Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Barcelona

  eveliina.kemppainen 
  4.9.2016

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  4

  Olimme 7-vuotiaan tyttäreni ja hänen isovanhempiensa kanssa Barcelonassa viikon Heinäkuussa 2016. Matkaa oli odotettu Tammikuusta lähtien, sillä varasimme matkat hyvissä ajoin saaden edulliset lennot Norwegianilta. Perinteiseen tapaan varasimme huoneistohotellin SSA Gracia Apartmentista, jossa saimm e yöpyä kodinomaisessa asunnossa matkamme ajan. Lapsen kanssa Barcelonassa liikkuminen oli yllättävän helppoa. Koska asuntomme lähellä oli vilkas katu, pääsi muutaman korttelin päästä helposti bussilla keskustaan ja takaisin. Emme tosin vierailleet reissun aikana juuri ollenkaan keskustan alueella, sillä nähtävää ja koettavaa lapsen kanssa oli aivan muualla. Odotetuin vierailukohde 7-vuotiaalla oli Tibidabon huvipuisto, jonne suuntasimmekin heti ensimmäisenä päivänä. Ennen huvipuistoon lähtöä kävimme katsastamassa Barcelonata-uimarannan, jossa viivyimmekin parisen tuntia, huvipuisto kun aukesi vasta puolen päivän tienoilla. Ranta oli lapselle mieluisa, vaikka itseäni hirvitti se kamala roskien määrä, joka rantaa kohti vöyryi keveiden aaltojen mukana. Lopulta otimme rantakadulta taksin ja suuntasimme sillä kohti vuoren huippua. Huvipuisto oli hieno ja nähtävää olisi riittänyt varmasti useammaksikin päiväksi. Kaikkea emme ehtineet edes yhden päivän aikana kokeilla. Hieno kirkkokin jäi täysin näkemättä. Seuraavat päivät kuitenkin kiertelimme muissa lapsille sopivissa kohteissa. Kävimme Barcelonan eläintarhassa, jossa mieleen painuvin kokemus oli merileijonien show. Muutamana päivänä vierailimme myös Barcelonatan rannalla, jossa aikaa vierähti pari-kolme tuntia kerrallaan. Yhden päivän vietimme paikallisen tutun luona, jossa söimme lounasta pitkän kaavan kautta espanjalaisittain. Tämän jälkeen lähdimme Cosmocaixan tiedemuseoon, josta saimme suositukset paikalliselta tutultamme. Yksi päivä vierähti kiertoajelulla sekä ostoskeskuksessa. Toinen lapseni suosikki oli ehdottomasti Illa Fantasian vesipuisto, jonne matkasimme ilmaisella turistibussilla. Täällä kohtasimme myös brittiläisen perheen, josta lapseni sai leikkikaverin koko päivän ajaksi. Kielimuurista huolimatta lapset leikkivät mielellään keskenään, olivat samanikäisiä - vaikkakin eri sukupuolta. Viikko vierähti nopeasti, mutta ikävä ei jäänyt. Reissu oli mahtava, mutta kotiin on aina kiva palata. Suosittelen Barcelonaa lasten kanssa ehdottomasti. Shoppailu ei ollut meillä pääasia vaan erilaisten aktiviteettien kokeminen - ja niitähän siellä riitti :)

  Lue lisää

  Matkan ajankohta heinäkuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
 • Barcelona

   
  3.4.2016

  Pääsiäinen Barcelonassa. Pääsiäinen oli tänä vuonna todella aikaisin, maaliskuussa, joten lämpöä ei ollut vielä riittävästi. 20 asteen lämmössä merituuli oli kylmää ja aurinko ei yllä syville kaduille, paistaessaan vielä tähän aikaan vuodesta kovin viistosti. Pääsiäisen aikana myös putiikit ovat sul jettuna, tosin satama-alueen suuri kauppakeskus oli auki. Lukuisat leipomot olivat kuitenkin kiitettävästi auki. Joten Basrcelonaan kannattaa matkustaa vasta pääsiäisen jälkeen, jos haluaa nauttia kaupungista aivan täydesti.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta maaliskuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
 • Barcelona

  MaisaN. 
  20.3.2016

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  5
  Ostokset
  5
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  3

  Pitkän ylioppilaskokeisiin raatamisen ja työnteon jälkeen oli sanottava adios suomelle ja suunnattava auringon ja kaupungin sykkeeseen, Barcelonaan.Ystävän kanssa laukut pakattiin ja lentokoneeseen hypättiin. Saavuimme tyylillä, jäämällä pois väärälle juna-asemalle tietenkin. Kun nyt siitä selvittii n ja laukut heitettiin keskustassa sijaitsevaan Equity Point Centric Hostel:iin, saattoi seikkailumme alkaa. Pian navigoimmekin jo lumoavia goottisia katuja, astuimme mitä ihmeellisimpiin pikkupuoteihin, paistattelimme rannalla ja tapasimme ihania paikallisia sekä kanssamatkaajia. Seikkailimme La Sagrada Familia kirkon edustalla, Parc Guellin puistoon tutustuimme ja opimme Montjuicin suihkulähteen olevan syystäkin suosittu nähtävyys. "Hiihtohissillä" pääsimme ylös vuorelle, josta oli henkeäsalpaava näköala, ja reippaita kun olimme, päätimme kävellä takaisin alas ja taas kerran hieman eksyä. Sangriaa sipsutellessa ja espanjalaista kitaraa kuunnellesa kaikki turhanpäiväiset huolet katosivat kuin pakosta. Enpähän olisi muutanut mitään, ikimuistoinen matka kun oli!

  Lue lisää

  Matkan ajankohta elokuu 2015

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 12345