PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Playa de Amadores

  janneharjunsalo 
  1.4.2017

  Kiva matkakohde, sää oli hyvä, nähtävää riittää ja reissuja, aikaa pitäisi olla 2 viikkoa!
  Olimme siis Playa Amadoresissa, Puerto Ricoon taksi 4 eur ja Puerto Moganiin n. 15 eur (kaunis satama ja paremmat kaupat. Palmitos Parkkiin taksi n. 40 eur/ sivu, eli kannattaisi vuokrata auto 3vrk 80 eur. Hote llimme oli MIRADOR DEL ATLANTICO ihan kiva siisti pikku hotelli, mutta: ÄLKÄÄ OSTAKO TÄNNE ALL INCLUSSIVEA RUOKA AIVAN TÄYTTÄ PAKASTE MOSKAA, me kävimme muualla syömässä vaikka oltiin all inclussive maksettu, niin huonoa se ruoka oli, yritimme syödä hotellilla 3:na iltana alussa ja joka kerta sapuska ala-arvoista ja lisäksi kylmää, terveystarkastaja sulkisi paikan Suomessa, ( työn puolesta kokemusta näistä asioista). Joten jätimme ruoat pöytään ja suuntasimme muualle syömään ja jopas löytyikin paikkoja joissa sapuska maistui! n. 30 eur sai koko 3 henkinen perhe, oikean ravintolatasoisen aterian juomineen (emme valinneet hinnan vaan viihtyvyyden yms. mukaan).

  Lue lisää

  Matkan ajankohta maaliskuu 2017

  Kommentoi matkakertomusta
 • Playa de Amadores

  jaakko1 
  31.1.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  4

  Olin yhdessä n.70vuotiaiden vanhempieni kanssa amadoren vuorenpäällä sijaitsevassa vista amadoressa vieraina. Kelit oli mahtavat. Päivällä shortsit+hihaton ja illalla farkut ja paita. Mistään en löytänyt selkeää vastausta ennen reissua niin kirjoitin nyt itse :). Hotellilta oli mahdollisuus mennä al as rannalle hotellin autolla, mutta otimme hyötyliikuntana sen ja käpytimme aina ylösalas vuorta. Myös puerto ricoon pääsee huikeaa rantaväylää joka oli n.900m pitkä joten komeissa maisemissa pääsee käpyttelemään kyllä oikein mainiosti. Myös moganiin suosittelen ottamaan päiväreissun ricon satamasta. Aivan todella miellyttävä miljöö ja tunnelma. Amadores oli todella hyvä kohde lepäämiseen koska ostoskeskus missä on illalla menoa sijaitsee lähellä (3min kävely) joten jos haluaa käydä istumassa iltaa niin ei ongelmaa ja voi nukkua todella rauhassa kuitenkin hotellilla ilman iloittelun ääniä. Ja lentokenttäkuljetus kannattaa ottaa. Noin tunti meni kentältä

  Lue lisää

  Matkan ajankohta tammikuu 2017

  Kommentoi matkakertomusta
 • Playa de Amadores

   
  12.12.2016

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  2
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  4

  Matkustimme Gran Canarialle marras-joulukuun vaihteessa 2016. 4 aikuista ja 2 lasta (10 ja 15v). Hotelli oli Altamadores: A-tyypin kaksio oli tilava ja siisti (meidän porukalla 2kpl kaksioita, toki isovanhemmat ois sopinu kahdestaan pienempäänkin huoneistoon), pienenä miinuksenä yhden aamun torakkal öytö ja ilmanvaihdon toimiminen vain ikkunan/oven avaamalla tai ilmalämpöpumpun käynnistämällä (olohuoneessa nukkujille tuli kylmä). Makuuhuoneessa ja olohuoneessa oli myös kattotuulettimet. Huoneistojen terassit oli tilavia ja sisälsi aurinkotuolit sekä pöydän + 4 tuolia sekä pyykkitelineen.

  Uima-allas oli sopivan kokoinen ja ainakin meidän lapset viihtyi siinä hyvin, ei kaivanneet meren rannalle ollenkaan. Altaan reunalta löytyi joka päivä vapaita aurinkotuoleja, vaikka jotkut tuoleja varailivatkin heti aamusta. Isot allaspyyhkeet oli valmiina huoneissa.

  Hotellin asukkaat oli pääasiassa lapsiperheitä ja eläkeläisiä. Suurinosa puheiden perusteella ruotsalaisia, muutama suomalainen ja englantilainen porukka, saattoi olla joku muualtakin.

  Ruokaa ja juomaa riitti (all inclusive), ruokien perustat pysyi suht samana koko viikon, mutta sopivilla lisäyksillä tuli vaihtelua. Välipalajätskeissä ja kakuissa oli pienehkö valikoima, mutta ihan ok nekin.
  Ravintolan iltaohjelman musiikki kuului klo22-23 altaan puolella huoneisiin turhan hyvin, ravintolan takana olevat huoneistot todennäköisesti säästyivät meteliltä.

  Hotelli oli auringossa aamusta iltaan, osa alempana (lähempänä rantaa) sijaitsevista hotelleista oli pitkään varjossa. Lämpötilat oli päivisin 22-25, öisin 18-20. Yhtenä aamuna satoi n.10min ajan, muutoin pääosin aurinkoista pilvilauttojen kulkiessa nopeasti ohi. Siis oikein sopivaa keliä ainakin meille.

  Hotellin wifi toimi ihan hyvin. Meidän huoneissa se kuului hintaan, kun vaan hoksasi käydä salasanan kysymässä.

  Alue on erittäin mäkistä, eli lenkeille sai kyllä hyviä mäkitreenejä ;) Korkkareilla turha lähteä kävelylle, hyvät sandaalit ja lenkkarit on parhaat. Hotellilta oli toki kuljetus tunnin välein Puerto Ricoon (paljon vilkkaampaa siellä, jos ei Amadoreksen rauhasta tykkää) ja Amadoreksen rannalle (isompi ranta kuin Puerto Ricon puolella).

  Nähtävyyksiä ei kaivattu (oliko niitä?), hienot maisemat riitti meille viikoksi. Lähimmissä ostoskeskuksissa (Europa ja Puerto Rico) kaupat olivat pienehköjä turistirysiä. Isommat kaupat varmaankin Playa de Inglesissä tai Las Palmasissa.

  Kävely vaikutti olevan useimpien lomaharrastus, maantie- ja maastopyöräilijöitä näkyi myös aika paljon. Sukeltamaan olisi myös päässyt ja tietenkin uida sai mielin määrin.

  Menolento lähti 1,5h myöhässä (ensimmäinen syy oli henkilökunnan myöhästyminen, toinen syy tekninen vika) ja nousu+lasku oli huonoja (lasten korviin sattui kovasti). Paluulento oli ajassaan ja kovan myötätuulen ansiosta 0,5h etuajassa perillä. Myötätuuli kylläkin teki melko töyssyisen kyydin Atlantin yläpuolella. Nousu+lasku meni huomattavasti menomatkaa paremmin.

  Mukava matka kuitenkin kaiken kaikkiaan. Suosittelen Altamadores-hotellia varsinkin lapsiperheille ja Playa de Amadores aluetta kaikille hieman rauhallisemmasta olosta nauttiville.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta marraskuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 12345617