoitus modernia ja perinteistä tunnelmaa, ja takana kohoava vehreä vuoristomaisema muodostaa sille kauniin taustan. Potoksen kylä sijaitsee rannalla, joten hotelleilta ei ole pitkä matka uimaan, ja rannalta myös pääsee helposti nauttimaan kylään lounasta. Potokseen matkustetaan nauttimaan auringosta, uimisesta ja rennoista päivistä rannalla, ja hyvänä lisämausteena siellä on etelärannikon paras yöelämätarjonta. Koska Thassos on suosittu lomakohde myös kreikkalaisten parissa, se on edullisempi ja autenttisempi kuin moni muu Kreikan lomakohde.

Lapsiystävällinen hotelli Potoksessa

Lapsiperheille suosittelemme Family Garden -hotelliamme Alexandra Beachiä, joka sijaitsee rannalla, vain vartin kävelymatkan päässä Potoksen keskustasta. Hotellissa on ilmainen WiFi, lastenallas, tilavat huoneet ja suuri puutarha, ja siellä viihtyvät sekä isot että pienet. Rentoutumista ja kuntoilua varten hotellissa on kuntosali ja spa.

Asu ylellisesti lähellä rantaa

Jos haluat lomaltasi sekä rentoutumista että ylellisyyttä, suosittelemme saaren ehdottomasti parasta hotellia, Royal Paradisea. Hieman Potoksen ulkopuolella sijaitseva hotelli on saanut vierailtamme erinomaisia arvosteluja. Hotellilla on oma ranta, kuntosali ja hyvinvarusteltu spa-hoitola. Potokseen on vain muutaman minuutin matka taksilla tai vuokra-autolla.

Parhaat rannat

Täällä, saaren etelärannikolla, sijaitsee muutama Thassoksen parhaimmista rannoista. Potoksen ranta on kaupungin keskustassa, joten kylässä on mukavaa rantatunnelmaa, etenkin rannan lähellä olevissa kortteleissa. Ja molemmin puolin Potosta odottaa lisää rantoja: esimerkiksi Pefkari ja San Antonio.

Vuokraa auto Potoksen lomallesi Tjäreborgilta!

Tiesitkö, että voit vuokrata auton Potoksesta samalla kun varaat matkan Tjäreborgilta? Autolla pääset omille rannoille ja kiemurteleville vuoristoteille sekä pikkuisiin kyliin. Välimatkat ovat lyhyet ja saaren ympäri kulkeva rantatie on vain noin 100 kilometrin pituinen, joten omatoimisille retkille on helppo lähteä.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Potos

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
7°1°
4
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
9°2°
5
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°3°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
8
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°11°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°15°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°17°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°17°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°13°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
19°9°
7
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°6°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
9°2°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
Rannat
Potoksen ranta sijaitsee aivan kylän keskellä, minkä vuoksi kylä muistuttaa tunnelmaltaan rantakohdetta. Rannat ovat pääsääntöisesti lapsiystävällisiä ja melko matalia, ja ne koostuvat hiekasta tai kivestä ja sorasta. Potoksen ranta jatkuu kylästä etelään päin. Eteläosaa kutsutaan myös San Antonio Beachiksi paikalla sijaitsevan rantaklubin mukaan. Potoksen kylän kohdalla rannalla on paljon aurinkotuoleja, baareja ja kahviloita. Potoksen pohjoispuolella sijaitsee Alexandra Beachin ranta.

Metalia

Metalia on kiviranta, jonka lähellä on kylässä aiemmin toimineen rautakaivoksen rakennusten raunioita. Rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Pefkari

Pefkarin ranta sijaitsee Potoksen ja Limenarian välissä. Rannan alaosa koostuu hiekasta ja yläosa pikkukivistä, ja siellä on ravintoloita ja baareja sekä vesiurheilumahdollisuuksia. Rannan tuntumassa on myös pinjapuiden ympäröimä piknik-alue, jolla voi syödä omia eväitä ja ihailla auringonlaskua.

Psili Ammos

Psili Ammoksen ranta sijaitsee aivan Potoksen ulkopuolella. Kullankeltaisen hiekkansa ja kristallinkirkkaan vetensä ansioista ranta on täydellinen valinta lapsiperheille. Rannalla on aurinkotuoleja ja -varjoja, vesiurheilumahdollisuuksia sekä tarjoilua.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3–4 tuntia

Näin matkustat tänne

Thassokselle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella.
Potoksen lomakohteeseen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella, touko-syyskuussa. Lento laskeutuu mantereen puolelle, Kavalan lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Potoksessa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta.

Tjäreborgin oppaat ovat vastassa Kavalan kaupungin ulkopuolella, mantereella sijaitsevalla lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin. Kuljetus lentokentältä Keramotin lauttasatamaan kestää n. 15 min. Satamasta matka jatkuu autolautalla Thassoksen kaupunkiin (n. 40 min). Lauttamatkan aikana matkatavarat säilytetään bussissa. Lautalla on yksinkertainen kahvila. Kuljetus Thassoksen kaupungin satamasta Potoksen hotelliisi kestää n. 45 min – 2 t 30 min (n. 45 km) sen mukaan, kuinka paljon muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä matkan varrella on. Usein lentokenttäbussi pysähtyy muissa matkan varrella sijaitsevissa lomakohteissa. Odotusajat Keramotin lauttasatamassa ovat mahdollisia sekä meno- että paluumatkalla. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan, ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätietoja saat saavuttuasi perille.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Potoksen rannan tuntumassa on paljon ravintoloita ja baareja, joten nälän tai janon yllättäessä saat aina helposti ruokaa ja juomaa.
Potoksen yöelämä on keskittynyt rantakadun varrelle, jolla sijaitsee useita baareja sekä yökerho. Täällä voit nauttia hyviä cocktaileja ja kuunnella aaltojen rentouttavaa kohinaa.
Ostokset
Potoksesta voi ostaa monia paikallisia tuotteita, kuten kulta- ja hopeakoruja, nahkatuotteita sekä saarella tuotettua hunajaa ja oliiviöljyä. Länsirannikolla sijaitsevassa Prinoksen kylässä järjestetään maanantaisin aamupäivällä suuret markkinat, joilta voi ostaa hedelmiä, vihanneksia, laukkuja, kenkiä ja paljon muuta.

Xantin markkinat

Thassoksen saari ei ole varsinainen ostosparatiisi, mutta lauantaisin järjestettäviltä Xantin markkinoilta voi tehdä hyviä löytöjä. Sieltä voi ostaa kaikenlaista antiikkiesineistä vaatteisiin ja tuoreeseen kalaan. Thassoksen saari tunnetaan parhaiten hunajastaan ja oliiviöljystään.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Jos kaipaat välillä hieman vaihtelua rantaelämään, Thassoksella on paljon aktiviteetteja, erityisesti jos harrastat mielelläsi liikuntaa. Saarella on paljon hyviä vaellusreittejä, joita varten voit myös vuokrata pyörän. Vesiurheilumahdollisuuksia on useilla rannoilla, kuten Makryammoksella, Pefkarilla ja Golden Beachillä. Potoksessa ja Pefkarissa on myös sukelluskeskukset.

Thassoksen kaupunki

Thassoksen kaupunki eli Limenas on saaren pääkaupunki, jossa on rauhallinen tunnelma myös korkeasesongin aikaan. Kaupungissa on monia kahviloita, baareja, klubeja ja ravintoloita, joten yöelämätarjonta on monipuolista. Lisäksi siellä on supermarketteja, leipomoita sekä muita kauppoja, joista voi ostaa kaikenlaista vaatteista matkamuistoihin. Sataman molemmin puolin on kaksi rantaa, joista toinen on isompi, toinen pienempi ja rauhallisempi.

Limenaria

Limenaria on saaren toiseksi suurin asutuskeskus, joka sijaitsee meren rannalla lähellä Potosta. Kylässä on useita kauppoja, ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Limenariassa tapahtui suuria mullistuksia 1900-luvun alussa, jolloin eräs saksalainen yhtiö aloitti kylässä raudan ja kullan louhinnan. Kylän takaisella kukkulalla sijaitsee suuri Palataki-talo, jossa oli yhtiön pääkonttori, ja sieltä on hienot näkymät toisella puolella oleviin kyliin. Metsän läpi voi kävellä vanhalle tehdasalueelle. Limenariassa on myös rauhallinen ja tilava ranta. Sieltä voi myös vaeltaa rantaviivaa pitkin Potokseen.
Kulkuyhteydet
Thassoksen saareen voi tutustua parhaiten vuokraamalla auton. Saarella toimii useita tunnettuja autovuokraamoita. Tjäreborg tekee yhteistyötä Avis-autovuokraamon kanssa. Jos vuokraat auton paikan päällä, tarkista huolellisesti, mitä kaikkea vakuutus kattaa. Vältä pieniä, tuntemattomia autovuokraamoita, vaikka ne houkuttelisivatkin edullisilla hinnoilla.

Taksi

Takseja on kaikissa lomakohteissa. Taksiasemat sijaitsevat Thassoksen kaupungissa ja Limenariassa. Jos tarvitset apua taksin tilaamisessa, voit aina kääntyä hotellin tai ravintolan henkilökunnan puoleen. Takseissa käytetään taksamittaria, ja hinnat voivat olla korkeammat ilta- ja yöaikaan. Jos tarvitset taksia myöhään illalla tai yöllä, se on parasta tilata hyvissä ajoin ennakkoon.

Lautat

Thassoksen kaupungista pääsee lautalla Keramotiin. Kesäaikaan lautat liikennöivät aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Prinoksesta menee myös lautta Kavalaan, ja matka kestää noin puolitoista tuntia. Kavalasta puolestaan pääsee lautalla Limnokselle, Mytiliniin ja Chiokselle. Lauttojen hinnat ja aikataulut voivat vaihdella sesongin mukaan.

Polkupyörä

Potoksessa on useita erikokoisia pyörävuokraamoja.

Mopo ja moottoripyörä

Moottoripyörän vuokraamiseksi sinun tulee olla vähintään 21-vuotias, ja tarvitset auton tai moottoripyörän ajokortin. Kreikassa kypärän käyttö on lain mukaan pakollista. Vuokraukseen sisältyy vakuutus. Varmista, että oma matkavakuutuksesi kattaa moottoriajoneuvolla ajamisen – mikäli ei, tulee sinun ottaa lisävakuutus ennen ajamista.

Bussit

Thassoksen kaupungista pääsee paikallisbussilla useimpiin saaren kyliin. Osa busseista ajaa myös saaren ympäri joitakin kertoja päivässä. Bussipysäkit on merkitty turkoosein kyltein. Thassoksen kaupungin pääbussiasema sijaitsee sataman lähellä. Saaren paikallisbussit liikennöivät sesongin mukaan, joten toisinaan vuoroja on vähemmän. Aikataulut on myös suunniteltu Thassoksen kaupunkiin saapuvien lauttojen aikataulun mukaan.
Kohdefakta

Palvelumme

Touko-syyskuussa tavoitat Tjäreborgin oppaat vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada muita hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua hotellillesi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan, ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Potoksessa on pankkiautomaatteja.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Vilkasta liikennettä korkeasesongin aikana. Thassoksella on suuri hunajantuotanto, joten siellä on paljon mehiläisiä ja ampiaisia, etenkin elo-syyskuussa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Egeanmeressä sijaitsevalla Thassoksella on asukkaita n. 15 000, joista Thassoksen kaupungissa asuu n. 3 000. Saarella on paljon ravintoloita ja tavernoja, joissa muutamissa on myös elävää musiikkia. Baareja ja rantabaareja. Museoita sekä antiikkisia kaivauksia.
Lasten kanssa matkustaminen
Thassoksen saari sopii hyvin koko perheen lomakohteeksi. Lapset ovat tervetulleita kaikkialle, ja kreikkalaiset ovat sekä vieraanvaraisia että lapsirakkaita. Huomioi, että aurinko paistaa hyvin voimakkaasti, ja laita lapsille runsaasti aurinkovoidetta. T-paitaa ja päähinettä kannattaa käyttää myös uidessa. Lasten kanssa kannattaa välttää kallioisia rantoja, sillä niillä voi olla merisiilejä.
Tee matkahaku – Potos
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.