Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Madrid

  mw 
  27.7.2016

  Madrid vei sydämeni! Aivan ihana kohde keväällä: upeita nähtävyyksiä, edullisia ostoksia ja hyvää ruokaa ja juomaa - siinä ainekset loistavaan kaupunkilomaan. Muistathan ottaa lenkkarit mukaan, koska Madrid on käveltävän kokoinen kaupunki. Suosittelen tutustumista kauppahalliin, Pradon taidemuseoon ja Retiron kauniiseen puistoon ja varsinkin sen Kristallipalatsiin. Joka kadun kulmassa on ihania tapasravintoloita. Mielestäni mukavimpia aukioita oli Plaza de Santa Ana, jonka varrella oli ihana istahtaa ja nauttia ihmisvilinästä. Jos satut olemaan Madridissa, kun pelataan La Ligan otteluita, niin kannattaa käydä katsomassa Euroopan parasta jalkapalloa. Vuonna 2016 kaksi parasta jalkapallojoukkuetta tuli nimenomaan Madridista eli Atletico Madrid ja Real Madrid. Majoituimme hotelli ME Reina Victoriassa, joka on huippuihana!

  Lue lisää

  Matkan ajankohta toukokuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
 • Madrid

  Golondrina60. 
  14.7.2015

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  5
  Ostokset
  5
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  4

  Ostin Tjäreborgilta vain lennot ja hotellin, koska halusin olla 2 vk Madridissa, vaikka omatoiminen matka jännittikin. Pelkäsin, miten selviydyn ilman opasta käytännön asioista, sillä osaan vain vähän espanjaa ja vielä vähemmän englantia. Kaikki sujui kuitenkin hyvin.

  Hotellini oli siisti ja rauhall inen 3 tähden Hotel Victoria 4, joka sijaitsee Puerta del Solin aukiolla kapealla sivukadulla. Huoneeni oli mukavan kokoinen, jossa oli parkettilattiat ja 2-kertaiset ikkunat. Jouduin vaihtamaan huonetta parin päivän kuluttua, kun yläkerrassa sattui vesivahinko. Seuraava huoneeni oli 5. kerroksen kattohuoneisto, jossa ikkuna oli kadulle päin. Sekin oli kuitenkin hiljainen, kun piti ikkunan yöllä kiinni, vaikka alhaalla oli ravintoloita ja baareja.

  Koska hotelli sijaitsee loistavalla paikalla, kuljin jalkaisin enkä käyttänyt kulkuneuvoja. Löysin heti seuraavana päivänä itselleni kaupasta "maailman parhaimmat" sandaalin, jotka eivät puristaneet eivätkä hanganneet koko aikana, joita saan kiittää siitä, että pystyin kävelemään niin paljon. Kuuluisat museot ja muutkin nähtävyydet olivat kävelymatkan päässä.

  Shoppailijoille paikka on paratiisi! Kun 1/7 alkoivat alennusmyynnit, hullaannuin minäkin, vaikka en yleensä harrasta shoppailua. Alueella on runsaasti putiikkeja ja iso tavaratalo El Corte Ingés. Ravintoloita, baareja ja terasseja löytyy ylenpalttisesti. Melkein vastapäätä hotelliani on klassikko - Museo del Jamon, jonka alakerrassa on myymälä ja tapasbaari, yläkerrassa suuri ravintolasali, joka oli lounasaikaan aina täynnä.

  Retiron puistossa on pieni "järvi", jossa voi soudella ja muutenkin puistoalueella voi viettää aikaa monipuolisesti. Casa de Campo on valtava puisto- ja metsäalue, jossa on reittejä ulkoilijoille, picnic-pöytiä retkeilijöille sekä huvipuisto, eläintarha, köysiratajuna, uima-allas, joten siellä voi viettää aikaa myös lasten kanssa. Sielläkin on järvi, jonka vieressä on ravintoloita ja kioskeja. Kävelin siellä koko päivän ja kävin huvipuistossa.Tulin huvipuistosta ulos toista reittiä ja eksyin täydellisesti. En tiennyt yhtään, missä olin. Kävelin 3 ja puoli tuntia esikaupunkialueella ennen kuin hyppäsin bussiin. Sinä yönä kyllä jalkoja särki armottomasti!

  Lomani aikaan Madridissa oli Pride-festivaalit, jonka johdosta kaupungin kadut ja liikkeet oli verhoiltu sateenkaarilipuilla. Värejä oli käytetty myös leivoksista leipiin jms. Bongasin kamerallani "sateenkaarituotteita", ja ihan vahingossa eksyin Chuecan alueelle, jossa oli alkamassa gaymiesten korkokenkä-juoksukilpailu. Koin myös Batalla de Aguan, mistä en tiennyt mitään, mutta se oli sitä, että ihmiset heittivät parvekkeilta vettä yleisön niskaan oikein ämpärikaupalla. Jotkut olivat aivan märkiä ja sain minäkin osani siitä - mutta se oli hauskaa! Veden heitto kuului asiaan.

  Lauantaisin kaikki madrileñot tuntuivat olevan liikkeellä. Terasseilta oli vaikea löytää istumapaikkaa, vaikka terasseja on todella paljon.
  Vaikka kuljin paljon yksin, tunsin oloni turvalliseksi, sillä Madridissa on todella paljon poliiseja - kaikkialla!

  Sain oikein kunnon annoksen kesää, sillä lämpötila oli 40 asteen molemmin puolin. Tahdon vielä palata Madridiin, sillä siellä on edelleen paljon nähtävää ja koettavaa.Jos ei kestä noin kuumaa, Madridiin kannattaa matkustaa keväällä tai syyskuusta lähtien.

  Norwegian suorat lennot saapuivat etuajassa kumpaankin suuntaan. Espanjalaiset lentoemännät olivat hyvin

  Lue lisää

  Matkan ajankohta kesäkuu 2015

  1 kommentti
  Golondrina60. kirjoitti
  14.7.2015
  Loppu puuttuu: "Espanjalaiset lentoemännät olivat hyvin ystävällisiä." Paha taipumukseni on kirjoittaa liian monisanaisesti; tätäkin jouduin karsimaan kovalla kädellä.
  Kommentoi matkakertomusta