Karibiaopas-Barbados
Karibiaopas-Aruba
Karibiaopas-Jamaika
Karibiaopas-Curacao
Karibiaopas-Kuuba
Karibiaopas-Dominikaaninen
Karibiaopas-Meksiko

Karibian kohteet

Karibian suosio kasvaa ja niin kasvaa myös Karibian kohdevalikoimamme. Nyt tarjolla on monta ihanaa unelmalomakohdetta upeine rantoineen. Uutuutena Antigua, Barbados ja Jamaika.

Sukella sekaan – lue lisää rannoista, ostosmahdollisuuksista ja elämyksistä

Mikäli haluat perinteisen, karibialaisen rantaloman on Antigua erittäin hyvä vaihtoehto. Saarella on 365 valkoista paratiisirantaa – yksi vuoden jokaiselle päivälle. Kaikkia rantoja ympäröivät palmut ja turkoosinsininen meri. Pääkaupunki St. John´s tarjoaa pienimuotoisia huvittelu- ja ostosmahdollisuuksia, mutta pääosassa ovat kuitenkin rannat ja rentoutuminen hotelleissa.


Antiguan opas Sulje
Rannat

Rannat

luokitus

Tämän parempia rantoja ei ole missään. Valkoisia, kauniita rantoja ja turkoosi meri. Saaren länsirannikolla vesi on tyyntä ja rannat vähemmän tuulisia kuin itärannikolla.

Ostokset

Ostokset

luokitus

Antigua ei ole mikään ostosparatiisi. Tarjolla on rajallinen valikoima rantatuotteita, kotimaisia elintarvikkeita sekä käsitöitä. Monet ostavat kotiin viemisiksi rommia.

Ruoka ja juoma

Ruoka ja juoma

luokitus

Antiguan keittiö on sekoitus kaikkea. Tarjolla on kaikkea eurooppalaisesta keittiöstä mausteiseen, karibialaiseen ruokaan, joka on ottanut vaikutteita Länsi-Afrikasta. Yleisesti ottaen ruoka on hyvätasoista.

Elämykset

Elämykset

luokitus

Rannat ovat Antiguan vetonaula ja siksi myös paras elämys saarella. Elämyksiä löytyy myös pinnan alta.

Lasten kanssa

Lasten kanssa

luokitus

Antigualla on useita lapsiperheille sopivia rantahotelleja.


Aruba on liidunvalkoisia rantoja, leutoja tuulia ja huojuvia palmuja. Lapsiystävällinen unelmalomakohde, jossa aurinko paistaa vuoden ympäri ja merivesi laskee alle 25 asteen vain harvoin. Pastellinsävyisessä pääkaupuingissa Oranjestadissa voit tehdä tyylikkäitä ostoksia ja kun nälkä yllättää on tarjolla lukuisia ravintoloita ja kansainvälistä ruokaa.


Aruban opas Sulje
Rannat

Rannat

rating

Aruballa rannat ovat liidunvalkoisia ja merivesi turkoosinsinistä. Druif Beach ja Eagle Beach sopivat rauhaa kaipaaville, kun taas Palm Beach on vilkkaampi. Jos matkustat lasten kanssa, suosittelemme matalaa Baby Beachia. Rannoilla on aina tilaa ja koska kaupustelu on rannoilla kielletty voit nauttia ja rentoutua ilman häiriöitä.

Ostokset

Ostokset

luokitus

Aruban pääkaupungissa Oranjestadissa on useita liikkeitä ja joitain ostoskeskuksia, joissa myydään koruja, vaatteita, elektroniikka, kosmetiikkaa, matkamuistoja ja erilaisia herkkuja. Hintataso vastaa kotimaista ja useimmat liikkeet ovet erittäin korkealaatuisia. Vaateliikkeistä löytyvät mm. Mango, Ralph Lauren ja Gant.

Ruokas ja juoma

Ruoka ja juoma

luokitus

Arubalta löytyy kattava valikoima korkeatasoisia ravintoloita niin Oranjestadista kuin muualtakin saarelta. Useilla ravintoloista on pöytiä rannalla - täydellistä romanttiselle illalliselle. Useimmat ravintoloista tarjoavat kalaa ja äyriäisiä, mutta Arubalta löytyy myös ravintoloita, joiden erikoisuutena on grillattu liha sekä ravintoloita, joissa on kansainvälinen keittiö.

Elämykset

Elämykset

luokitus

Aruba ei ole paras mahdollinen lomakohde aktiviteetteja, kulttuuria ja elämyksiä kaipaavalle, mutta saarelta löytyy silti paljon nähtävää ja tekemistä. Pääkaupunki Oranjestad on todellinen siirtomaa-ajan väripilkku. Palm Beachiltä löytyy vesiurheilumahdollisuuksia ja tietysti voit lähteä mukaan mielenkiintoisille retkillemme.

Lasten kanssa

Lasten kanssa

luokitus

Aruballa on laaja valikoima perhelomailuun sopivia hotelleja. Lapset ovt erittäin tervetulleita saaren ravintoloihin, joista useimmilla onkin erillinen lasten ruokalista. Rannat ovat lapsiystävällisiä, erityisesti matala Baby Beach, josta voit vuokrata auringonsuojan tai nauttia ravintolapalveluista auringon ollessa korkeimmillaan.


Barbados on kaikkea mitä voit Karibian saarelta toivoa – hyvää ruokaa, ihanteellinen sää, kauniita rantoja, rehevää luontoa ja viihtyisää tunnelmaa. Länsirannikon rannat ovat rauhallisia, kun taas etelärannikon rannat puolestaan ovat vilkkaampia ja sopivat erinomaisesti surffaukseen. Älä suunnittele lomaasi yksityiskohtaisesti vaan heittäydy Barbadoksen elämyksiin spontaanisti.


Barbadoksen opas Sulje
Rannat

Rannat

luokitus

Barbadoksella suosikkirannan löytäminen on helppoa. Tarjolla on paljon kauniita ja vaihtelevia rantoja joka makuun. Silver Sands houkuttelee surffareita etelärannikolle. Auringonpalvojat puolestaan valitsevat usein rauhallisemman Paradise Island -rannan länsirannikolla. Saaren etelä- ja länsirannikolla on upeita hienohiekkaisia korallirantoja, joiden hiekka on punertavan valkoista.

Ostokset

Ostokset

luokitus

Matkamuistoiksi tai tuliaisiksi voit ostaa rommia, kauniita käsitöitä ja paikallisia mausteita. Pääkaupunki Bridgetownissa on paljon tavarataloja ja pienempiä putiikkeja.

Ruoka ja juoma

Ruoka ja juoma

luokitus

Barbadoksen keittiö on jännittävä yhdistelmä mausteista, karibilaista ja brittiläistä ruokaa. Jerk Chicken on yhtä yleinen kuin iltapäivätee. Barbadoksella on myös kansainvälisiä gourmet-ravintoloita, joihin pukeudutaan paremmin illalliselle. Älä siis unohda pakata hienoja vaatteita.

Elämykset

Elämykset

luokitus

Barbadoksella kukaan ei pitkästy. Mikäli haluat tutustua paremmin Karibianmereen, voit lähteä katamaraaniretkelle tai snorklaamaan. Saarelta löytyy myös useita golfkenttiä ja Barbadoksella järjestetään erilaisia festivaaleja useita kertoja vuodessa. Lisäksi kannattaa vierailla Mount Gays -rommimuseossa.

Lasten kanssa

Lasten kanssa

luokitus

Barbados on viihtyisä saari myös pienemmille lomailijoille. Tjäreborgilla on tarjolla käytännöllisiä huoneistohotelleja, joissa on hyvin tilaa perheille.


Curaçao on pastellivärjättyä historiaa ja karibialaisia rantoja, joissa palmut huojuvat merituulessa. Pääkaupungissa Willemstadissa voi viettää miellyttäviä iltapäiviä ja heti kaupungin ulkopuolella odottavat hyvät hotellit upean rannan äärellä. Curaçaon ainutlaatuinen elämänilo syntyy monimuotoisuudesta, joka on saanut historian aikana aineksia eri puolilta maailmaa.


Curacaon opas Sulje
Rannat

Rannat

luokitus

Curaçaolla on noin 30 rantaa, joista valita itselleen paras. Suurin osa rannoista löytyy saaren eteläpuolelta, jossa on tyynempää, sillä usein tuulee luoteesta. Eteläpuolelta löytyy pieniä hiekkarantoja ja poukamia, joissa monissa on loistavat snorklausmahdollisuudet ja palveluita kuten suihkut.

Ostokset

Ostokset

luokitus

Willemstadissa on melko tavallinen ostostarjonta: vaatteita, asusteita jne. Hintataso vastaa Suomen hintatasoa. Saaren erikoisuus on Curaçao-likööri, josta löytyy paljon eri variaatioita, ja joka on myös suosittu tuliainen.

Ruoka ja juoma

Ruoka ja juoma

luokitus

Curaçaossa yhdistelllään erilaisia menuja erikoisillakin tavoilla. Voit tilata esim. iguanaa tai kaktuskeittoa. ”Kumida Krioyo” on saaren oma miedosti maustettu ruokalaji, jota kannattaa ehdottomasti maistaa. Ravintoloissa on toki tarjolla myös kansainvälistä ruokaa, joten hyvää syötävää löytyy varmasti jokaiseen makuun.

Elämykset

Elämykset

luokitus

Curaçao ei ole oikea matkakohde, jos haluat nähdä paljon nähtävyyksiä tai kaipaat laajaa kulttuuritarjontaa. Mutta saarella on toki paljon erilaista tekemistä mikäli kaipaat vaihtelua rantaelämälle: kaupunkikävelyä Willemstadissa, ehkäpä vierailu Curaçao-tislaamossa unohtamatta sukellusretkiä hylkyihin sataman ulkopuolella.

Lasten kanssa

Lasten kanssa

luokitus

Lasten kanssa voi hyvin matkustaa Curaçaolle. Hygieniataso on korkea, kaikkialla on puhdasta ja siistiä. Valitse hotelli huolella, sillä kaikissa hotelleissa ei ole lastenaltaita tai kerhoja lapsille.


Dominikaannen tasavalta tarjoaa upeat puitteet lomailuun - ihania rantoja, jännittäviä seikkailuja ja todella upeita hotelleja. Nauti auringosta ja rentoudu hotellialueella - All Inclusive sisältyy hintaan lähes kaikissa hotelleissa. Ja kun haluat vaihtelua, lähde mukaan retkillemme.


Dominikaanisen tasavallan opas Sulje
Rannat

Rannat

luokitus

Dominikaanisen tasavallan rannat ovat todellisia unelmarantoja: pitkiä, hohtavan valkoisia ja hienohiekkaisia. Tjäreborgin hotellit sijaitsevat saaren aurinkoisessa kaakkoisosassa. Monilla hotelleista on oma ranta All Inclusive -palveluineen.

Ostokset

Ostokset

luokitus

Paikalliset erikoisuudet ovat rommi ja sikarit, jotka kuuluvat maailman parhaimmistoon.

Ruoka ja juoma

Ruoka ja juoma

luokitus

Useimpiin hotellehin sisältyy All Inclusive ja hotellien ulkopuolellla on vain vähän ravintolatarjontaa. Mutta hotellien tarjonta tuskin tuottaa pettymystä. Hotelleissa on usein puolisen tusinaa erilaista ravintolaa joista valita, joten ruokailuun on tarjolla vaihtelua.

Elämykset

Elämykset

luokitus

Dominikaaninen tasavalta on unelmakohde mikäli haluat nähdä ja kokea erityisen paljon lomallasi. Voit valita päiväretken auringosta nauttien ja uiden lähisaarilla tai lähteä jännittävälle matkalle Dominikaanisen tasavallan maaseudulle. Tarjolla on kulttuuria, historiaa ja luontoa ja kaikki on lähellä.

Lasten kanssa

Lasten kanssa

luokitus

Dominikaaninen tasavalta on erinomainen matkakohde sekä pienille että vähän isommillekin lapsille. Rannat ovat lapsiystävällisiä, hotellit hyvin varusteltuja ja usein palvelut ovat edullisempia perheen pienimmille. Ja koska hotellissa on aina buffetravintola, löytyy jokaiselle perheenjäsenelle varmasti mieluista syötävää.


Vehreä Jamaika on epäilemättä yksi Karibian kauneimmista saarista. Täällä vietät ihanaa aurinko- ja rantalomaa reggae-musiikin tahdissa rennon letkeässä ilmapiirissä, joka tarttuu myös sinuun nopeasti. Saaren liidunvalkoiset rannat, trooppinen ilmasto ja ystävälliset asukkaat tekevät Jamaikasta täydellisen kohteen lomallesi.


Jamaikan opas Sulje
Rannat

Rannat

luokitus

Jamaikalla ei ole vain Karibian vaan jopa koko maailman parhaat rannat. Kuuluisimmat niistä ovat Doctor’s Cave Beach Montego Bayssa ja Seven Mile Beach Negrilissa. Valitsetpa minkä tahansa matkakohteen, voit majoittua rannalla tai aivan rannan läheisyydessä sijaitsevaan hotelliin.

Ostokset

Ostokset

luokitus

Jamaika ei ole ostos-Mekka, mutta paikalliset markkinat ja käsityöliikkeet ovat vierailun arvoisia. Montego Baysta löytyy hieman suurempi tarjonta kauppoja, joissa on monipuolisempi valimoima.

Ruoka ja juoma

Ruoka ja juoma

luokitus

Jamaikalainen keittiö on ottanut vaikutteita suuresta osasta maailmaa, esimerkiksi Espanjasta, Afrikasta, Intiasta, Kiinasta ja ennen kaikkea Karibialta. Tarjolla on usein mausteisia, hedelmäisiä kastikkeita, kookospähköinöitä, mausteista riisiä ja marinoitua lihaa. Tunnetuin jamaikalainen keittiö on kenties jerk-mausteseoksestaan, jolla maustetaan grillattua lihaa.

Elämykset

Elämykset

luokitus

Jamaikalta löytyy paljon tekemistä, jos haluat viettää aktiivista lomaa. Tarjolla on suuri valikoima vesiurheilulajeja kuten snorklausta, sukellusta, katamaraaneja ja surffausta. Myös kalastus on suosittu aktiviteetti. Lisäksi Jamaikalla on useita hienoja golfkenttiä.

Lasten kanssa

Lasten kanssa

luokitus

Kaikki Jamaikan kohteemme, Negril ja Montego Bay, sopivat myös lapsiperheille.


Historiaa, rantoja ja kaunista luontoa. Kuuballa on paljon annettavaa niin rentoutumista kaipaaville kuin aktiivisemmillekin matkailijoille. Varaa yhdistelmämatka, jolloin voit yhdistää muutaman päivän Havannassa rentouttavaan rantalomaan Varaderossa.


Kuuban opas Sulje
Rannat

Rannat

luokitus

20 kilometriä hiekkarantaa ja kirkasvetinen Atlantti. Voiko muuta enää toivoa? Kaikki hotellit sijaitsevat lähellä rantaa, joten rantaelämästä voi nauttia aina niin halutessaan.

Ostokset

Ostokset

luokitus

Rommi ja sikarit, Kuuban parhaat tuliaiset. Tarjonta muiden tuotteiden osalta ei ole kovin suurta.

Ruoka ja juoma

Ruoka ja juoma

luokitus

All Inclusive sisältyy kaikkiin Varaderon hotelleihin ja usein hotelleissa on useampi ravintola valittavana. Ei myöskään kannata jättää väliin vierailua Paladarissa, joka on eräänlainen kotiravintola. Pääset kokemaan Kuuban toista puolta, jota ei rannalta käsin näe eikä koe.

Elämykset

Elämykset

luokitus

Kuuballa on pitkä ja tapahtumarikas historia, upea luonto ja eläväinen kulttuuri. Valitse itse kuinka paljon haluat nähdä ja kokea. Tarjolla on kaikkea Buena Vista Clubi -illasta aina kahden viikon kiertomatkaan asti.

 Lasten kanssa

Lasten kanssa

luokitus

Kuuba sopii hyvin myös pienille turisteille, lapsiystävällisiä hotelleja, pitkä hiekkaranta ja ystävällisiä ihmisiä. Ja sitä paitsi All Inclusive hotellissa mahdollistaa sen, että voi ruokailla silloin kun haluaa ja sitä mitä haluaa.


Pitkiä rantoja, kristallinkirkasta vettä, ikiaikaista historiaa, herkullista ruokaa ja vieraanvarainen ilmapiiri - Meksikolla on tarjottavana juuri ne asiat joita vaadit unelmalomaltasi. Tarjolla on kohteita joilla on kaikilla on erityisominaisuutensa, yhditelmälomalla voit kokea enemmän Meksikoa.


Meksikon opas Sulje
Rannat

Rannat

rating

Valitsetpa minkä Meksikon kohteen tahansa voit olla varma siitä, että sinulla on pääsy jollekin maailman parhaista rannoista. Kirkkaan meriveden vuoksi Meksikosta löytyvät myös maailman suosituimpiin laskettavat sukellus- ja snorklauskohteet. Useimmat rannat ovat matalia ja sopivat hyvin myös lapsiperheille.

Ostokset

Ostokset

luokitus

Meksikossa on melko hyvät ostosmahdollisuudet, varsinkin Cancúnissa, Playa del Carmenissa tai Tulumissa. Tarjolla on niin paikallisia käsitöitä, matkamuistoja kuin merkkivaatteitakin. Parhaat ostosvalikoimat löytyvät valtavasta ostoskeskuksesta La Islasta, joka on Cancúnissa.

Ruoka ja juoma

Ruoka ja juoma

luokitus

Tacot, burritot, enchiladat ja tuliset chilimausteet – Meksikossa Tex Mex -ruoka on aidoimmillaan. Meksikolainen ruoka sisältää usein chiliä, limeä ja korianteria. Playa del Carmenissa ja Cancúnissa on kohteistamme suurin ravintolavalikoima.

Elämykset

Elämykset

rating

Meksiko on täydellinen valinta lomakohteeksi, jos haluat nähdä ja kokea paljon lomallasi. Lähde mukaan Mayaintiaanien jalanjäljille, vieraile myyttisessä Chichén Itzán kaupungissa. Sukella, snorklaa tai pelaa golfia yhdellä maan parhaista kentistä: Riviera Maya Golf Clubilla, joka sijaitsee Akumalissa. Rannoilla on myös tarjolla erilaisia vesiaktiviteetteja.

Lasten kanssa

Lasten kanssa

luokitus

Meksiko sopii hyvin myös lapsiperheille. Useimmat rannat ovat matalia ja tekemistä löytyy myös perheen pienimmille. Parhaiten lapsiperheille sopivat Family Garden -hotellimme Playa del Carmenissa tai Akumalissa. Ja kun haluat päästä oikein helpolla, varaa All Inclusive.


Yksi saari, kaksi maata. Ihania paratiisirantoja, hyvää ruokaa, mielenkiintoisia retkiä sekä aurinkoa, paljon aurinkoa. Saarella on 40 rantaa ja lähes 400 ravintolaa, joten valinnanvaraa riittää.


St. Martin/St. Maarten opas Sulje
Rannat

Rannat

luokitus

Saaren pohjoispuoli, ranskalainen puoli, on Atlantin puolella, jossa on hyvät olosuhteet erilaisille vesiurheilumuodoille. Eteläpuolella uit Karibianmeressä, joka on tyynempi. Ja koska saari on melko pieni, ehdit kokeilla molemmissa merissä uimisen vaikka samana päivänä.

Ostokset

Ostokset

luokitus

Saaren eteläisen puolen pääkaupungissa Philipsburgissa on melko hyvät ostosmahdollisuudet. Useimmat ostavat timantteja, koruja, muotia ja asusteita, mutta tarjolla on myös valikoima korkealaatuisia rommeja ja sikareita.

Ruoka ja juoma

Ruoka ja juoma

luokitus

Kun haluat syödä hyvin, suuntaa saaren pohjoispuolelle, joka on kuin pieni pala Ranskaa. Ruoka on hyvää joka paikassa, mutta ennenkaikkea Grand Casessa, joka on erityisen tunnettu ravintoloistaan.

Elämykset

Elämykset

rating

St. Martin/St. Maarten on hyvä kohde tutkailla karibiaa laajemminkin. Lähisaarille: Sabaan, Anguillaan tai vanhaan ruotsalaiseen siirtokuntaan St. Barthiin on vain muutaman tunnin laivamatka. Tutustu vedenalaiseen maailmaan sukelluksilla, koe saaren upea luonto, tee ostoksia ja nauti gastronomisista herkuista, tätä kaikkea on St. Martin/St. Maarten.

Lasten kanssa

Lasten kanssa

luokitus

St. Martinilla/St. Maartenilla on erinomaisia hotelleja, myös pieniä matkustajia ajatellen. Varaa hotelli, jossa on All Inclusive niin voit odottaa huoletonta perhelomaa.