Matkat – Taormina

Taormina on Sisilian tunnetuimpia lomakohteita, jossa voit nauttia upeista nähtävyyksistä, kävelykaduista ja mahtavista maisemista.

Taormina on jo pitkään ollut suosikkilomakohde Sisiliassa myös italialaisten keskuudessa. Kun varaat matkan Tjäreborgin kautta ja saavut itse näihin maisemiin, ymmärrät varmasti miksi tämä paikka on niin suosittu. Taormina on erinomainen matkakohde silloin, kun haluat viettää rauhallisen ja rentouttavan loman. Ylhäällä kallion päällä sijaitsevasta kylästä on henkeä salpaavat näkymät Naxoksen lahdelle, ja kaikkialla vallitsee rento ja miellyttävä tunnelma. Kylän autottomilla kaduilla on mukava kävellä ympäriinsä omassa tahdissa, istahtaa johonkin ravintolaan tai tutustua ostostarjontaan. Hintataso on täällä suhteellisen alhainen verrattuna muuhun Italiaan. Taorminassa on myös paljon nähtävää kulttuurista kiinnostuneelle. Kun haluat virkistäytyä vedessä, kannattaa suunnata alhaalla olevalle Taormina Maren rannalle.

Tjäreborgin Taormina

Tjäreborgilla on Taorminassa useita eritasoisia hotelleja, joten löydät varmasti mieleisesi vaihtoehdon. Taorminaan matkustetaan reittilennoilla, joten päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden – voit vaikka lähteä spontaanille aurinkolomalle.

Koe Sisilia

Sisiliassa on paljon kaikenlaista nähtävää ja koettavaa, kuten esimerkiksi Alian kylän korimarkkinat, Collesanon Provolone-juusto ja Etnan rinteeltä avautuvat näkymät. Vuokra-autolla pääset kätevästi tutustumaan lähiympäristöön täysin omassa tahdissa. Sisilialaiset ovat ylpeitä paikallisesta keittiöstään, joka tarjoaa makuhermoja kutkuttavia elämyksiä niin paikallisille itselleen kuin matkailijoille.

Hyvä tietää
 • Eritasoisia hotelleja
 • Hyviä ravintoloita
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Taormina

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
14°7°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
14°7°
5
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°9°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°11°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
8
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
29°19°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°22°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°22°
9
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°20°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°16°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
20°13°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Taorminan alueella on useita idyllisiä kivi- ja hiekkarantoja, jotka sijaitsevat pienissä poukamissa. Jos hotellissa on uima-allas, se on yleensä käytössä vain kesäkaudella (noin toukokuusta syyskuuhun), mutta aukioloajat saattavat vaihdella lämpötilojen mukaan.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Sisiliaan matkustat omatoimisesti reittilennoilla.
Taorminaan matkustat omatoimisesti reittilennoilla.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit ostaa erikseen myös lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Kuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta ne voidaan ostaa erikseen. Matka Catanian ulkopuolella sijaitsevalta lentokentältä Taorminaan kestää noin tunnin (n. 70 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Muutamia ravintoloita.
Yöelämä on keskittynyt hotelleihin ja ravintoloihin.
Ostokset
Muutamia turisteille suunnattuja kauppoja. Muuten ostosmahdollisuudet ovat rajalliset.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Rannalla on mahdollisuus harrastaa muutamia vesisurheilulajeja.
Kulkuyhteydet
Mahdollisuus matkustaa taksilla.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, Tjäreborgilla ei ole henkilökuntaa kohteessa.

Passi ja viisumi

Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Italy. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Taorminan turistivero

Kaikilta Sisiliassa yöpyviltä matkustajilta peritään turistivero (city tax), jonka suuruus vaihtelee virallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä joko käteisellä tai kortilla. Turistiveroa peritään enintään kymmeneltä yötä, mutta vero ei kuitenkaan koske alle 12-vuotiaita lapsia.

Hinta per henkilö/yö:
Virallinen hotelliluokitus 5 tähteä: 5 euroa
Virallinen hotelliluokitus 4 tähteä: 3,50 euroa
Virallinen hotelliluokitus 3 tähteä: 2 euroa
Virallinen hotelliluokitus 2 tähteä: 1,50 euroa
Virallinen hotelliluokitus 1 tähti sekä huoneistohotellit: 1 euro

Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta italialaisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy
.

Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.

Valuutta ja maksaminen

Euro.

Aikaero

Aikaero Suomeen -1 tunti.

Sähkö

220 V. Eurooppalainen standardi.

Kieli

Italia
Tee matkahaku