Retket, Kosin kaupunki

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Huom! Kesällä 2020 retkiohjelmaa on jouduttu supistamaan koronaviruksen vuoksi ja aktiviteetteihin saattaa tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Esim. ravintolakäynnit saatetaan korvata ruokapaketeilla, jotka retkelle osallistujat saavat mukaansa. Lue lisää kohteen omilta MySite-sivuilta

.

Kreikkalainen ilta - Voidaan varata jo ennen matkaa

Kreikkalainen ilta - Voidaan varata jo ennen matkaa

Upea ilta, jonka aikana saat nauttia perinteisistä kreikkalaisista herkuista ja viihteestä. Ruoka ja juomat sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Kreikassa tiedetään kuinka elämästä nautitaan, ja pöydän ääressä istutaan mielellään pitkään. Illan aikana saamme maistella tzatzikia, souvlakia, kreikkalaista salaattia sekä mezedakia, joka sisältää lajitelman herkullisia, pieniä alkupaloja.
Alueen omat tanssijat vastaavat ohjelmasta, luvassa on perinteistä kreikkalaista kansantanssia. Luonnollisesti mekin saamme tilaisuuden tanssia kreikkalaisittain.

Tämä ilta vietetään Zian vuoristokylässä, joka on tunnettu upeasta auringonlaskustaan. Ennen kuin varsinainen ohjelma alkaa, sinulla on hieman omaa aikaa kierrellä Ziassa.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Suuri kreikkalainen buffet, paikallinen viini, vesi ja mehu sisältyvät hintaan.

Kesto:
Iltaretki, n. klo 19.00-22.00.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Pitkähihainen pusero/neuletakki, jos illalla tulee viileää.

Kolme saarta - Voidaan varata ennen matkaa

Kolme saarta - Voidaan varata ennen matkaa

Upea, kokonainen päivä merellä koko perheelle! Mielenkiintoisia kokemuksia kolmella kauniilla saarella: Kalymnos, Pserimos ja Plati. Lounas sisältyy hintaan, mutta ruokajuomat maksetaan erikseen.

Lue lisää Pienennä

Kreikan saaristossa on lukematon määrä erityyppisiä saaria - isoja, pieniä, hedelmällisiä, vuoristoisia, karuja, idyllisiä, autioita, asuttuja...

Päivän aikana käymme kolmella Kosin pohjoispuolella sijaitsevalla kauniilla saarella: Kalymnos, Pserimos ja Plati.

Lähdemme matkaan yhdellä sataman kauniimmista laivoista, Nikitaksella. Voit loikoilla tilavan laivan kannella ja nauttia auringosta, raikkaasta merituulesta sekä upeasta päivästä merellä.

Ensimmäinen kohteemme on Pserimos-saari. Saavumme viehättävään kylään, jossa on kaksi kirkkoa, muutamia rantoja, kahviloita, 35 vakituista asukasta sekä koulu, jossa on vain kaksi oppilasta! Tässä ainutlaatuisessa kylässä voit lähteä pienelle kävelylle tai istahda rantakahvilaan ja virkistäydy vaikkapa juomalla lasillinen frappé-jääkahvia. Sitten onkin aika nauttia yhdessä maittava lounas – grillivartaita, salaattia, leipää ja tzatzikia.

Kalymnos, tai sienensukeltajien saari, on yksi suurimmista sekä kokonsa että asukaslukunsa mukaan mitatuista Dodekanesian saariryhmään kuuluvista kahdestatoista saaresta. Asukkaita saarella on noin 16 000. Käymme tietenkin myös kaupassa, jossa myydään pesusieniä. Luonnon pesusieniä on mukava hypistellä ja niillä peseytyminen on juhlaa ja peseminen lempeää. Pesusienet sopivat hyvin niin autonpesuun kuin kenkien kiillottamiseenkin. Pesusienet ovat myös erittäin arvostettuja tuliaisia. Saamme kuulla sienensukeltajien vanhasta, vaarallisesta ammatista sekä kuinka elävät sienieläimet muuttuvat käytännölliseksi esineeksi, joka voi kestää käytössä jopa seitsemän vuotta. Ehdit myös tehdä pienen kävelykierroksen Kalymnoksen pääkaupungissa, Pothiassa.

Kotimatkalla ohitamme Platin saaren, jossa asuu nykyään ainoastaan kaksi ihmistä. Emme mene maihin, mutta pidämme uimatauon ennen kuin on aika suunnata kohti Kosia.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Lounas sisältyy hintaan, mutta ruokajuomat maksetaan erikseen.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 09.30-17.00.

Opastus:
Englanninkielinen miehistö laivalla

Ota mukaan:
Pyyhe, uimavarusteet ja aurinkovoide. Snorklausvarusteet voi myös ottaa mukaan.

Bodrum - Turkki - Voidaan varata jo ennen matkaa

Bodrum - Turkki - Voidaan varata jo ennen matkaa

Miksipäs et viettäisi yhtä lomapäivää toisessa maassa ja toisessa maanosassa? Kauniilla rannikkokaupungilla, Bodrumilla on paljon tarjottavanaan. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Lähdemme liikkeelle aikaisin aamusta Kosin satamasta kohti Turkkia ja Bodrumin rantakaupunkia. Päivän aikana voit nauttia mukavasta merimatkasta ja pääset myös tekemään jännittäviä ostoksia.

Noin tunnin laivamatkan jälkeen ja lähestyessämme satamaa saamme jo esimakua Bodrumin kauneudesta. Perille saavuttuamme tapaamme englantia puhuvan paikallisoppaamme, joka kertoo meille Bodrumin värikkäästä historiasta ja kaupungista nykypäivänä.

Ajelemme pikkubussilla kaupungin laidalla sijaitsevalle kukkulalle, josta avautuvat fantastiset näköalat yli vanhan Halikarnassoksen ja kirkkaalla säällä näemme myös Kosille saakka. Kukkulalla paikallisoppaamme kertoo meille Bodrumin värikkäästä historiasta ja kaupungista nykypäivänä. Oma oppaasi tulkkaa puheen tarvittaessa suomeksi.

Kaupungin laidalla sijaitsevalta kukkulalta suunnistamme kohti kaupungin kultakeskusta. Matkan varrella ohitamme monia mielenkiintoisia Bodrumin historiallisia nähtävyyksiä. Bodrum Gold Centerissä paikan omat oppaat kertovat meille korkeatasoisten ja käsintehtyjen kultakorujen valmistuksesta, jalokivien nimistä sekä karaattimääristä. Esittelykierroksen jälkeen sinulla on aikaa myös tehdä ostoksia tässä upeassa kultakeskuksessa, jossa on myynnissä kulta- ja hopeakoruja, jalokiviä sekä kelloja. Mikäli löydät jotain mielenkiintoista, hinnoista kannattaa aina neuvotella myyjän kanssa.

Bussi odottaa kultakeskuksen edessä ja vie meidät takaisin satamaan. Sinulla on aikaa käydä kaupoissa, kierrellä kaupungilla tai syödä hyvä turkkilainen lounas.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Ateriat eivät sisälly hintaan, mutta voit itse ostaa syötävää Bodrumissa.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 08.30–17.00

Opastus:
Englanninkielinen ja suomenkielinen opastus.

Ota mukaan:
Tärkeää! Retkeä varattaessa tulee passi olla mukana, sillä tarvitsemme täydellisen nimen, passin numeron ja syntymäajan. Muista ottaa passi mukaan myös retkelle, sillä Turkkiin ei pääse ilman passia!

Muuta:
Turkissa voi maksaa euroilla, mutta vaihtorahat saat usein takaisin Turkin liiroissa. Pyydä vaihtorahat euroissa, sillä liiroja ei voi vaihtaa takaisin euroiksi. Turkista Kosille tultaessa on hyvä muistaa tuontirajoitukset.

HUOMIO! Toisen huoltajan suostumus lapsen kanssa matkustaessa:
Kreikan ja Turkin välisten matkojen säännöt ovat tiukentuneet. Jos alle 18-vuotias lapsi matkustaa näiden maiden välillä vain toisen huoltajansa seurassa, tulee mukana olla kirjallinen suostumus siltä huoltajalta, joka ei ole mukana matkalla. Jos lapsella on vain yksi huoltaja, tulee tämä voida vahvistaa kirjallisella todistuksella. Jos lapsi on matkalla molempien huoltajiensa kanssa, mutta vain toinen heistä on mukana retkellä, mukana tulee olla kaksi erilaista todistusta: käsin kirjoitettu todistus sekä lisäksi Kreikan viranomaisten erillinen lomake, jonka voit saada Tjäreborgin oppaalta. Molemmat todistukset tulee olla allekirjoitettuja ja mukana tulee olla myös kopio poissaolevan huoltajan passista. Jos lapsen toinen huoltaja ei ole mukana matkalla, todistukseksi riittää viranomaisten lomake sekä kopio poissaolevan huoltajan passista.

Tulivuorisaari Nissyros - Voidaan varata jo ennen matkaa

Tulivuorisaari Nissyros - Voidaan varata jo ennen matkaa

Nauti aidon ja pienen Nissyros-tulivuorisaaren tunnelmasta! Nissyros on yksi kauneimmista Egeanmeren saarista, mutta silti vielä turismin ulottumattomissa. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Kreikkalaisen mytologian mukaan Nissyros syntyi, kun meren jumala Poseidon irrotti Kosin saaresta kallionpalan ja heitti sen jättiläisten ja jumalten sodassa Polybotes-jättiläisen päälle. Näin Polybotes jäi saaren alle aiheuttamaan muun muassa maanjäristyksiä.

Legendaarinen kallio on nykyisin moderni Nissyros ja sanotaankin, että sen tulivuoren vihainen purkaus kukisti jättiläisen. Näistä räjähdyksistä muotoutui saari, jota pidetään keski-Kreikan nuorimpana tulivuorena ja joka yhä edelleen on aktiivinen.

Nissyroksen saaren luonto on kiehtovaa. Matkaamme Nissyroksen tuliperäiselle saarelle laivalla ja Mandrakista, saaren suurimmalta paikkakunnalta, matka jatkuu edelleen bussilla ylös Nikian kylään läpi kauniin, vehreän luonnon. Matkan varrella siellä täällä kasvaa myös mantelipuita.

Ylhäältä avautuvat maisemat alas tulivuoren kraatterille. Luonto on täysin erilainen, sillä rikkihappo on tappanut kaiken vihreän. Teemme pienen kävelykierroksen tulivuorella, ja kuulet myös mielenkiintoisia tulivuoreen liittyviä tarinoita ja myyttejä. Rikkilähteet pulppuavat tämän elävän tulivuoren syvyyksistä, mutta tulivuori on samalla kuitenkin syvässä unessa.

Kraatterikävelyretken jälkeen palaamme bussilla takaisin Mandrakin satamaan.

Halutessasi voit lähteä kävelemään rappuja pitkin (120 askelmaa) ylös Panagias Spilianisin nunnaluostarille ihailemaan ympärille avautuvia ihastuttavia maisemia. Saatat myös nähdä mustiin vaatteisiin pukeutuneita nunnia istumassa luostarin ulkopuolella.

Luostarivierailun sijasta voit myös tutustua lähemmin tähän idylliseen Mandrakin kylään, jonne vain harvat matkailijat ovat löytäneet tiensä. Ennätät juoda kupillisen kahvia tai nauttia hyvän lounaan jossakin kylän tavernoista ennen kuin laiva lähtee paluumatkalle Kosille.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Ateriat eivät sisälly hintaan, mutta niitä voi ostaa itse paikan päällä.

Kesto:
Kokopäiväretki.

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas.

Hyvä ottaa mukaan:
Kunnolliset kengät, ei sandaaleja, sillä tuliperäinen maa on kuuma. Kamera.

Muuta:
Sisäänpääsymaksu tulivuorelle, 3 euroa/aikuinen.

Kosin makuja - Voidaan varata ennen matkaa

Kosin makuja - Voidaan varata ennen matkaa

Lähde katsomaan, mitä kaikkea Kosilla on tarjottavanaan! Puolipäiväretki tehdään bussilla ja pääset näkemään paremmin saaren kaunista luontoa, tutustumaan paikallisiin perinteisiin sekä maistamaan joitakin Kosin omia tuotteita. Lounas sisältyy hintaan, juomat maksetaan erikseen.

Lue lisää Pienennä

Aloitamme päivän vierailemalla Zian vuoristokylässä, joka on saaren korkeimmalla sijaitseva kylä. Täältä, noin 400 metriä merenpinnan yläpuolelta, avautuvat upeat näkymät yli Kosin ja lähisaarille päin. Ziassa teemme yhdessä pienen kävelykierroksen, jonka jälkeen sinulle on myös varattu vuoristokylässä omaa aikaa, jolloin voit kierrellä kylässä omin päin ja voit nauttia vaikkapa virkistävän juoman kauniissa ympäristössä.

Ziassa myös nautimme paikallisen lounaan, johon sisältyy alkuruoka ja kreikkalainen erikoisuus, Moussaka. Ennen kuin on aika maistaa maittavaa lounasta, saamme nähdä, kuinka Moussaka valmistetaan oikeaoppisesti.

Ziasta matkamme jatkuu ohi Lagoudin, Kaniarion ja Amanioun. Saamme ihailla kaunista Kosin maaseutua.

Saavumme paikallliselle viinitilalle, joka on kuuluisa mainioista tuotteistaan. Saamme myös maistella erilaisia viinejä, joista varmaan löytyy jokaiselle oma suosikki.

Tämä puolipäiväretki on upea täydennys lomallesi. Tutustut paikallisiin perinteisiin ja saat hyviä vinkkejä loppulomaasi varten tällä kauniilla saarella. Vierailemme Ziassa, joka on ehdottomasti nähtävä loman aikana, ja samalla kuulet mielenkiintoisia tarinoita Kosista ja saaren historiasta, tavoista ja perinteistä.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Lounas sisältyy hintaan, mutta juomat ostetaan erikseen.

Retken kesto:
Puolipäiväretki, n. klo 08.30–13.30.

Opastus:
Suomenkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Rahaa matkamuistoihin ja juomiin. Vesipullo on myös hyvä olla mukana.

Muuta:
Liikuntarajoitteisilla voi olla vaikeuksia liikkua Ziassa.

Jeeppisafari Kos - Voidaan varata jo ennen matkaa

Jeeppisafari Kos - Voidaan varata jo ennen matkaa

Valmistaudu seikkailuun, ja näet aivan uuden puolen Kosista. Jeepeillä ajelemme offroadia, alueille, joihin muuten on vaikea päästä tutustumaan. Lounas sisältyy hintaan.

Lue lisää Pienennä

Monet kuvittelevat, että Kosilla ei ole enää mitään uutta nähtävää, ja viettävät sen vuoksi mielellään aikaansa pelkästään rannalla. Me olemme kuitenkin aivan toista mieltä asiasta. Tavallisten retkikohteiden lisäksi saarella on myös paljon sellaisia paikkoja, joihin ei oikeastaan pääse muuten kuin poistumalla aftaltoiduilta teiltä ja suuntaamalla luonnon keskelle. Ja silloin tarvitaan alle vahvempi ajoneuvo - jeeppi.

Yllättäen silmiemme edessä avautuvat aivan uudet maisemat, ja pääsemme ajelemaan yli kivien ja kantojen. Jeeppiretken aikana kurkistamme Kosin aitoon arkielämään, näemme pieniä kyliä, luostareita ja kirkkoja sekä tietenkin myös upeaa, henkeäsalpaavaa luontoa.
Matkan aikana pidetään myös pieniä taukoja, esimerkiksi Dikaios-vuorta ympäröivillä hienoilla näköalatasanteilla. Tutustumme myös paikallisten arkielämään, kun piipahdamme paikalliseen kahvilaan ja syömme meze-lounaan Zian kylässä.

Käymme myös luonnonpuistossa, jossa riikinkukot tepastelvat ympäriinsä. Värikkäät urokset pöyhistelevät höyheniään ja naaraat pysyttelevät hieman syrjemmällä.

Käytä tilaisuus hyväksesi ja lähde tutustumaan jeeppisafarilla saaren tuntemattomampaan puoleen.

Varaa jo etukäteen:
Tämän retken voit varata jo etukäteen kotimaassa, joko matkavarauksen yhteydessä tai myöhemmin Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juomat:
Lounas ja paikallinen viini ja vesi sisältyvät hintaan. Kahvi ja muut juomat lisämaksusta.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 08.00-16.00

Opastus:
Englanninkieliset oppaat ja kuljettajat (retkeläiset eivät itse aja jeeppejä)

Pukeutuminen:
Mukavat kengät ja sellaiset vaatteet, jotka saavat pölyyntyä

Hyvä ottaa mukaan:
Vettä, vähän rahaa, aurinkovoide, kamera, aurinkohattu/lippalakki ja aurinkolasit

Muuta:
Retkellä ajellaan sekä asfalttiteitä pitkin että maastossa, teiden ulkopuolella. Emme suosittele retkeä sinulle, jos sinua huimaa helposti, kärsit matkapahoinvoinnista tai voit muuten pahoin epätasaisilla teillä. Minimi-ikä 8 vuotta.

Sukellusretki - Kos

Sukellusretki - Kos

Käytä tilaisuus hyväksesi ja tutustu merenalaiseen maailmaan! Taitavien ohjaajien seurassa tunnet olosi turvalliseksi. Ateriat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Oletko seikkailunhaluinen ja olet aina halunnut kokeilla sukeltamista? Tai oletko kenties joskus aikaisemmin sukeltanut, mutta kokemus ei ollut miellyttävä? Kokeile sukeltamista meidän kanssamme!

Sukeltaminen on aina ollut osa kreikkalaisten DNA:ta. Aina ensimmäisistä sukelluksista pinnan alla ilman mitään apuvälineitä, kun tavoitteena oli kerätä luonnollisia pesusieniä, nykypäivän rauhallisempiin sukelluksiin, joissa käytetään sukellusmaskeja, räpylöitä, sukelluspulloja ja hengityslaitteita, jotka tekevät kaikesta paljon helpompaa. Äärettömässä valtameressä melkeinpä painottomassa tilassa liikkuminen ja mielenkiintoisten kasvien ja kalojen tarkkaileminen pinnan alla tekevät useimpiin syvän vaikutuksen.

Jos olet vasta-alkaja, sinulle kerrotaan perusteellisesti, miten varusteita käytetään. Tämän jälkeen voit tutustua Kosia ympäröivään mereen sukelluspullo selässä – ja anna ihmeellisen medenpinnan alapuolisen maailman yllättää. Jokainen ohjaaja huolehtii korkeintaan kahdesta sukeltajasta, joten olet koko ajan hyvissä käsissä uidessasi kalojen ja merikasvien ympäröimänä.

Sukeltamisen jälkeen on aika ottaa aurinkoa ja uida suoraan veneestä, joka ankkuroidaan kauniin Kokinan lahden poukamaan. Jos pidät snorklaamisesta, niin täällä kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen!

Mikäli ensimmäinen sukellusretki tuntui kiehtovalta ja olet kiinnostunut jatkamaan sukeltamista, onnistuu se lisämaksusta (n. 30-35 euroa). Sukellusretkellä otetut kuvat maksavat n. 15 euroa.

Ruoka ja juoma:
Eivät sisälly hintaan. Veneeltä voi ostaa juomia ja snackseja.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 10.00-16.00.

Opastus:
Englanninkielinen opastus/ohjaaja.

Muuta:
Jotta voit sukeltaa, tulee sinun olla vähintään 10-vuotias.
Retki lähtee Kosin kaupungin satamasta. Kuljetukset hotellin ja sataman välillä eivät sisälly hintaan.