Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Jandia

  Nakke 
  20.12.2016

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  1
  Ostokset
  2
  Ruoka & juoma
  1
  Harrastukset
  2

  Jandia on pitkä ja hieno ranta, jonka reunalle on tikattu useita suuria hotelleja. Jos pidät rannalla kävelystä, aalloista ja hiekasta, kohde on mitä mainioin. Kokeneet purjelautailijat saavat Jandiassa sopivasti haasteita, mutta viikon aikana oli ehkä yksi aloittelijalle sopiva päivä. Muita aktivit eetteja on tarjolla hotellista riippuen. Kävimme lähistöllä sijaitsevassa Morro Jablen kylässä, missä oli turisteille suunnattuja kauppoja ja palveluja. Valikoima on riittävä tulijaisten ostoon.

  Suurin pettymys oli hotellimme Fuerteventura Princess ja erityisesti all inclusiven ruoka ja siisteys. Kaikissa ravintoloissa oli samat ruuat, enimmäkseen paistettua einespitsaa, pastaa ja lisukkeita. Esimerkiksi tuoreita salaatteja ei ollut, paitsi jos niiksi laskee lohkotut tomaatit ja kurkkusiivut. Tätä huomattavampi puute oli kuitenkin molempien ravintoloiden hygieniataso. Lautaset ja kahvikupit olivat likaisia. Ruuissa pörräsi aina kärpäsiä ja rantaravintolassa ravintolarakennuksen sisällä oli lintuja. Linnut nokkivat tarjolla olevia leipiä ja pitsoja. Kerran raa'an pitsan päällä jopa istui sitä nokkiva lintu. Henkilökunta kyllä hätisti linnun pois, mutta pitsa jäi muiden paistettavien joukkoon.

  Loma oli kyllä kaikesta huolimatta mukava, kiitos auringon, jota Fuerteventuralla piisasi. Marraskuu oli myös sopiva lämpötilan puolesta alle vuoden ikäisen vauvan kanssa matkustaville.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta marraskuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
 • Jandia

  jussi.kuoppala 
  3.12.2015

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  2
  Ruoka & juoma
  3
  Harrastukset
  3

  Jandia paikkana melko mitäänsanomaton. Isoin vahvuus on pitkä hiekkaranta, jota pitkin pääsee laskuveden aikaan kävelemään kauempanakin olevilta hotelleilta Morro Jableen. Jos alastomat vanhat papat ja mummut häiritsevät niin rannoille ei kannata lähteä kävelemään.
  Club Hotel Jandia Princess on ylei stiloiltaan ja altailtaan erittäin hyvä. Kohde on Tjäreborgilla aikuisten kohde ja alueella on paljon tiloja, joihin ei ole lapsilla pääsyä. Tämä toimii ja tekee esim. useasta allasalueesta mukavan rauhallisen. Toki lapsia kohteessa on mutta melko vähän ja aluejako toimii niin majoituksen, altaiden kuin ruokailun suhteen. Ruokaa ja juomaa on tarjolla vähintäänkin riittävästi ja palvelu on pääsääntöisesti hyvää. Verrattuna aiempiin all inclusive kokemuksiini 4 tähden resorteista sanoisin, että aamiainen oli oikein hyvä, lounas puolestaan kehno ja päivällinen OK. Yleisesti ottaen ruoka oli usein vähän jäähtynyttä.
  Liikuntatarjonta oli joogapainotteista. Sitä oli mahdollisuus harrastaa noin 2xpäivässä. Muuhun kuntoiluun oli tarjolla erittäin huono punttisali ja pari tenniskenttää. Ei siis mikään aktiivikuntoilijan paikka ellei harrasta purjelautailua.
  Kohde on hyvä rauhoittumiseen ja nautiskeluun.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta marraskuu 2015

  Kommentoi matkakertomusta