Kysymyksiä ja vastauksia

Usein kysytyt kysymykset koskien työskentelyä ulkomailla

Mitä työpaikkoja ulkomailla on tarjolla?

Tjäreborg kuuluu Thomas Cook Northern Europeen yhdessä Vingin Ruotsissa ja Norjassa sekä Spiesin Tanskassa kanssa. Konserniin kuuluu myös omat hotellimme Sunwing Family Resorts ja Sunprime Hotels sekä lentoyhtiömme Thomas Cook Airlines Scandinavia. Kun olet meillä töissä, työskentelet ympäri Eurooppaa tulevien kollegoiden kanssa.

Meillä on monia eri työpaikkoja ulkomailla. Monet työskentelevät matkaoppaina lomakohteissamme ympäri maailmaa. Konseptihotelleihimme haemme myös muita työntekijöitä, kuten lasten- ja nuortenohjaajia, liikuntaohjaajia, SPA-terapeutteja ja showartisteja. Lue vasemmalla olevasta valikosta lisää työpaikoistamme.


Milloin haette henkilökuntaa ja miten toimin?

Useimmiten rekrytoimme henkilökuntaa talvikaudelle (aloitus syys-/lokakuussa) ja hakuprosessi on käynnissä huhtikuusta heinäkuuhun. Tavallisesti palkkaamme myös jonkun verran uusia kesäkaudelle, ja silloin hakuprosessi on käynnissä talvikuukausina helmikuuhun asti. Joihinkin paikkoihin rekrytoimme ympäri vuoden, joten kannattaa seurata sivuiltamme Avoimet työpaikat matkakohteissamme. Siellä näet kaikki vapaat paikat ja jos kiinnostut, voit hakea paikkaa suoraan sivujemme kautta.


Miten toimii koulutus ja perehdytys?

Me Tjäreborgilla panostamme uusiin työntekijöihimme ja haluamme teidän saavan mahdollisimman hyvän perustan työskentelylle. Suunnittelemme jokaisen koulutuksen vastaamaan työtä, mihin sinut on palkattu. Monet koulutuksistamme tapahtuu ulkomailla, jolloin saat työstäsi niin realistisen kuvan kuin mahdollista. Jos aloitat työn matkaoppaana, osallistut viikon kestävään koulutukseen ulkomailla, jota kutsumme nimellä Tjäreborg Service School. Täällä käydään läpi kaikki asiat liittyen uuteen työhösi sekä yritykseemme. Showartisteillemme meillä on oma esiintymiskoulu, lasten- ja nuortenohjaajat osallistuvat lasten- ja nuortenohjaajakurssille ja tulevat liikuntaohjaajat osallistuvat taas SATS ELIXIAn liikuntakouluun. Joten ole rauhassa – saat kaiken tarpeellisen koulutuksen! Kun olet paikan päällä kohteessa, jatkamme koulutustasi paikallistiedolla ynnä muulla.


Mitkä ovat perusvaatimukset?

Kaikissa työtehtävissämme on perusvaatimukset, jotka tulee täyttää kun haluat tulla valituksi. Vaatimukset vaihtelevat riippuen työtehtävistä ja ne on määritelty työpaikkailmoituksessa. Esimerkiksi matkaoppaan ja lasten- ja nuortenohjaajan vaatimuksena on ajokortti.


Mitkä ovat työehtonne?

Työehdot vaihtelevat riippuen siitä, missä kohteessa ja missä työtehtävissä työskentelet. Useimmat matkaoppaana tai Family Garden -hotelleissamme työskentelevistä ovat sesonkitöissä Thomas Cook Northern Europe AB:n palkkalistoilla ja lähetetty kohteeseen. Jos taas olet töissä omissa Sunwing Family Resorts- tai Sunprime Hotels -hotelleissamme, pätevät yleensä paikalliset ehdot esimerkiksi Espanjassa, Kreikassa tai Kyproksella.

Kohteissa me järjestämme sinulle majoituksen ja sinulle kuuluu sairaus- ja tapaturmavakuutus. Palkka, lomat ja muut edut voivat vaihdella riippuen työnkuvastasi, täydelliset tiedot hakemaasi paikkaa koskien saat mahdollisessa haastattelussa.


Miten sesonkityöt toimivat?

Tarjoamme sesonkitöitä ja oletamme, että työskentelet vähintään yhden kokonaisen kauden, joka tavallisesti kestää 4-8 kuukautta. Useimmat meistä toki jatkavat uudelle kaudelle, mutta silloin täytyy kohdetta vaihtaa noin puolen vuoden välein. Ennen uutta sesonkia voit toivoa kohdetta seuraavalle kaudelle. Sinulla on siis hyvät mahdollisuudet nähdä maailmaa ja kokeilla erilaisia työnkuvia Tjäreborgilla.


Mitkä ovat työajat?

Työajat vaihtelevat ja töitä voi olla mihin vuorokauden aikaan tahansa. Yleensä teet töitä kuusi päivää viikossa. Sesongin alussa on paljon opittavaa, jonka vuoksi työpäivät saattavat venyä pitkiksi. Lomakohteissa olemme vieraidemme tavoitettavissa vuoden kaikkina päivinä. Se tarkoittaa sitä, että suurella varmuudella tulet työskentelemään useimpina juhlapyhinä, kuten jouluna, uutena vuotena ja juhannuksena.


Haluaisin työskennellä tietyssä lomakohteessa, onnistuuko se?

Emme normaalisti palkkaa henkilökuntaa juuri tiettyyn kohteeseen, vaan haluamme työntekijöidemme toimivan ja viihtyvän kaikissa eri kohteissamme. Tietenkin on hyvä, jos sinulla on tietoa ja kielitaitoa tietystä maasta, mutta emme silti voi taata työpaikkaa juuri siinä kohteessa.


Voinko suorittaa työharjoittelun Tjäreborgilla?

Valitettavasti meillä ei yleensä ole mahdollisuuksia ottaa työharjoittelijoita ulkomaan organisaatioomme useista eri syistä. Toki mielellämme vastaanotamme vastavalmistuneiden työhakemuksia!


Voinko hakea kesätöihin Tjäreborgille?

Valitettavasti emme voi yleensä tarjota kesätyöpaikkoja. Sesonkimme toimivat kohteittain sen mukaan, milloin kohde tai hotelli avataan ja suljetaan. Useimmiten kausi kestää 4-8 kuukautta. Haluamme sinun työskentelevän vähintään yhden kokonaisen kauden ajan.