NFL – London Games Lontoossa

NFL London Games Series

The National Football League on tuonut amerikkalaisen jalkapallon jännitystä Lontooseen vuodesta 2007 alkaen. NFL on maailman seuratuin urheiluliiga, ja tärkeä osa amerikkalaista arkea. Kiitospäivä sekä joulupäivät vietetään amerikkalaisissa kodeissa aina amerikkalaisen jalkapallon tahdittamana. Hanno Möttölä, Suomen ensimmäinen NBA:ssa pelannut koripalloilija, on sanonut, ettei Yhdysvaltoja voi ymmärtää ilman, että ymmärtää mitä NFL ja amerikkalainen jalkapallo merkitsevät amerikkalaisille. Nyt sinulla on mahdollisuus päästä seuraamaan huipputason amerikkalaista jalkapalloa paikan päällä Lontoossa.

Lue lisää

Ensimmäistä kertaa NFL London Games -ottelusarjan historiassa Lontoossa pelataan kaikkiaan neljä huikeaa runkosarjan ottelua. NFL:n runkosarjassa pelataan yhteensä 16 otteluviikkoa, joista viikoilla kolme, neljä, seitsemän ja kahdeksan pelataan ottelu Lontoossa. Viikkojen kolme ja neljä ottelut pelataan Wembley Stadionilla ja viikot seitsemän ja kahdeksan Twickenhamin stadionilla.

NFL London Games -ottelut ovat mielenkiintoisia myös sen vuoksi, että yhdelläkään joukkueista ei ole kotikentän tuomaa etua. Joukkueiden täytyy valita oma pelistrategiansa joutuessaan pelaamaan olosuhteissa, joihin ne eivät ole tottuneet.

NFL:ssä pelaa yhteensä 32 joukkuetta kahdessa divisioonassa ja kahdeksassa lohkossa. Lohkojen voittajat etenevät suoraan divisioonien pudotuspeleihin. Villikortti-kierroksen kautta kahdeksan parhaiten pelannutta joukkuetta, jotka eivät voittaneet lohkojansa, kilpailevat pääsystä divisioonien pudotuspeleihin. Divisioonien voittajat pelaavat vastakkain Super Bowlissa eli NFL:n loppuottelussa.

Tänä vuonna Lontoossa nähdään kaksi viime kaudella pudotuspeleissä esiintynyttä joukkuetta – Arizona Cardinals sekä Miami Dolphins. Jacksonville Jaguars on jo konkari Lontoon kentillä, ja joukkue pelaakin Lontoossa jo viidennettä vuotta peräkkäin. Jaguarsia pidetään yhtenä NFL:n nousevista nuorista joukkueista, ja varsinkin joukkueen puolustus on täynnä lahjakkaita pelaajia. New Orleans Saints teki täksi kaudeksi sopimuksen, ehkä kaikkien aikojen parhaimman keskushyökkääjän, Adrian Petersonin, kanssa. Joten jos lajin elävän legendan otteita haluaa seurata, kannattaa suunnata tänä vuonna Lontooseen. Petersonin edellinen seura, Minnesota Vikings, pelaa myös Lontoossa tänä vuonna. Lue lisää otteluista alempaa ottelun kohdalta.

Tjäreborg - Thomas Cook Sport tarjoaa virallisia NFL Match Break -paketteja kaikkiin neljään otteluun. Paketteihin sisältyvät otteluliput ja majoitus.

NFL-kilpi

Kauden 2017 London Games -ottelut on pelattu.