PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Los Cristianos

  Marja 
  20.2.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  2
  Harrastukset
  3

  Olimme viikon reissulla Beverly Hills Club-hotellissa. Mukana 2 aikuista, 16v ja 10v. Hotelli on todella isolla alueella ja rappusia on kiivettävänä lukuisia. Kylpyhuoneet kaipaisivat kunnostusta. Keittiöstä löytyi perusastiat, uuni, mikro ja vedenkeitin. Viinipullon avaajaa ei ollut.. Aamupalan ost imme koko viikoksi etukäteen. Se oli todella hyvä ja monipuolinen. Muita maksullisia lisäpalveluita emme testanneet. Pyykkääminen koneella maksoi 4e + kuivausrumpu 5e, joten pesimme pikkupyykit käsin. En itse antaisi hotellille 4+ tähtiä.
  Bbq-illallinen hotellilla oli pieni pettymys. Lihat oli paistettu aiemmin ja olivat kuivia ja mauttomia. Livemusiikki soi niin kovalla, että jouduimme siirtymään sisätilaan.
  Hotellin lähellä on supermarket ja pari läheistä ravintolaa tuli testattua: Taurus ja Belvedere. Ok molemmat.
  Kävimme Tjäreborgin Teide-retkellä. Tykkäsimme kaikki.
  Paikallisilta ostimme veneretken Freebird katamaraani-aluksella jolla kävimme bongaamassa valaita ja delfiinejä. Näimme molempia. Retki maksoi aikuiselta 33e ja lapselta 21e sisältäen kuljetukset ja välipalan ja kesti 3 tuntia.
  Siam Park vesipuistossa kävimme myös omatoimisesti. 10v testasi liukumäet, mutta kaikki oli niin hajallaan isolla alueella että muut eivät jaksaneet enempää kävellä. Aaltoallas oli kiva. Rauhallinen joki oli poissa käytöstä mutta siitä ilmoitettiin portilla.
  Taksilla ajelimme koska se oli sen verran edullista ja helppoa. Hotellilta rannalle maksoi noin 5e. Ilmaisella bussikuljetuksella menimme kerran markkinoille.
  Sää olisi voinut olla hieman parempi mutta aina se Suomen talvikelit voittaa. Alkuviikosta oli todella tuulista ja siksi melko viileää. Parina päivänä satoi osan päivää. Onneksi viikkoon mahtui myös pari päivää lämmintä ja aurinkoistakin.
  Kerta tässä matkakohteessa riittää meille.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta helmikuu 2017

  Kommentoi matkakertomusta
 • Los Cristianos

  Marit 
  27.1.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  3

  Patikointiretkellä Guanza-vuoren yli löysimme polkulta arvokkaat silmälasit. Muistin muutama norjalaisia olivat käynyt edeltämme, niin kysyin vastatulleilta ja kerroin löydöstä. Kun saavuimme kylään vuoren toisella puolella ja menimme kahvilaan lepäämään ja juomaan, mies seisoi tien vieressä odottam assa meitä. Hän kertoi että oli saanut vihjeen löydöstämme muilta ohikulkijoilta jotka sattumalla kuulivat kun hän säikähtyneena oli huomannut että silmälasit olivat poissa. Onnettomuus muuttui hetkessä onneksi ja silmälasit palautui omistajalleen.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta tammikuu 2017

  Kommentoi matkakertomusta
 • Los Cristianos

  rinamaryah22 
  20.11.2016

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  5
  Ostokset
  5
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  5

  Perhelomalle lähdettiin viikoksi ja hotelliksi valikoitui edullisen hinnan vuoksi Oasis Mango.
  Majoituimme kaksioon me kaikki viisi. Kaksi aikuista ja 16-, 8- ja 1v10kk ikäiset lapset- kaksio oli mielestämme tilava ja mahduimme hyvin. Hotelli ei ole uusimmasta päästä, mutta erittäin ystävällinen ja h yvin englantia osaava henkilökunta sekä hyvät aamiaisnoutopöydät täyttivät odotuksemme.
  Hotellin uima-altaalle paistaa aurinko pitkälti koko päivän, n.klo.10-18(?) Vesi oli hyvin lämmintä ja altaalla oli paljon mieleisiä ilmatäytteisiä vesileluja lapsille.

  Lentokenttäkuljetusta emme tarvinneet, sillä olimme vuokranneet etukäteen auton Tjäreborgin kautta Avikselta ja shuttlebussilla pääsimme kätevästi sen noutamaan lentokentän läheisyydestä. Pieni sekaannus oli aluksi shuttlebussin lähtöpaikasta, mutta asiakaspalvelu oli hyvää, saimme saattajan oikealle lähtöpaikalle.
  Liikennekulttuuri oli ehkä hieman vauhdikkaampaa ja aggressiivisempaa, kuin Gran Canarialla tai Fuerteventuralla, mutta liikenne on kuitenkin jollain lailla joustavampaa, kuin Suomessa.
  Olin etukäteen ladannut Heremaps-sovellukseen Teneriffan kartan ja sitä voi käyttää offline-tilassa kännykässä, ihan ehdoton hotellin löytämiseksi. Perille löydettiin käpälänkäänteessä.

  Ilmat olivat taivaalliset.. +21-26 päivittäin. Kahtena päivänä teimme pidemmät automatkat ympäri saarta. Päätähuimaavat vuoristotiet kapeine kurveineen ja upeat vuoret osittain pilvien yläpuolella saivat haukkomaan henkeä ja jälleen ajatuksen heräämään siitä, että voisin asua sellaisessa paratiisissa.. Sydämeni jäi Teiden rinnalle ja sinisen meren sileille rannoille.

  Toisella kerralla kävimme ihastelemassa saaren vehreämpää pohjoisosaa, sekä ajoimme ihan toiselle puolelle saarta Punta del Hidalcoon, missä söimme takaisin tullessa kadunvarsikahvilassa maailman parhaimmat hampurilaiset!

  Ruoasta puheenollen, löysimme ruokapaikkoja, jossa saimme hyvinkin erilaiset makunystyrät omaavan joukkiomme nälkätarpeet ja toiveet täytettyä. Viikon aikana vain yhdestä ravintolasta ei löytynyt syöttötuolia, mutta mini istui omissa rattaissaan.

  Varsinaisissa maksullisissa turistikohteissa kävimme Jungle Parkissa, sekä Aquaparkissa, joka oli todella upea kokemus perheen pikkuväelle. Vesiliukumäkiä ja allasalueita oli runsaasti erilaisia, vesi oli todella lämmintä ja kaikille riitti jotakin. Ostimme kahden puiston-lipputarjouksen, jonka yhteissumma lähenteli puolentoistasataa euroa, perheen pienin oli ilahduttavasti ilmainen. Pienet miinukset Aquaparkissa oli hieman epäselvästi merkityt pukukopit ja arvoesinelokeroihin tarvittavat poletit (7 euroa!! sis.2 euron pantin, jonka saa takaisin avaimen palauttaessa), jotka piti ostaa erikseen muistoesinemyymälästä, jonka läpi pitää kävellä lipunmyynnin jälkeen päästäkseen alueelle ja johon pitää sitten tepastella takaisin uimapuku päällä aikansa lokerikkoja ihmeteltyään.
  Mutta pienestä alkusäädöstä huolimatta aivan mieletön vesipuisto, jossa meidän perheen väki viihtyi aukioloajan alusta loppuun saakka.
  Kannattaa varautua hyvällä aurinkorasvalla, jota levittelee pitkin päivää.
  Kahden puiston lipputarjous oli mielestämme kohtuullinen, kyllä siihen niin paljon sai nähtävää ja koettavaa.

  Suosittelen matkakohdetta kaikille,tosin Los Christianos sekä muukin saari on osittain kumpareista ja mäkistä, joten huonojalkaisten kannattaa tähän varautua. Lastenvaunujen kanssa kulkevat saavat treenit k

  Lue lisää

  Matkan ajankohta marraskuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 12345617