24 h Cook's Club -hotellissa

Etsitkö lomahotellia, jossa on juuri oikeanlainen tunnelma? Trendikäs Cook’s Club on suunniteltu nuorille, uuden sukupolven lomailijoille.
Teksti: Johannes Stålnacke Nero Kuvat: Tjäreborg

Cook’s Club on Tjäreborgin uusin hotellikonsepti. Ensimmäinen hotelli avattiin viime kesäkuussa Kreetalla, ja tänä vuonna valikoimaan tulee monta uutta hotellia. Minä tunnen oloni kotoisaksi heti kun saavun hotelliin. Rento ilmapiiri, urbaanin cooli sisustus ja muu asiakaskunta vaikuttaa heti juuri oikeanlaiselta.

Aamiaista tarjoillaan kello 11.30 saakka, mikä on mahtavaa minunlaiselleni yöeläjälle. Tilaan avocadotoastin ja freddon eli kahdesta espressoshotista tehdyn jääkahvin. Maksu sujuu kätevästi Cook’s Club -rannekkeella, jossa on siru. Hotellin ravintola on nimeltään Cantina ja se koostuu pisteistä, joissa tarjoillaan eri ruokakulttuurien inspiroimia ruokalajeja.

Cook's Club
Bra mat på Cook's Club

Lomaviikkoni aikana kokeilen niin montaa eri ruokalajia kuin mahdollista. Siitä tulee melkein gastronominen maailmanympärysmatka, jolla olen yhtenä päivänä kaoottisessa Saigonissa ja seuraavana kreikkalaisen isoäidin pöydässä.

Verkkaisen aamiaisen jälkeen siirryn uima-altaalle. Päivän ohjelma on olla tekemättä mitään. Kreetan nähtävyydet saavat nyt odottaa. Parin rankan työviikon jälkeen on mukava vain olla ja nauttia.

Kello on ehtinyt jo iltaan. Teen nopean varikkopysähdyksen huoneessa, käyn suihkussa ja vaihdan vaatteita. Rennon allaspäivän jälkeen otan suunnan Captain Cook -baariin.

Tilaan mojiton, jossa on tuoretta minttua hotellin omasta yrttitarhasta. Drinkkilistan on laatinut berliiniläinen baariguru David Wiedemann. Cook’s Clubien erikoisuus on klassikkodrinkit hauskalla twistillä – maista vaikka Spicy Whisky Sour, joka saa potkua chilistä.

Poolhäng på Cook's Club
Cook's Club

Juoma kädessä asetun säkkituoliin parin saksalaisen tytön viereen, jotka tapasin jo aiemmin altaalla. Tänään on Movie Night, ja ohjelmassa on yksi suosikeistani, Tarantinon Pulp Fiction. Elokuva heijastetaan hotellin seinään, ja me katsojat istuskelemme poolin ympärillä olevissa istuinryhmissä.

Elokuvan loputtua DJ aloittelee settiään, ja ilta lähtee käyntiin. Tilaan vielä yhden mojiton ennen kuin suuntaan kaupungille.