Matkat – Oia

Oian viehättävä kylä on hieman ylellisempi lomakohde. Kohteessa on paljon ensiluokkaisia ravintoloita ja korkeatasoisia hotelleja.

Oia sijaitsee henkeäsalpaavan upealla paikalla, korkealla kalliolla Santorinin saaren pohjoiskärjessä. Kylästä avautuu upea näkymä merelle, ja auringonlaskut ovat täällä vertaansa vailla. Harva paikka Kreikassa on yhtä valokuvattu, sillä Oian hehkuvan valkoiset talot ja koboltinsiniset katot muodostavat ainutlaatuisen kuvankauniin kylämaiseman. Talot seisovat vuorenrinteellä, muinaisen tulivuorikraatterin reunalla, ja niiden välissä kiemurtelee kapeita kujia, joilta avautuu joka suuntaan erilainen näkymä. Täällä on jo elämys itsessään vain istuutua ravintolaan ihailemaan näkymiä ja laskevaa aurinkoa samalla, kun nauttii saaren omista raaka-aineista valmistettua illallista.

Elämyksiä Oiassa

Vaikka Oia on pieni kohde, se tarjoaa paljon elämyksiä. Monet vanhat kapteenien talot ovat vielä pystyssä, ja yhdessä niistä on saaren merellisestä historiasta kertova museo. Kylässä on myös useita vierailemisen arvoisia kirkkoja, ja vanhan linnoituksen sanotaan olevaan paras paikka ihailla auringonlaskua. Oiassa on myös erinomaiset ostosmahdollisuudet. Kylässä on hyvä valikoima kultasepänliikkeitä, ja täällä asuu myös paljon taiteilijoita ja käsityöläisiä, joiden töitä voi ihailla ja ostaa useista gallerioista ja kaupoista.

Tjäreborgin Oia

Tjäreborgilla matkustaessasi voit itse päättää Santorinin-matkasi ajankohdan ja keston. Valikoimassamme on hotelleja eri hintaluokissa. Prime Select -hotelli Kirini Suites & Spa on täydellinen valinta ilman lapsia matkustaville. Pieni, ylellinen hotelli on sisustettu tyylikkäästi perinteiseen kreikkalaiseen tapaan, ja siellä on oma spa-hoitola. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Oian keskustasta korkealla paikalla, jolta avautuu upea näkymä merelle.

Koe Santorinin saari

Koska Oia sijaitsee korkealla kalliolla, alas rantaan on hieman matkaa. Jos haluat viettää lomallasi rantaelämää, sinun kannattaa vierailla myös saaren muilla rannoilla. Perissa, Red Beach ja Monolithos ovat vain muutamia esimerkkejä rannoista. Voit myös yhdistää rannalla käynnin nähtävyyksien katseluun ja vierailla Akrotirin arkeologisilla kaivauksilla, viinitiloilla tai saaren pääkaupungissa Thirassa. Bussit liikennöivät useita kertoja päivässä, mutta myös taksilla pääsee liikkumaan kätevästi.

Hyvä tietää
 • Hotelleja aikuisille
 • Hotelleja, joissa spa
 • Hyviä ravintoloita
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Oia

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
15°10°
4
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°10°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°11°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°13°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°16°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°20°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°22°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°20°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°18°
7
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
20°15°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
17°12°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Oian alapuolella sijaitsevilla kallioilla voi uida, jos ensin kuljet alas rantaan portaita tai pientä tietä pitkin. Myös saaren muissa osissa on paljon hyviä rantoja, kuten Perissa, Kamari ja Monolithos itärannikolla ja Red Beach Akrotirin arkeologisten kaivausten lähellä. Rannat koostuvat enimmäkseen mustasta laavahiekasta, joka voi muuttua auringonpaahteessa melko kuumaksi.
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Oiaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla kesäkaudella (touko-lokakuu).
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Santorinin lentoasemalta Oian hotelliisi on noin 30 min (n. 16 km) muusta liikenteestä riippuen.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Oiassa on paljon erinomaisia, hienoja ravintoloita. Monet ravintolat sijaitsevat aivan kraatterin reunalla, joten ne sopivat täydellisesti auringonlaskun ihailuun. Saarella tuotetuista raaka-aineista valmistettu ruoka tarjoaa unohtumattomia makuelämyksiä.
Oian yöelämä muodostuu useista baareista ja tavernoista.
Ostokset
Oiasta voi ostaa vaatteita, nahkatuotteita, käsitöitä, koruja ja paljon muuta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Oian aktiviteettivalikoima on rajallinen.
Kulkuyhteydet
Satamasta lähtee sekä veneitä että busseja saaren eri osiin. Santorinilla voi liikkua myös taksilla.
Kohdefakta

Palvelumme

Oia on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

ECPAT

Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.
Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 6 kk matkan jälkeen
....

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.


HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Consulate of Greece and Albania. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan, ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1–2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Valuutta ja maksaminen

Euro. Kohteessa on pankkiautomaatteja.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Lue myös Hyvä tietää -osio sekä Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku