Hattupäinen nainen makaa mahallaan hiekkarannalla ja lukee.

Tänne matkailun ammattilaiset suuntaavat 2021

Jotkut matkustavat enemmän kuin muut, ja omat työntekijämme taitavat sattumoisin kuulua siihen ryhmään. Kysyimme pohjoismaisilta kollegoiltamme heidän tämänhetkisistä loma-ajatuksistaan. Heillä tuntuu olevan suunnitelmat valmiina, kun matkustusrajoitukset hellittävät ja paljon hyviä vinkkejä sinulle, joka myös odotat malttamattomasti seuraavaa lomamatkaasi lämpimään.
Julkaistu: 24.3.2021

Tässä artikkelissa: KreikkaEspanjaTäydellinen lomahotelliAktiivinen lomaKaukoloma

Minne vain, kunhan hummeria löytyy!

Christine Jacobsen, Ving Norja

Kaipaan niin paljon matkustamista ja kaikkea siihen liittyvää! Suunnittelua, lentokentällä olemista ja jopa elokuvia lentokoneessa. Tykkään lueskella historiallisia hauskoja faktoja matkakohteista, ja suunnittelen paljon ennen matkaa – rakastan kuitenkin sitä, että asiat eivät oikeastaan koskaan suju odotetulla tavalla.

Ja kuinka kaipaankaan ruokaa! Huomaan unelmoivani herkullisesta hummerista Lontoon City Socialissa, upeasta hummeri-paellasta La Terrazassa Mallorcalla ja Lobster Hot Potista New Yorkin Buddakanissa. Kyllä, rakastan hummeria! Eikä pidä unohtaa kesärullia Saigonissa, Nutella-creppejä Kreikan Lindoksessa ja tietysti Ranskassa. Pinchot Barcelonassa. Meren antimet Koh Taolla Thaimaassa. Luettelo on yhtä pitkä kuin kaipuu matkoille.

Christine uima-altaan äärellä, aurinkolasit päässä.

Christine Jacobsen työskentelee Norjassa Vingillä eikä malttaisi enää yhtään odottaa maailman uudelleen avautumista.

Nykytilanteessa on tärkeää muistuttaa itselleen, että tämä on väliaikaista. Käytä aikaa ja opettele uutta, jotain, mitä olet halunnut oppia. Ehkäpä uuden kielen alkeet? Jotta kun maailma avautuu uudelleen, voit tilata meze-annoksesi kreikaksi tai hummeripaellaa espanjaksi. Sitä taitoa ainakin minä tarvitsen: Quiero paella de langosta, por favor!

Olen optimistinen ja minusta on kivaa, kun on loma varattuna tulevaisuudessa. Olenkin varannut matkan Sunwing Alcudia Beach -hotelliin lasten kesäloman aikana.

Koko perheemme rakastaa Mallorcaa: rantoja, pikkukaupunkeja, kaunista rannikkoa ja rauhallisia sopukoita. Aiomme vain nauttia laiskoista päivistä, ja odotan sitä todella.

Lapsiystävällinen hotelli Mallorcalla - Sunwing Alcudia Beach

Sunwing Alcudia Beach - lapsiperheiden suosikki!

Kreikka

Kreikka, rakas Kreikka!

Ann-Renée Degnes, Ving Norja

Kreikka, rakas Kreikka! Matkustan Kreikan saaristoon joka kesä, ja Kreikka on aina vain luetteloni kärjessä. Kreikan, Kroatian ja Espanjan kaltaiset maat ovat täysin riippuvaisia matkailusta ja tekevät kaikkensa, jotta siellä matkustaminen olisi turvallista.

Yksi parhaimmista asioista minun lomallani on aikainen jooga ja sen jälkeen rantaan uimaan. Sille ei mikään vedä vertoja. Täysin rauhallinen ja rento kroppa ja pehmeä rantahiekka jalkojen alla. Harrastan paljon joogaa myös kotona, ja syvä hengitys ja rentoutuminen tuntuu nyt tärkeämmältä kuin koskaan.

Odotan pääseväni makoilemaan palmujen alle aurinkoon, haluan vain maata ja lukea hyvää kirjaa, juoda välillä kookosvettä ja nauttia aaltojen äänestä. Haluan vain olla eikä minun ei tarvitse tehdä mitään. Normaalisti haluan nähdä ja kokea paljon lomakohteissa, joissa käyn, mutta nyt kaipaan eniten aurinkoa, rantaa ja hiekkaa!

Meidän on vain kestettävä vielä vähän aikaa ja unelmoitava ja suunniteltava sillä välin. Muista, että me, jotka työskentelemme matkailun parissa, autamme mielellämme suunnittelussa. Varaaminen on turvallista, ja jos jotain esteitä ilmaantuu, me autamme sinua.

Ann-Renée Degnes veneretkellä.

Ann-Renée Degnes odottaa mahdollisuutta matkustaa taas Kreikkaan.

Uimaranta Kreetalla

Kreeta on monien suomalaisten kestosuosikki.

Joogaa rannalla

Ann-Renéen mukaan mikään ei voita aikaista joogahetkeä rannalla.

Espanja ja Välimeri

Kimaltava Välimeri

Claes Pellvik, Ving Ruotsi

Olen työskennellyt matkailualalla melkein koko ikäni ja rakastan matkustamista. Siitä on yksinkertaisesti tullut iso osa sitä, kuka olen, ja rakastan uusia impulsseja ja vaikutteita, joita matkailusta saa.

Tänä kesänä uskon Välimeren kohteisiin, kuten Mallorca, Kreeta, Kroatia ja Turkki. Nämä kohteet tarjoavat taattuja lomaelämyksiä. Minä aion tänä kesänä palata perheeni kanssa Mallorcalle ja ihanaan Alcudiaan, jossa olen käynyt lukemattomia kertoja sen jälkeen, kun olin siellä ensimmäistä kertaa lapsena. Meidän piti matkustaa sinne viime kesänä, mutta suunnitelma lykkääntyi tähän kesään.

Onneksi voimme pian ottaa vahingon takaisin. Luulen, että arvostamme matkustamista aivan uudella tavalla, kun voimme vihdoin matkustaa taas vapaasti. Odotan sitä todella.

Minä vinkkaan näinä aikoina käyttämään matkanjärjestäjien palveluja lomamatkaa varatessa. Siten saat aina apua, jos jotakin odottamatonta tapahtuu. Itse olin viimeisimmällä lomamatkallani omatoimisesti juuri silloin, kun pandemia alkoi. Olisin kyllä kaivannut jotakuta, jonka puoleen kääntyä kysymyksineni.

Se, että joku pitää sinut ajan tasalla ja järjestää kaikki kotiin palaamiseen liittyvät käytännön asiat, on kaiken aa ja oo. Lisäetuina tulevat hyvät ehdot ja joustavuus, jos haluat muuttaa varaamaasi matkaa.

Lue lisää lomamatkan varaamisesta juuri nyt

Claes Pellvik Gran Canarialla

Claes Pellvikille matkustaminen on tärkeä osa elämää.

Leveä, vaalea hiekkaranta Mallorcan Alcudiassa.

Monet suunnittelevat kesälomaa Alcudian pitkän hiekkarannan äärellä Mallorcalla.

Täydellinen lomahotelli

Täydellinen lomahotelli

Hannu Sääskilahti, Tjäreborg

Lomalla jokainen päivä tuo tullessaan jotakin uutta ja mielenkiintoista. Loma on tauko arkielämästä, ja kaipaan sitä. Ja kaipaan yöpymistä todella mukavassa hotellissa, jossa saa nauttia runsaasta ja houkuttelevasta aamiaisesta joka ikinen päivä ilman, että tarvitsee itse nostaa sormeakaan. Se on täysin lyömätöntä.

Euroopan kartalla Kreikka on yksi suosikkipaikoistani, ja se on myös yksi niistä kohteista, joihin uskon eniten tänä vuonna. Se on upea lomakohde kaikin mahdollisin tavoin, ja lisäksi monille meistä tuttu ja turvallinen.

Minulle se merkitsee vielä hieman ekstraa, sillä annoin vaimolleni huomenlahjana matkan sinne, kun menimme naimisiin pari vuotta sitten. Valintani oli Sunprime Miramare Beach, joka on yksi aikuisille suunnatuista konseptihotellistamme. Kaipaan lämpöä ja kauniita auringonlaskuja enkä vähiten herkullista kreikkalaista ruokaa! Sunprime-hotellit ovat melkein kuin lomakohteita itsessään. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka matkustavat ilman lapsia.

Hannu Sääskilahti Suomen Tjäreborgilta.

Tjäreborgin Hannu Sääskilahti kaipaa leppoisaa hotellielämää.

Seuraava matkamme on uudenlainen, koska maailma on muuttunut ja koska se on ensimmäinen matkamme lapsen kanssa. Kyseessä ei siis ole uusi loma Sunprime-hotellissa, mutta onneksi valikoimassamme on myös erinomaisia hotelleja lapsiperheille. Joten tänä kesänä valintamme on O.B.C. by Sunwing Kyproksella, ja talvella vuorossa on O.B.C. Gran Canarialla.

Uusia lomamatkoja odotellessa yritän välttää päivien muuttumista liian rutiininomaisiksi ja tylsiksi. Toisinaan palaan mielelläni vanhoihin lomakuviin ja elän hienot hetket ja muistot uudelleen. Suosittelen muillekin!

Hannu ja hänen vaimonsa muodostavat käsillään sydämen, jonka läpi pilkottaa laskeva aurinko. ången.

Vie rakkaasi lomalle upeaan Sunprime-hotelliin.

Aktiivista lomaa

Takaisin Mallorcalle

Rasmus Panduro, Spies Tanska

Olen varsinainen nautiskelija ja rakastan aitoja matkaelämyksiä. Minulle kesä kuuluu yhteen Mallorcan kanssa, sillä olen lomaillut siellä joka vuosi 30 vuoden ajan. Vuokraan usein polkupyörän ja ajelen sivuteitä pitkin. Saari näyttää ihan erilaisen puolen itsestään. En usko, että voin koskaan kyllästyä Mallorcaan, ja aion palata tänä vuonna.

Mallorca on paikka, jota kaipaan eniten, mutta kaipaan myös loman vapautta ja huolettomuutta. Suurin huolenaihe on, minkä ravintolan valitsisin illalla. Sitä tunnetta minulla on ikävä.

Ja lentäminen, kaipaan sitä jopa! Lentäminen Sunclass Airlinesin kanssa on kuin kävisi kylässä ystävien luona. Lennolla kiva tunnelma, ja matkustamohenkilökunta on ammattitaitoista ja saa kaikki tuntemaan olonsa turvalliseksi ja huomioiduiksi.

Tänä kesänä lomaillaan varmasti ensisijaisesti Euroopassa. Matkan varaaminen hyvissä ajoin voi olla hyvä ajatus, sillä voi olla että jossain vaiheessa kysyntä voi räjähtää. Ja toisekseen, suunnitelmia on helppo muuttaa jos jotakin esteitä ilmaantuu. On niin mukavaa kun on varattu loma, jota voi odottaa.

On vain ajan kysymys, milloin voimme taas matkustaa!

Pyöräretken tauolla Mallorcalla

Rasmus Panduro suosittelee poikkeamaan sivuun Mallorcan pääteiltä.

Kolme pyöräilijää ajaa kauniissa maisemassa meren ja vuorenrinteen välissä.

Onko pyöräily sinun lajisi? Siinä tapauksessa Mallorca on sinulle täydellinen valinta!

Surffausta Espanjan rannikolla

Caroline Fondelius, Ving Ruotsi

Minä rakastan surffausmatkoja! Muutama vuosi sitten etsimme poikani kanssa sopivaa liikunnallista lomamuotoa. Lähdimme Gran Canarialle ja ilmoittauduimme surffauskurssille. Ja olimme molemmat saman tien aivan myytyjä! Sittemmin olemme lainelautailleet Sri Lankassa, Marokossa, Espanjassa ja Portugalisssa.

Meillä Ruotsissa matkustusrajoitukset ovat pandemian aikana olleet hieman erilaiset kuin muissa Pohjoismaissa, joten minulla oli viime syksynä mahdollisuus matkustaa Espanjaan surffaamaan ja kokeilemaan käytännössä ilmiötä nimeltä workation. Otin siis kotikonttorini mukaan Ja matkustin Atlantin rannikolle Espanjaan kokonaiseksi kuukaudeksi. Heti työpäivän jälkeen suuntasin rannalle ja aaltoihin. Kokemus oli aivan uskomattoman upea ja suosittelen vastaavaa lämpimästi.

Kaipaan nyt eniten vapautta ja helppoutta. Jotta voisi vain ottaa tauon arjesta, vaihtaa maisemaa ja kokea uutta. Monella tapaa me täällä Pohjoismaissa olemme tosi hyvässä asemassa, mutta silti kaipaan aurinkoa, hiekkaa ja suolaista merivettä!

Minä uskon että ensi kesänä lomaillaan lähinnä Välimeren alueella. Ja fiksuinta on tietysti valita matkanjärjestäjän matkapaketti. Juuri nyt turvallisuus on tärkeintä, yhtä lailla varatessa että matkustaessa. Ja kun varaat matkapaketin Tjäreborgilta, tiedät, että sinusta huolehditaan, jos jotain tapahtuu, ja se turvallisuus on tärkeää nyt. Minulla on toiveissa ja suunnitelmissa matkustaa Pohjois-Espanjan rannikolla tänä kesänä. Ruoka ja tunnelma houkuttaa – ja tietysti aallot!

Äiti ja poika yhdessä lomalla.

Caroline Fondelius matkustaa usein surffaamaan yhdessä poikansa kanssa.

Caroline lainelaudalla
Caroline kahlaa vedessä surffilauta kädessä.

Tässä artikkelissa: KreikkaEspanjaTäydellinen lomahotelliAktiivinen lomaKaukoloma

Kaukolomat

Hep, Thaimaahan!

Maria Byskov, Spies Tanska

Jos maailma avautuisi huomenna, löytäisit minut varmaan ensimmäiseltä lennolta Thaimaahan! Se on paikka, johon kaipaan eniten juuri nyt. Tänä vuonna talviuinnista on tullut tosi suosittua jopa täällä Tanskassa ja minäkin kokeilin sitä. Jotenkin ei ihan sama kuin Thaimaan puuterinpehmeät rannat ja 27-asteinen vesi. Kaikki kunnia talviuimareille, mutta haloo!

Tänä kesänä minäkin liputan Euroopan puolesta. Itselleni olen varannut lomamatkan Kyprokselle, joka on yksi suosikeistani. Kyproksella on Euroopan hienoimpiin kuuluvia rantoja, ruoka on herkullista ja ilmapiiri lämmin ja vieraanvarainen. Ja kahvi sitten! Voi miten odotankaan sitä, kun saan istua Kyproksen lämpimässä auringossa cappucino freddo -jääkahvin kera.

Minulla on ikävä aurinkoa ja lämpöä. Sitä tunnetta, kun herää mukavasta hotellivuoteesta. Kun vetää verhot sivuun ja vastassa on ihana sininen taivas ja auringonpaiste. Kun voi päivän alkajaisiksi pulahtaa altaaseen oman Swim Out -huoneen terassilta. Kun saa nauttia herkullisen aamiaisen, suunnata meren rantaan ja tehdä koko päivän, mitä mieleen juolahtaa.

Kestetään vielä hetki! Maailma odottaa meitä – ja se on kauniimpi ja turvallisempi kuin koskaan.

Maria Ocean Beach Club -hotellissa Kyproksella.

Maria Byskov haaveilee paluusta sekä Thaimaahan että Kyprokselle.

Auringonlaskun maisema Thaimaassa.

Auringonlasku Thaimaassa. Aika hieno, vai mitä?

Maria kelluu turkosiinvärisessä merivedessä.

Maria Byskov rakastaa aurinkoa ja merta.

Käsillä muodostettu sydän jonka läpi näkyy auringonlasku rannalla.

Kamala Beach Thaimaassa.

Malediivit on minun paratiisini!

Kjersti Engebrethsen, Ving Norja

Olen lomaillut Malediiveilla puolisoni kanssa peräti neljä kertaa kuuden vuoden sisällä, ja jokainen kerta on ollut yhtä upea. Sitä totaalista rauhaa ja rentoutumista on vaikea kuvailla, se täytyy kokea. Nautin siitä, että ei ole mitään pakollisia nähtävyyksiä, museoita tai kauppoja. Sen sijaan voi vain levätä ja rentoutua uskomattoman kauniilla rannoilla. Minun mielestäni juuri sitä me kaikki tarvitsisimme nyt.

Yksi parhaista asioista lomalla on kokemusten jakaminen perheen kanssa. Ollaan muualla kuin kotona, nautitaan hotellin aamiaisesta joka päivä, koetaan uutta ja syödään ulkona. Lomatunnelma on minulle kaikkien näiden kokemusten summa, ja kaipaan sitä kovasti.

Vaikka ikävöinkin Malediiveille ehkä kaikkein eniten, tänä kesänä loma vietetään Mallorcalla. Matkustamme kolmevuotiaan kanssa ja haluamme kaiken olevan helppoa ja järjestettyä. Meidän piti mennä Alcudiaan viime kesänä, mutta se peruuntui. Toivon kovasti, että pääsemme matkaan tänä kesänä. Ja kuka tietää, ehkä sitten taas Malediivit on vuorossa seuraavana vuonna?

Jos tunnet kaipuuta lomamatkalle, mielestäni nyt kannattaisi tarttua tilaisuuteen. Valikoi ja varaa todella mukava matka, jota voit odottaa. Nauti suunnittelun ilosta ja kesäperhosista vatsassa. Pidetään kiinni uskosta, että pian saamme taas matkustaa!

Lue myös: Hyvä tietää Malediiveista

Kjersti juo jääkahvia varjossa.

Kjersti Engebrethsen on ollut useita kertoja Malediiveilla ja palaisi sinne mieluusti.

Merimaisema ja water villoja Malediiveilla

Malediivit – yksi maailman kauneimmista paikoista!

Lisää samankaltaista luettavaa

Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.