Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Santa Cruz

  NinaMajor 
  24.3.2015

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  5
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  3

  Upea, aito, kanarialainen kaupunki, joka on muutakin kuin pelkkä turistirysä! Näin upeaa kohdetta en osannut edes odottaa. Kaupungissa oli tunnelmallisia pikkukujia, joissa oli joka kukkarolle sopivia putiikkeja ja pieniä ravintoloita, joita kierrellessä illat kuluivat mukavasti. Ihanaa, kun muita t uristeja ei juurikaan näkynyt, vaan sai seurata paikallisten menoa ja leppoisaa elämän tyyliä. Esim. sisäänheittäjiä ei näkynyt eikä turistikrääsäkauppoja juuri näkynyt. Palvelu oli loistavaa ravintoloissa vaikkakin monet tarjoilijoista eivät puhuneet englantia. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä puhun jonkin verran espanjaa. Hinta-laatu taso ravintoloissa oli hämmästyttävän edullista! Menu del diat on edullisia lounaita, joita paikallisetkin suosivat, mutta lisäksi suosittelen kokeilemaan rohkeasti tapas paikkoja ja esim. Taberna Ramonia, joka on supersuosittu paikallisten keskuudessa. Paikalla on oltava 19:30, jolloin ravintola aukeaa, jotta saa pöydän :) Syötiin myös Michelin tähden ravintolassa, joka oli huikea makuelämys... Terasseilla tuli vietettyä aikaa, eikä viinin hinta päätä huimannut, lasillinen oli n. 1.20 eurosta 3 euroon.
  Vuokrasimme auton ja kävimme seikkailemassa Puerto de la Cruzissa, ratikalla La Lagunassa (suosittelen käymään ehdottomasti) ja playa de Teresitas rannalla käytiin useampana päivänä. Keskustan merivesialtaat olivat harmillisesti kiinni.
  Majoitumme Principe Paz hotellissa, joka oli siisti, perushotelli. Sijainti oli erinomainen ja saimme huoneen puistonäkymällä, merikin näkyi ikkunasta! Naapurihuoneista kuitenkin kuului äänet melko selvästi.

  Yhteenvetona: upea yhdistetty kaupunki-rantaloma kohde, jossa voi todella kokea aidon, espanjalaisen elämänmenon ja kaupungin tunnelmaa. Hintataso erittäin edullinen ja ostosmahdollisuudet hyvät. Miinuksena mainittakon hiljainen iltaelämä viikolla.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta maaliskuu 2015

  Kommentoi matkakertomusta
 • Santa Cruz

  seppo.laurikainen 
  8.3.2015

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  5
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  2

  Heti Tenerifan lentoasemalta ulos tultuamme oli Tjäreborgin opas vastassa ja ohjasi meidät (2 henkilöä) pikkubussiin, joka vei meidän suoraan Santa Cruziin Hotelli Silken Atlantidaan, jossa sisäänkirjoittauminen ja majoittuminen huoneeseemme meni sujuvasti.

  Hotellin sijainti oli erittäin hyvä, huone ja kalustus olivat hyvät, mutta kokolattiamatto oli hyvin likainen eikä huone tuntunut mitenkään raikkaalta. Vaatimaton aamiaishuone toimi sekä baarina että ravintolana. Ei neljän tähden tasoa. Jotenkin yleisissä tiloissa kuollut tunnelma.

  Kaupungissa paljon nähtävää ja etenkin ostettavaa. Matkatavaran painoraja tuli harmittavasti vastaan.
  Suuria ostoskeskuksia aivan hotellin lähellä ja lyhyt kävelymatka keskustan kävelykaduille.

  Helpot ja eduliset matkat vanhaan pääkaupunkiin La Lagunaan, jossa oli paljon mielenkiintoista nähtävää.

  Sää oli päivisin lämmin, mutta tuulinen. Ilmasto sekaisin koko maailmassa!

  Tjäreborgin palvelut toimivat täsmällisesti, ystävällisesti ja hyvin. Kaikki aikatalut pitivät.

  Matkamme oli oikein onnistunut,

  Lue lisää

  Matkan ajankohta maaliskuu 2015

  Kommentoi matkakertomusta
 • Santa Cruz

  jorma.niemi 
  11.2.2014

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  4

  "Mie melkein romahin"
  Aika: 23-30.1.2014
  Paikka: Santa Cruz de Tenerife/hotelli Taburienne
  Läsnä: Pariskunta kohta 70vee+tuttavat
  ALKU: Koneen piti lähteä 07,45. Ei Lähtenyt. "Viemäreiden virtuoosit" olivat töissä ja tyhjensivät wc-järjestelmää. Lähdettiin n 1h myöhässä. Mentiin 950 km/h myötätuulessa. Palvelu hyvää kuten Royal Meal ateriakin. Laskeuduttiin tuuliselle kentälle vajaa tunti myöhässä.
  PERILLÄ: Opas osoitti auton, joka vei meidät hotelli Taburienteen. Hotellista: Hyvällä paikalla. Vanhan osan huoneiden äänieristys surkea. Sokkeloinen. Aamiasbuffet loistava, ystävällinen henkilökunta.Ei uitu altaassa-ilmat. Ympäristö: Hieno puisto vieressä. Apteekki 20 m, taksit vastapäätä. Takana SPA ja kuntosali, Hiperdino Merkado eli marketti, josta sai kaikkea. Viinipullo 2-3€! Suosittelemme Danio III ravintolan vastapäätä olevaa paikallista Tasca el Rincon kuppilaa. Paikallista väriä, todella pieni, mutta ystävällinen. Loistavat tapakset edullisesti "alkuasukkaiden" huomassa.Esim 4 henkeä 2 plo Vino Tintoa+ mahat täyteen erilaisia tapaksia 43€! Ravintoloita on kotimaassakin, mutta näitä ei.
  Käytiin taksilla Loro Parquessa hintaan 45€ meno. Sisäänpääsy 33€/nuppi=kannattaa. Paluu bussilla bonokortilla.
  Metroratikalla La Lagunaan ylämäkeä päätepysäkille. Ei nähty vanhaa osaa paljoa. Poliisit eristäneet ison alueen = mielenosoitus menossa. Syötiin Menu Del Dia 7€/nuppi.
  Kauppahalli kannattaa katsoa ja sunnuntain kirpputori. Ihmisia paljon ja tavaraa halvalla.Hallin takana oleva tavaratalo surkea.
  Kaupungissa syöt/juot halvalla kotimaahan verrattuna. Taksia käytettiin, koska melkein ilmaista =5 € ajoi todella pitkälle.
  LOPPU: "Mie melkein romahin"
  Pakattuine tavaroiden kanssa odotettiin hotellikansiossa käsketyssä paikassa, käskettyyn aikaan bussia, joka veisi meidät lentoasemalle. Ei kuulunut. Näkyi pari kertaa oranssi auto ajavan tyhjänä ohi. Kylmä hiki, kun kello kävi. Onneksi oli palvelunumero kännyssä. Soitto ja apua tuli. Vihainen naisbussikuski ( pysähtyi kun viittoiltiin)ajoi meidät kentälle. Tultiin viimeisinä lähtöselvitykseen. Opetus: Ota selvää etukäteen mikä auto+väri+numero hakee. Kuski ei välttämättä pysähdy ilman viittoilua. Tämä omatoimimatkan opetus.
  Todella kova astatuuli. Ranskan lennonjohtajat lakossa= koukattiin oikealta. Polttoaine väheni. Välilasku Malmössä. Perillä kotimaassa 2 h myöhässä.
  MUUTA: Etukäteen tutustuin "Pieneen matkaoppaaseen" ja Tjären kohdeoppaaseen netissä. Helpottivat lomailua. Lämminta mukaan.Kännykkään päivystysnumerot. Hyvät kävelykengät. Käytä taksia/bonokorttia. Käy pienissä baareissa tapaksilla tai muulla. Kysyvä ei tieltä eksy. Ihmiset ystävällisiä. Humalaisia ei näkynyt. 3 kerjäläistä ja 1 musta rihkamamyyjä. Hurtti huumori mukaan-kaikki ei suju kuten "Srömsössä

  Lue lisää

  Matkan ajankohta tammikuu 2014

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 123