PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Puerto Rico

  Jamppa 
  16.4.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  2
  Ostokset
  2
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  3

  Olimme vaimoni kanssa maaliskuun lopulla kaksi viikkoa Puerto Ricossa. Lentokoneen laskeutuessa Gran Canarialle satoi kaatamalla ja pelkäsimme, että onko tämä nyt sitten koko ajan tätä. Ensimmäinen lomaviikko olikin kylmä ja kolea, minkä takia saimme molemmat flunssan. Toinen viikko oli onneksi kuit enkin aurinkoinen ja lämmin. Sen huomasimme, että Kanarialla tulee miltei aina.

  Hotellimme Balito Beach ei ollut oikein ”missään”, koska se sijaitsi Puerto Ricon ja Arguineguínin välimaastossa. Liikkuminen ei ole silti ongelma, sillä bussipysäkki on hotellialueen ulkopuolella ja taksikyytikin suhthalpaa.

  Omaa uimarantaa hotellilla ei ole, mutta Anfi del Mar ranta oli runsaan kilometrin kävelymatkan päässä. Balito toimii yhteistyössä viereisen Marina Elite -hotellin kanssa. Marina Eliten puolella on kaksi lämmitettyä uima-allasta ja allasbaarit. Epäilen altaiden veden lämmitystä (+22 astetta?), koska vesi oli kylmää eikä altaissa ollut juuri tungosta, vain muutama uskalias lapsi silloin tällöin uskaltautui hetkeksi polskimaan. Mitään aktiviteetteja altailla ei ollut, ilmeisesti juuri kylmän veden takia.

  All Inclusive oli onnistunut valinta, koska lähimpiin ravintoloihin oli matkaa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ainoastaan grillituotteet olivat usein liian kypsiä, kuivahkoja. Toisaalta All-incl. johtaa erittäin suureen ruuan tuhlailuun - ihmiset suorastaan sikailevat ruuan kanssa – mättävät lautasiaan täyteen ja sitten tuskin maistavat koko ruokaa vaan hakevat jo uutta. Lopuksi henkilökunnan saatua omansa, kaikki ylimääräinen kaadetaan sekajätteeseen.

  Hotelli itsessään on jo vanhahko ja kaipaa päivitystä. Portaita ja mäkeä myös oli ihan riittävästi. Henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta.

  Omalla kohdallamme ehkä pahin ”haaste” oli huoneen sijainti respa-, ravintola- ja keittiötilojen alapuolella 6. kerroksessa. Erityisesti keittiöstä ja ravintolasta kuului astia- ja ruokakärrien kolinaa sekä tuolien siirtelyn ääniä miltei tauotta aamusta iltamyöhään. Joskus se häiritsi, jos itse halusi olla rauhassa päivällä huoneessaan. Kestimme kuitenkin kyseisen ongelman, koska emmehän viettäneet päiviämme huoneessa.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta maaliskuu 2017

  Kommentoi matkakertomusta
 • Puerto Rico

  siljariitta.laituri 
  21.2.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  5
  Ostokset
  5
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  5

  Puerto Rico mielessäin - in my mind

  Puerto Ricoon minun matkani teki jo toistamiseen - viime vuoden epäonnistuneen matkani jälkeen oli nyt hyvä ihan kunnolla päästä nauttimaan Puerto Ricon hyvästä säästä ja muustakin annista. Viime vuonnahan minä ja matkakumppanimme olimme lähes koko lomaviikon todel la kovassa kuumeessa ad 39 astetta, emmekä päässeet nauttimaan Puerto Ricon annista laisinkaan, sillä meillä jäi ravintolatkin testaamatta, ruuat maistamatta ja juomat juomatta ja retket tekemättä ihan oman talviflunssamme takia.

  Meillä oli nyt ylhäällä rinteessä ihan mahtava hotelli Servatur Casablanca - jacuzzi elikkä poreamme omalla neljännen kerroksen isolla parvekkeellamme, mistä oli hyvät näköalat alas ostarille ja merelle päin kohti auringonlaskua. Ihan vahingossa olimme varanneet tämän hotellin vain aikuisille yli 16-vuotiaille, sillä meillä ei ole mitään lapsia eikä lapsiperheitä vastaan. Meillä ei ollut etukäteisvarausta ruokailuista, mutta ostimme sitten hotellilla meille kolmen päivän aamiaistarjouspaketin ja loput aamiaiset teimme itse oman huoneemme keittiönurkkauksessa. Muut ruokailut elikkä lounaat, päivälliset/illalliset söimmekin sitten siellä minne jalat sattuivat päiväretkillämme pysähtymään, kun maha alkoi antaa signaaleja ruokailutarpeesta ja mieli alkoi tehdä herkkuruokia.

  Teimme omatoimisia retkiä: Puerto Moganin open air market elikkä maalaismarkkinat perjantaina taksilla meno ja Glass Bottom Ferryllä tulo takaisin ja bussimatkan Playa del Ingles ja Maspalomas hiekkadyynit lauantaina sekä bussimatkan Palmitos Park sunnuntaina, lisäksi kävelimme myös Amadorekseen Puerto Ricosta rantabulevardia pitkin. Glass Bottom Ferryllä elikkä lasipohjaveneellä matkatessamme näimme ihka eläviä vapaita delfiinejä, se oli mahtavaa. Kun taas Palmitos Parkissa olisi ollut delfiininäytös altaassa. Palmitos Parkissa oli myös kaktuspuisto ja orchideatalo sekä akvaarioita ja paljon erilaisia lintuja, kuten papukaijoja, pöllöjä, kotkia tai haukkoja jne. ja eläimiä, kuten kenguruita, kilpikonnia, magnusteja jne. Playa del Ingles ja Maspalomas hiekkadyynit olivat myös näkemisen arvoisia. Playa del Inglesin Cita-kauppakeskus toi minulle mieleen Tuurin Veljekset Keskisen kyläkaupan kaikkine torneineen ja rakennelmineen.

  Puerto Ricon taxi kyydit eivät olleet kallistuneet vuodessa, vaan taxi alhaalta ostarilta ylös Servatur Casablanca hotellillemme maksoi sen 3,28e edelleenkin, tuli annettua joka kerta tippiä taxikuskille, kun ei ilennyt niin vähää maksaa kahdesta hengestä. Alhaalta ostarilta oli noin 200 rappusta ylös hotellillemme, eikä sitä joka kerta jaksanut kävellä ylöspäin, toki alaspäin oli helppo tulla jo painovoimankin avulla;) Kunto olisi kyllä noussut rappusia ravatessa ylöskin useammin, mutta minun oikea takajalka irtisanoi sopimuksen ja nilkka kipeytyi jo perjantaina, kun kolmatta kertaa mentiin rappuja ylös sinä päivänä.

  Kirjoitin TripAdvisoriin englanniksi pääasiassa pelkkiä hyviä arvosteluja mm. Servatur Casablanca hotellistamme ja Puerto Ricon ravintoloista, joissa olimme käyneet syömässä ja juomassa. Mutta sitä minun mielestäni yhtä parhaista ravintoloista en löytänyt TripAdvisorista, se oli Restaurante Gran Canaria ihan siinä alhaalla aurinkotuolirannalla, illalla pystyi syömään illallista kuutamossa tähtitaivaan alla ja mahtava kokki teki ruokia ulkogrillissä, mehukas chateaubriand maistui kyllä...

  made by silja 2017- travelled with Matti

  Lue lisää

  Matkan ajankohta tammikuu 2017

  Kommentoi matkakertomusta
 • Puerto Rico

  mami80 
  19.2.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  3
  Harrastukset
  3

  Apt. Eden ei tälläkään kertaa pettänyt odotuksia. Allas oli lapsiystävällinen ja ostoksille pääsi lähelle. Hotellin henkilökunta ja oppaat auttoivat poikani sairastuttua lomalla ja menisin ehdottomasti samaan hotelliin uudelleen. Siisti ympäristö ja ystävällinen henkilökunta.

  Matkan ajankohta joulukuu 2014

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 12345617