Matkat – Skala Kallonis

Pienessä idyllisessä Skala Kalloniksen kylässä elämä on mukavan rauhallista ja keskittynyt lähinnä rannalle ja torin ympäristössä oleviin tavernoihin.

Skala Kallonis on pieni ja viehättävä kalastajakylä, jossa elämä on mukavan rauhallista. Kylä sijaitsee suojaisan Kalloninlahden rannalla. Koska maasto on täällä todella tasaista, kohde on yksi saaren lapsiystävällisimmistä. Skala Kallonis on tunnettu sardiininkalastuksestaan koko Kreikassa. Jos sardiini kuuluu suosikkiherkkuihisi, koet varmasti ainutlaatuisia makuelämyksiä lomasi aikana. Vaikka kylä on suhteellisen pieni, sen ravintolatarjonta on yllättävän monipuolinen. Lisäksi ravintolat ovat todella korkeatasoisia ja hinnat edullisia. Suurin osa ravintoloista ja kahviloista sijaitsee pienen viihtyisän torin laidalla satamassa sekä kahden rannan suuntaisesti kulkevan kadun varrella.

Lapsiystävälliset hotellit Skala Kalloniksessa

Adonis/Aeolian Gaea on erinomainen hotellivalinta matkustaessasi lasten kanssa Skala Kallonikseen. Täällä asut tilavassa ja mukavassa huoneistossa yhdessä Lesboksen parhaista hotelleista. Lisäksi pääset nauttimaan hotellin puutarhan antimista sekä oman oliivilehdon oliiviöljystä.

Tilavat rannat

Skala Kalloniksen rannat ulottuvat muutamia kilometrejä pienen sataman molemmin puolin, joten tilaa on varmasti kaikille. Täällä myös lapset voivat mennä vapaasti, sillä molemmat rannat ovat matalia ja suojaisia. Jos nälkä tai jano yllättää, rantabaari ja tavernat odottavat muutaman askeleen päässä.

Lintubongarien suosikki

Skala Kallonis houkuttelee joka vuosi useita lintubongareita seudulleen, sillä lukuisat muuttolintuparvet pysähtyvät täällä matkalla etelään. Keväisin ja syksyisin täällä voi ihastella useita harvinaisia lintulajeja. Flamingot viihtyvät Kalloninlahden itäisen osan suolajärvillä ympäri vuoden.

Tutustu saareen

Koska Skala Kallonis sijaitsee keskellä Lesboksen saarta, täältä on helppo lähteä lyhyemmille ja pidemmille retkille saarelle. Molivoksen romanttinen, keskiaikainen kylä, jossa on tunnelmallinen satama ja kaunista arkkitehtuuria, on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde lomaillessasi Lesboksella. Antissan länsipuolella sijaitseva ainutlaatuinen kivettynyt metsä on myös todella mielenkiintoinen kohde, kuten myös vilkas pääkaupunki Mytilini. Matkan varrella pääset näkemään upeita maisemia, jotka koostuvat vihreistä kukkuloista ja silmänkantamattomiin jatkuvista oliivilehdoista.

Hyvä tietää
 • Perhehotelleja
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Kilometrien pituisia hiekkarantoja
 • Lapsiystävällisiä rantoja
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Skala Kallonis

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
13°7°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
14°8°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
15°9°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°11°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
24°15°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°22°
12
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°22°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°15°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°11°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
14°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Rannat
Skala Kalloniksen pitkä ranta syvenee loivasti, ja se on sekoitus hiekkaa ja soraa. Täällä voit nauttia saaren lämpimimmistä uimavesistä. Aurinkotuoleja on mahdollista vuokrata. Suurin osa kahviloista ja ravintoloista sijaitsee rannan yläpuolella olevalla kadulla, mutta myös itse rannalla on muutamia rantabaareja. Tämän lapsiystävällisen rannan lisäksi Lesboksella on yli 40 muuta upeaa rantaa. Kätevimmin liikut paikasta toiseen vuokraamalla auton. Useat rantakahvilat tarjoavat aurinkotuoleja ilmaiseksi asiakkaidensa käyttöön, ja usein niitä on mahdollista vuokrata myös erikseen.

Vatera – paikallisten suosikkiranta

Tämä saaren pisin ranta on kahdeksan kilometriä pitkä ja kreikkalaisten itsensä suosiossa. Viikonloppuisin täällä tapaa saaren asukkaita viettämässä aikaa, ja heinä-elokuussa tänne saapuu lomailijoita koko Kreikan alueelta.

Molivos

Molivoksen ranta on kivinen, ja vesi kirkasta, mutta muutaman metrin päässä rannasta pohja muuttuu hiekkaiseksi. Täällä on mahdollisuus harrastaa vesiurheilulajeja sekä vuokrata aurinkotuoleja maksua vastaan.

Petra

Pitkä ja upea ranta, joka on sekoitus hiekkaa ja soraa. Rantapromenadin varrella on kahviloita ja ravintoloita. Aurinkotuoleja on mahdollista vuokrata, ja monissa rantabaareissa ne kuuluvat hintaan ostaessasi syötävää tai juotavaa.

Eftalou

Neljän kilometrin päässä Molivoksesta, pohjoisella saarella, sijaitsee pieni Eftaloun kylä, joka on jo vuosisatojen ajan ollut tunnettu parantavista lähteistään. Mineraalivedestä sanotaan olevan apua reumatismiin, niveltulehduksiin sekä munuais- ja iho-ongelmiin.

Polychnitou

Jos haluat lähteä suosituille kuumille lähteille, vierailemisen arvoinen kohde on Polychnitoun lähteet. Näiden Euroopan kuumimpien lähteiden lämpötila saattaa nousta jopa 71-90 asteeseen. Alueella on kaksi uima-allasta, naisille ja miehille erikseen. Yleensä perheen kanssa on mahdollista uida kuitenkin yhdessä.

Skala Eressou

Skala Eressoun ranta on tummaa hienoa hiekkaa, ja ranta on yksi Lesboksen upeimmista. Lisäksi ranta on valittu useita kertoja Kreikan puhtaimmaksi rannaksi. Itäpuolella on pari tavernaa ja viihtyisä rantapromenadi.

Anaxos

Vain kolmen kilometrin päässä Petrasta sijaitsee hiekkaranta, jota pidetään yhtenä alueen parhaista rannoista. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja saa yleensä käyttöönsä rantabaareista ostaessaan syötävää tai juotavaa, ja niitä on mahdollista vuokrata myös erikseen.

Tsonia

Tsonia sijaitsee hieman syrjässä, itäisellä rannikolla lähellä Skala Sikaminiasta. Ranta on tunnettu lähinnä punaisesta hiekastaan ja hyvistä snorklausmahdollisuuksistaan

Gavanthas

Gavanthaksen ranta on pitkä ja lapsiystävällinen, ja se syvenee loivasti. Yleensä rannalla on hyvin tilaa. Rannan vieressä on myös leikkipaikka.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 t 30 min

Näin matkustat tänne

Lesbokselle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella (toukokuu-syyskuu).
Skala Kallonikseen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella (toukokuu-syyskuu). Lento laskeutuu Mytilinin lentokentälle, Lesboksen saarelle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Skala Kalloniksen hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta ennen matkaa. Ajoaika bussilla Mytilinin lentokentältä hotelliisi kestää noin 1 tunnin ja 15 minuuttia (n. 45 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Vaikka kylä onkin kooltaan suhteellisen pieni, sen ravintolatarjonta on monipuolinen – täällä on useita kahviloita, ravintoloita ja tavernoja. Useimmat niistä sijaitsevat satamassa olevan pienen torin laidalla sekä kahdella rannan suuntaisesti kulkevalla kadulla. Tarjolla on perinteistä kreikkalaista ruokaa, kalaa ja äyriäisiä sekä tietenkin kylän omaa erikoisuutta: sardiineja. Noin neljän kilometrin päässä sisämaahan päin sijaitsee hieman suurempi Kallonin kylä, jossa on kauppoja, pankkiautomaatteja sekä useita ravintoloita ja kahviloita.

Ruoka ja juoma Lesboksella

Hyvät makuelämykset ovat tärkeä osa lomaa. Lesboksella sinulla onkin erinomainen mahdollisuus tutustua aitoon kreikkalaiseen ruokakulttuuriin. Saarelta saa monenlaisia paikallisia tuotteita, kuten sardiineja, hedelmiä ja vihanneksia – sekä tietenkin herkullisia oliiveja.

Lesboksella ulkona syöminen on edelleen suhteellisen edullista, ja paikalliset viettävät mielellään aikaa lähitavernassa ystävien kanssa. Monet ravintolat saattavat olla melko tyhjiä meidän päivällisaikaamme, mikä johtuu siitä, että Kreikassa päivällistä on tapana syödä myöhemmin
.... Jos siis haluat kokea aidon kreikkalaisen ravintolaelämyksen kreikkalaisten seurassa, ravintolaan kannattaa lähteä vasta myöhemmin illalla.

Koska monissa tavernoissa ruokalista ei usein pidä aivan paikkaansa, voit mennä itse keittiöön katsomaan vaihtoehtoja ja valitsemaan, mitä haluat syödä. Tarjoiltavat ruokalajit riippuvat siitä, mitä raaka-aineita kulloinkin on saatavilla ja kuka on keittiövuorossa. Kala on kalliimpaa kuin liha, ja usein sekä kala- että liharuuat on hinnoiteltu kilohinnoilla. Monissa paikallisissa ravintoloissa myös viini on hinnoiteltu painon mukaan. Ravintolalaskuun lisätään usein ns. kattausmaksu. Jos olet tyytyväinen ruokaan ja palveluun, tavanomainen juomarahan määrä on 10 prosenttia.

Kukapa ei olisi talven pimeyden keskellä haaveillut olevansa Välimerellä nauttimassa ulkoterassilla hyvää juotavaa ja vaikkapa choriatikia? Choriatiki on juuri sitä, mitä meillä kutsutaan kreikkalaiseksi salaatiksi, eli auringossa kypsyneitä tomaatteja, kurkkua, fetajuustoa sekä punasipulia oliiviöljyllä ja etikalla maustettuna. Kreikkalainen keittiö on täynnä maistuvia erikoisuuksia – kuinka montaa ehdit lomasi aikana maistaa?
Mezejä eli alkuruokia
Tsatsiki: Jogurttikastike, johon tulee valkosipulia ja raastettua kurkkua
Fava: Herneistä ja sipulista valmistettua tahnaa
Tiropides: Friteerattuja juustopiiraita
Briam: Vihanneksia tomaattikastikkeessa
Imam Baildi: Täytettyä munakoisoa riisin tai juuston kera
Spanakopita: Pinaatti-yrtti-fetapiiras
Patatokeftedes: Friteerattuja ja maustettuja perunapalloja
Saganaki: Friteerattua juustoa
Kalamari: Grillattua tai friteerattua mustekalaa
Oktapodi: Marinoitua, grillattua mustekalaa, tarjoillaan usein viinikastikkeen kera
Dolmades: Viininlehtikääryleet, joissa on täytteenä riisiä tai lihaa
Skordalia: Perunasta ja valkosipulista valmistettu muhennos, tarjoillaan kylmänä
Taramosalata: Suolattua karpinmätiä ja perunaa

Pääruokia
Exohiko: Sianlihavartaita tomaatti-, valkosipuli- ja yrttitäytteellä
Kontosouvli: Sianlihavartaita sipulin ja tomaatin kera
Tigania: Paistettua sianlihaa tai kanaa tuoreen pippurin, mausteiden ja sipulin kera
Giouvetsi: Naudanlihaa ja pastaa tomaattikastikkeessa
Kokinisto: Naudanlihaa tomaattikastikkeessa, tarjoillaan riisin, ranskalaisten tai pastan kanssa
Keftedes: Lihapullia, tarjoillaan usein perunoiden tai ranskalaisten kanssa
Stifado: Liha-sipuli-tomaattipata
Pastitsio: Kreikkalainen makaronilaatikko

Jälkiruokia
Tiganites: Pannukakku, jota nautitaan joko hunajan ja pähkinöiden tai viikunasiirapin kera
Halva: Mannasuurimoista valmistettu kakku, johon tulee mausteita, kanelia, pähkinöitä ja hunajaa
Karidopita: Saksanpähkinäkakku siirapilla
Kandaifi: Ohuista voitaikinasuikaleista tehty leivos saksanpähkinöiden, mausteiden ja siirapin kera
Baklava: Voitaikinaleivonnainen, johon tulee manteleita ja pähkinöitä

Saaren erikoisuuksia
Sougania: Riisillä, jauhelihalla ja mausteilla täytettyjä sipuleita
Kolokitholailouda: Riisillä ja yrteillä tai fetajuustolla täytettyjä kesäkurpitsankukkia
Kremithoutiganites: Friteerattu sipulipiiras tuoreilla vihreillä yrteillä
Arnakigimasto: Riisillä, rusinoilla ja mausteilla täytettyä lammasta
Kiskiek: Lammasta jogurtin, vehnän ja sipulin kera
Platsenta: Voitaikinasta valmistettu saksanpähkinäpiirakka

Juomat

Olut
Olut on kreikaksi bira, ja erilaisia olutmerkkejä on saatavilla paljon. Kreikkalaisia merkkejä ovat Mythos, Alfa ja Fix.

Viini
Viini on kreikaksi krasi, ja aspro tarkoittaa valkoviiniä ja kokkino punaviiniä. Tunnetuin kreikkalainen valkoviini on retsina, jossa on hieman pihkainen maku.

Ouzo
Kreikan kansallisjuoma ouzoa täytyy tietenkin maistaa loman aikana. Lesboksella tuotetaan omaa ouzoa, jonka sanotaan olevan Kreikan parasta. Monissa ravintoloissa tarjoillaan pieni lasillinen ouzoa hyvän aterian päätteeksi tai meze-alkupalojen kyytipoikana.

Kahvi
Kreikkalainen kahvi tilataan sokerimäärän mukaan: sketo – ilman sokeria, metrio – vähän sokeria ja gliko – paljon sokeria. Jos haluat kahviin maitoa, tilaa me ghala. Sama koskee jääkahvia ja frappea.
Skala Kalloniksessa viihdetarjontaa on vähän ja yöelämää ei ole oikeastaan ollenkaan. Torin laidalla ja rantakatujen varsilla on kahviloita, baareja ja tavernoja. Jos kaipaat vilkkaampaa menoa, kannattaa suunnata Lesboksen pääkaupunkiin Mytiliniin.
Ostokset
Jos haluat lähteä shoppailemaan tai muuten vain kierrellä kaupoissa, suosittelemme tekemään retken saaren pääkaupunkiin Mytiliniin. Täällä on monipuolisimmat valikoimat kauppoja sekä kansainvälisten merkkien liikkeitä. Satamakadun takana olevilta pienemmilltä markkinakaduilta löydät varmasti kaiken tarpeellisen. Kauppaketjujen liikkeet sijaitsevat satamassa ja Hermoun kävelykadulla, Pyhän Theraponin kirkon lähettyvillä.

Ostosmahdollisuudet Lesboksella

Jos haluat hankkia tuliaisia läheisillesi tai matkamuistoja itsellesi, Lesboksella teet varmasti hienoja löytöjä. Paikalliset tuotteet ovat hyviä ostoksia, ja ne ovat myös huomattavasti halvempia kuin tuontitavara. Saarella tuotetaan oliiviöljyä, oliivisaippuaa, ouzoa, luomuviinejä, hunajaa, keramiikkaa, mausteita, taidetta, käsitöitä ja nahkatuotteita. Myynnissä on myös monenlaisia juustoja, kuten oliiviöljyyn säilöttyä juustoa, jonka sanotaan muutaman vuoden säilönnän jälkeen vetävän vertoja parmesaanille. Tuoreita hedelmiä ja leipää saa useimmista ruokakaupoista. Leipomoita on Molivoksessa, Petrassa ja Anaxoksessa. Käytössä on suurimmaksi osaksi vakiohinnat.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Petrassa ja Molivoksessa, Lesboksen pohjoisosassa, on sukellus- ja vesiurheilukeskuksia. Saarella on mahdollista myös ratsastaa hevosilla tai aaseilla.

Molivos

Idyllinen Molivoksen kalastajakylä on kerrassaan viehättävä vierailukohde ja luultavasti saaren valokuvatuin paikka. Täällä voit nauttia mukavasta rantaelämästä ja mainiosta tunnelmasta kylän kapeilla kujilla. Lounaalle voit istahtaa johonkin sataman tavernoista, ja rantapromenadin kahvilaan voit pysähtyä syömään jäätelöä. Illalla linnoitus on valaistu upeasti, mikä luo erityisen tunnelman kylään. Agoran markkinakatujen kaupoissa on tarjolla kaikkea mahdollista oliiviöljystä kreikkalaisten taiteilijoiden tekemiin koruihin.

Anaxos

Anaxos sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Petrasta länteen ja on tunnettu erityisesti upeasta rannastaan.

Plomari

Lesboksella ollessasi kannattaa ehdottomasti maistaa saaren omaa ouzoa, ja mikä olisikaan siihen parempi paikka kuin ouzon oma kotikaupunki Plomari. Täällä on Barbayannin tislaamo, jossa voit tutustua ouzon valmistusprosessiin sekä maistella itse juomaa. Plomarin ouzoa pidetään koko Kreikan parhaana anisviinana.

Mytilini

Lesboksella ollessasi kannattaa tehdä kokopäiväretki saaren pääkaupunkiin Mytiliniin, joka on ihana sekoitus vanhaa ja uutta. Kaupungissa on useita museoita, viihtyisiä tavernoja ja kauniita kirkkoja. Jos haluat lähteä shoppailemaan, ostosvalikoimat ovat monipuoliset – täällä myydään vaatteita, kenkiä, laukkuja ja paljon muuta.

Petra

Petra on pieni ja mukava rantakohde, jossa on rento tunnelma. Kohde on tunnettu erityisesti upeasta hiekkarannastaan. Suurin osa ravintoloista ja tavernoista sijaitsee rantapromenadin varrella, mutta hyviä ruokapaikkoja ja kauppoja on myös kylän kapeiden kujien varsilla.

Tekemistä Lesboksella

Skala Kallonis sijaitsee keskellä Lesboksen saarta, ja siksi täältä on helppo lähteä retkille tutustumaan lähemmin saareen. Vuokra-autolla tai mopolla pääset kätevästi paikasta toiseen katselemaan saaren kauniita kirkkoja, mielenkiintoisia museoita ja useita muita nähtävyyksiä.

Lintujen tarkkailu

Lesbos on suosittu paikka lintujen tarkkailuun. Joka vuosi linnut pysähtyvät saarelle lepäämään pitkillä muuttomatkoillaan pohjoisesta kohti Afrikkaa. Samoin saapuvat myös lintubongarit kameroineen vesistöjen ja suolakenttien tuntumaan nähdäkseen harvinaisia lintulajeja.

Vaeltaminen

Lesboksen saari soveltuu hyvin vaeltamiseen. Ympäri saarta on lukuisia vaellusreittejä, jotka kulkevat upeiden maisemien ja luonnon läpi.

Paikallisia juhlapäiviä

Joka vuosi 15. elokuuta vietetään yhtä Kreikan suurimmista juhlista, Marianpäivää, jolloin Neitsyt Marian kuolinpäivän muistoa juhlitaan niin kylissä kuin kaupungeissakin. Kreikkalaisilla on juhlan aikaan useita päiviä vapaata, ja monet matkustavat myös Lesbokselle maan muista osista.

Parhaiden sardiinien sanotaan tulevan Kalloninlahdelta. Siksi elokuun alussa Skala Kallonissa järjestetään sardiinifestivaalit, joilla on kaikille tarjolla ilmaisia sardiineja ja ouzoa.

Joka syyskuu Skala Eressoksessa järjestetään kaksi viikkoa kestävä naisten festivaali, jonka aikana kylä täyttyy monenlaisista tapahtumista, kuten konserteista, veneretkistä, ulkoilmaelokuvista, työpajoista ja tanssijuhlista.
Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa myös pienempiin kyliin, joita on ympäri saarta. Näissä kylissä turisteja on vähän, kuten myös liikennettä, mutta ainutlaatuista historiaa ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä sitäkin enemmän. Vuokra-autolla pääset kätevästi paikasta toiseen tai voit myös kierrellä kävellen tutustumassa Lesboksen nähtävyyksiin. Tässä on muutamia esimerkkejä mielenkiintoisista kohteista.

Glykfylousa Panagia - Neitsyt Marian kirkko

Tämä kirkko kohoaa korkealla kalliolla Petran keskustassa. Ylhäältä on upeat maisemat yli koko kylän sekä merelle aina Turkkiin asti.

Panagia Vrefokratousan kirkko

Kirkko rakennettiin 1100-luvulla suojaamaan ikonia, jonka evankelista Luukas maalasi Neitsyt Mariasta juuri tällä paikalla.

Gergios Iakovidis Digital Art Museum

Tämä museo on yksi harvoista Euroopassa ja ensimmäinen Kreikassa, joka hyödyntää uutta teknologiaa tuomaan esiin vanhojen alkuperäismaalausten värit. Teknologian ansiosta tunnetun kreikkalaisen taiteilijan Gergios Iakovidiksen teokset on mahdollista nähdä juuri siinä valossa, kuin taiteilija ne itse näki.

Kivettynyt metsä

Lesboksella pääset näkemään Euroopan ainoan kivettyneen metsän, joka syntyi tulivuorenpurkauksen yhteydessä 20 miljoonaa vuotta sitten.

Theriaden kirjasto

Tämän museon ylpeyden aihe on 29 harvinaista kirjaa, jotka sisältävät muutamien aikamme suurimpien taiteilijoiden, kuten Picasson, Chagallin, Matissen ja Giacomettin, tekemiä kuvia.

Theophilos-museo

Saaren pääkaupungin ja lentokentän välillä sijaitseva museo on keskittynyt kaikkien rakastaman taiteilijan Theophilos Hatzimihailin tuotantoon. Hänen maalauksensa kuvaavat entisaikojen arkea, kuten esimerkiksi oliivien viljelyä, kalojen pyydystystä, leivän leipomista sekä tanssia ja juhlimista.

Gattelusin linnoitus Molivoksessa

Tämä vaikuttava linnoitus kohoaa Molivoksen kalastajakylän yllä.

Mytilinin linnoitus

Lähde kävelyretkelle Mytilinin antiikin aikaiselle linnoitukselle. Vaikka linnoitus ei nykyään olekaan kovin hyvässä kunnossa, voit astia sen aiemman loistokkuuden ollessasi täällä. Linnoitus sijaitsee Mytilinin satamassa ja on yksi Euroopan suurimmista linnoituksista.

Mytilinin antiikin aikainen teatteri

Saaren pääkaupungissa voit ihastella hellenistiseltä aikakaudelta peräisin olevan roomalaisen teatterin raunioita. Teatteriin mahtui aikoinaan jopa 15 000 katsojaa. Teatterin uskomaton akustiikka on mahdollista kokea vielä nykyäänkin.

Puku- ja kirjailumuseo

Täällä voit tutustua saaren eri aikakausilta oleviin vaatekokoelmiin.

Arkeologinen museo

Museossa on esillä muun muassa kolmannelta vuosisadalta peräisin olevia mosaiikkeja sekä muinaisia saviesineitä, jotka ovat klassiselta ja hellenistiseltä aikakaudelta saaren eri osista.

Pyhän Theraponin kirkko

Mytilinin sataman takana olevilla markkinoilla sijaitsee yksi saaren suurimmista kirkoista. Tarinan mukaan kirkko rakennettiin antiikin aikaisen Apollonin temppelin raunioille. Alueella on myös muita vierailemisen arvoisia kirkkoja.
Kulkuyhteydet
Mainio tapa tutustua Lesboksen saareen on kiinnittää turvavyö ja lähteä matkaan vuokra-autolla!
Lesbos on täynnä valokuvauksellisia maisemia, pitkiä, rauhallisia rantoja ja idyllisiä kyliä. Monille alueille pääsee vain autolla. Koska Lesbos on melko pieni saari, voit nähdä siitä autolla ajaessasi suurimman osan lomasi aikana. Suosittelemme auton vuokraamista vähintään kahdeksi päiväksi, jotta ehdit nähdä ainakin saaren kaakkoisosan suurimmat nähtävyydet, kuten museot ja galleriat. Toisena päivänä ehdit vielä tutkimaan länsirannikon rantoja ja tavernoja.

Hyvän kartan avulla sinun on helppo löytää omat suosikkipaikkasi saarelta. Useimmat tiet ovat hyväkuntoisia, mutta ne voivat olla melko kapeita, ja ajotahti on täällä nopeampi. Turvavyön käyttö on pakollista ja puhelimeen puhuminen ajaessa kiellettyä. Noudata nopeusrajoituksia ja liikennesääntöjä.

Avis

Lesboksella toimii useita autovuokraamoja, joiden laatu ja hinnat vaihtelevat. Me suosittelemme Avis-autovuokraamoa, jonka kanssa teemme yhteistyötä. Voit varata Avis-auton meidän kauttamme, jolloin saat hyvän ajoneuvon edullisesti. Hinta sisältää pakolliset vakuutukset ja rajattomat ajokilometrit.

Avisin valikoimassa on monenlaisia autoja eri koko- ja hintaluokissa. Lomailetpa missä Lesboksen kohteessa tahansa, auto toimitetaan valmiiksi hotellillesi
.... Saat palvelua vuorokauden ympäri, eikä peruutusmaksuja ole. Jos haluat jättää auton lentokentälle, joudut maksamaan lisämaksun.

Varkausvakuutus sisältyy vuokrauksen hintaan, mutta huomioi, että se ei koske autossa olevaa henkilökohtaista omaisuutta. Lesboksen saarella ei kuitenkaan ole rikollisuutta käytännössä lainkaan.

Voit vuokrata auton soittamalla palvelupuhelimeemme tai laittamalla meille viestiä. Annamme myös mielellämme vinkkejä ajoreiteistä saarella.

Vuokrasopimus
Avis-autovuokraukseen kuuluvat:
• rajattomat ajokilometrit
• arvonlisävero (13 %)
• 24 tunnin vuokrauspäivät

Vahinkovakuutus (CDW ja SCDW) kattaa:
• oman vuokra-autosi vahingot
• onnettomuuden toisen osapuolen auton vahingot
• toisessa autossa olleet matkustajat
• omavastuun

Liikkuminen Lesboksella

Lesboksella on paljon tekemistä ja nähtävää. Saarella liikkuminen on helppoa, ja voit valita juuri sinulle sopivan matkustustavan. Molivoksen, Petran ja Anaxoksen kohteiden välillä liikennöi katujuna.

Taksi

Pääkaupunki Mytilinissä ja lentokentällä on paljon takseja. Pienemmissä paikoissa takseja on saatavilla päiväsaikaan. Varmista, että taksamittari on päällä matkaan lähdettäessä. Jos mittaria ei ole, hinnasta kannattaa sopia kuljettajan kanssa etukäteen. Takseissa käy vain käteinen, ja matkatavaroista veloitetaan usein lisämaksu.

Paikallisbussit

Saaren bussiliikenteen kattavuus vaihtelee sesongin mukaan. Keskikesällä kaupunkien ja kylien välillä liikennöi rajoitusti bussilinjoja, joista useimpien pääteasema on Mytilinissä. Keskikesällä myös Molivoksen, Eftaloun, Petran ja Anaxoksen kylien välillä kulkee busseja.

Bussipysäkit:
Eftalou: kuumien lähteiden luona
Molivos: koulun ja taksiaseman luona
Petra: rantakadulla
Anaxos: postin luona, Billys Rentalin lähellä
Plomari: keskustassa
Agios Isidoros: päätiellä kirkon lähellä

Jos haluat nousta bussiin jossain muualla rantatiellä, hyvissä ajoin bussille viittomalla kuljettaja pysähtyy. Liput ostetaan bussista. Mukana kannattaa pitää käteistä.

Mopot

Kreikassa mopolla ajaminen on yleistä, eikä Lesbos ole tästä poikkeus. Mopot soveltuvat hyvin lyhyiden matkojen taittamiseen, mutta pidemmille matkoille suosittelemme autoa. Voit varata mopon meidän kauttamme, jolloin voimme ohjata sinut sellaiselle vuokraamolle, jossa vakuutukset ja kypärä kuuluvat hintaan. Vaikka kreikkalaiset eivät aina käytäkään kypärää, kypärättä ajaminen on Kreikassa laitonta.

Lento- ja lauttayhteydet

Lesbokselta lähtee lentoja päivittäin Ateenaan ja Thessalonikiin sekä useita kertoja viikossa Rhodokselle ja muille Kreikan saarille. Mytilinistä lähtee lauttoja monille muille saarille sekä keskikesällä pääsee Petrasta myös Turkin puolelle. Lento- ja lauttalippuja voit varata ja ostaa COM Travel -agenttimme kautta.
Kohdefakta

Palvelumme

Touko-syyskuussa tavoitat oppaamme mihin aikaan vuorokaudesta tahansa soittamalla palvelupuhelimeemme. Voit myös lähettää oppaille tekstiviestejä tai sähköpostia halutessasi vuokrata auton tai jos vaikka haluat saada hyviä lomavinkkejä. Mikäli emme pysty ratkaisemaan asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla oppaamme ovat sinua vastassa lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut lentokenttäkuljetukset.

Lue lisää Tjäreborgin palvelusta kohteessa, kun matkustat tilauslennolla.

ECPAT

Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.
Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 6 kk matkan jälkeen
....

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.


HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Consulate of Greece and Albania. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Korttimaksaminen onnistuu vain rajoitetusti. Pankki ja pankkiautomaatti sijaitsee Kallonissa, n. 4 km Skala Kalloniksesta.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Huomioithan, että Lesboksen lentokentällä noudatetaan erityisen tarkasti matkatavaroiden painorajoituksia. Kaikki matkatavarat punnitaan, myös käsimatkatavarat Matkatavara saa painaa enintään 20 kg per henkilö sisältäen käsimatkatavaran. Mahdolliset ylipainomaksut maksetaan suoraan lentokentällä. Ylipainomaksu on noin 5-6 euroa/kilo.


Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku