PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Arguineguín

  risto.mattila 
  17.2.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  3
  Harrastukset
  3

  Talven kylmyyttä jälleen paossa tutun ja turvallisen matkanjärjestäjän kautta.

  Nyt kohteena Gran Canaria, ja siellä pieni Arguineguinin kylä - n. 40 minuutin päässä Las Palmasin kentältä. Hotellimme, Servatur Green Beach sijaitsee rajan tuntumassa Patalavacan puolella. Iso allasalue, meri on liki, j a kiva, pieni ranta aivan vieressä. Asiakaskuntana 95% skandinaavisia eläkeläisiä. Niinpä katon jacuzzi oli jatkuvasti käytettävissämme, ja yöt olivat rauhallisia. :)

  Mutta huoneistomme oli pieni pettymys: Oliko kylppäri remontoitu sangrian voimalla? Onneksi siivous sentään tehtiin pyynnöstämme uudelleen.

  Ruokapaikoista voisi suositella ainakin Amisci-pitseriaa, ja vaikka Palm Gardenia. Hyvä viini ja sisäfilepihvi alle kolme kymppiä!

  Kannattaa tsekata ainakin itse Arguineguinin kylä, ja sen rantakatu. Käy myös vastakkaisella Anfi-rannalla, missä on kivoja kauppoja sekä paikkoja nauttia vaikka tapaksia ja tietenkin Sangriaa.

  Aurinko helli meitä lähes joka päivä. Sateisena päivänä shoppailimme Las Palmasissa. Kosmetiikka noin puolet halvempaa kuin Suomessa! Tsekkaa myös vanha kaupunki, ja siellä esim. Kristoffer Kolumbuksen suosima majapaikka.

  Vanha kaupunki on myös edullinen ostospaikka, mutta jos tuliaiset jäävät ostamatta, ei hätää, ne ehtii hankkia vielä melko mukavasti varustellusta lentokentän tax freestä. Hyvää ja aurinkoista matkaa! T. Ripa ja Ellu

  Lue lisää

  Matkan ajankohta helmikuu 2017

  Kommentoi matkakertomusta
 • Arguineguín

  kiti.polonen 
  3.12.2016
  Gertrud ,Hotelli Don Paco


  Gertrudilla oli tapana kiertää otsatukkaansa kaksi papiljottia ja taakse neljä. Toimenpide ei poistanut ikävää kaljua keskeltä päätä.Tämä seikka häiritsi häntä niin,että päivisin hän käytti aina sinikukallista huivia,jopa mennessään omalle parvekkeelleen.
  Papiljottien kiertämisen jälkeen Gertrud oli valmis kohtaamaan meren.Se näkyi suoraan hänen edessään viidennnen kerroksen parvekkeelta, huoneesta numero 507.
  Parvekkeella oli muovinen ,pyöreä pöytä, johon Gertrud laski joka aamu kahvikuppinsa ja pehmekuorisen sämpylänsä,jonka päällä oli voita ja luumumarmeladia.Gertrud oli varma,että kahvikupillinen ja luumusämpylä varmistivat paitsi vatsan toimimisen myös päivän onnistuneen kulun.
  Samalla kun Gertrud nautti aamiaisestaan hän yritti selvittää millä tuulella meri tänään olisi.Hän kuulosteli aamumaininkeja ja niiden tiheydestä ja aallon korkeudesta hän saattoi päätellä mitä oli tulossa.Horisontissa keinuivat laivojen keltaiset lyhdyt ja nekin kertoivat meren aikeista. Vaahtopäitä ei ainakaan nyt tuntunut olevan ja tuulikin vain kohtalaisesti.Vaikutti siltä,että tänään oli tulossa hyvä rantapäivä.
  Tuijottaessaan merta Gertrud ei kyennyt selvittämään lisäsikö meri hänen yksinäisyyttään vai vähensikö se sitä.Joka tapauksessa meri oli olennainen osa hänen nykyistä elämäänsä aurinkorannalla. Hän oli vaihtanut kotimaansa Saksan osa-aikaiseen oleskeluun Gran Canarialla ja hän osasi jo sujuvasti tervehtiä Hola ja tunnisti hissin kuulutuksen pico 5.
  Joitakin kuukausia sitten hissiin oli ensimmäisen kerran astunut vanha herra ja hymyillyt hieman.Hän oli kiinnittänyt hississä huomionsa hymyyn ja vahvoihin hampaisiin,jotka hän kohtasi hissin peilistä.Herralla oli harmaata ohimoilla ja vartalo vaikutti vielä vahvalta.
  Niin se kaikki oli alkanut.Aluksi Gertrud ja herra tervehtivät aina kun törmäsivät rantabulevardilla tai sattuivat yhtaikaa hissiin.Pikku hiljaa he olivat jääneet hotellin aulaan juttusille.Vaihtoivat vinkkejä mistä saisi parhaat aamiassämpylät ja kertoivat omista merikohtaamisistaan.Kuinka esimerkiksi kerran myrskyn jälkeen aallot olivat uittaneet rantaan vanhan purjeveneen oven.

  Gertrudista oli jännittävää kuunnella kuinka herra puhui merestä niin asiantuntevasti.Merestä ja maailman meristä.Myrskyistä ja kirkkaista tyynistä päivistä.Ne kohtaamiset vanhan herran kanssa toivat Gertrudin elämään jotain uutta ja ennenkokematonta.Jotain, mihin Gertrud ei ollut varautunut ja joka sai hänet kummallisella tavalla varmaksi ja epävarmaksi yhtaikaa.Hänelle oli myös selvinnyt,että herra asui yhdeksännessä kerroksessa eli neljä kerrosta hänen yläpuolellaan ja että herra oli alunperin norjalainen ja nimekseen hän sanoi Olav Einar.
  Pikku hiljaa Gertrudista oli alkanut tuntua,että kun he kävelivät rinnakkain Olav Einarin kanssa rannalla ja kun Olav selitti hänelle koulusaksallaan meren yllätyksellisyyttä ja vahvuutta Gertrud tunsi kuinka katsoessaan merta hänen yksinäisyytensä oli alkanut vähentyä.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta marraskuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
 • Arguineguín

  piikkisiili99 
  28.10.2016

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  2
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  5

  Olimme syyslomalla Sunwing Arguineguin Seafrontissa viettämässä syyslomaa. Paikka oli kaunis ja erityisesti ulkoallas alue viehättävä ja monipuolinen. Lapsiperheille kohde on erinomainen, sillä ohjelmaa suunnattu paljon juuri lapsille.

  Hotellin yleisilme oli siisti, mutta parveilleilla ja kylppäriss ä sekä kerroksen käytävällä oli torakoita. Pimeään aikaan niitä näkyi myös hotellin aulassa ja altaiden vieressä. Hotellissa ei ole ilmastointia, emmekä uskaltaneet pitää parvekkeen ovea ja ikkunaa heti pimeän tultua auki, koska torakoita oli liikkeellä. Niinpä meillä oli aika kuumat oltavat nukkuessa. Tästä siis selkeä miinus.
  Huoneemme piti myrkyttää torakoiden takia, mutta en tiedä tehtiinkö sitä koskaan, sillä emme saaneet siitä mitään infoa.

  Meillä oli All Inclusive ja lasten kannalta se onkin hyvä, limsaa, jäätelöä ja snack ruokaa niin paljon kuin haluaa. Ruoka oli hyvää ja monipuolista ja kauniisti esillä. Valikoimissa huomioitu juuri lasten mieltymyksiä. Viimeisinä päivinä alkoi kuitenkin tuntua siltä, että ruoat voisivat vaihdella enemmän.

  Hotellin henkilökunta oli iloista ja avuliasta ja siitä kiitokset. Harrastusmahdollisuuksia hotellissa ja lähistöllä oli paljon, vaikka sinällään kylä oli pieni ja rauhallinen.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta lokakuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 12345613