Retket, Port Ghalib

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Luxor - 1 päivä

Luxor - 1 päivä

Koe joitakin maailman merkittävimpiä rakennustaidonnäytteitä, vieraile Kuninkaiden laaksossa ja nauti hyvä lounas Niilin rannalla. Kokopäiväretki aamuvarhaisesta iltamyöhään. Juomat sekä sisäänpääsy Tutankhamonin haudalle ja Ramses V/VI haudalle eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Luxorin retkeä voi myös kutsua matkaksi ajassa taaksepäin. Kaupunkia ympäröi ainutlaatuinen luonto ja kulttuurinähtävyydet. Täällä historia ja mytologia todella heräävät henkiin.

Päivän ohjelma on suurin piirtein seuraavanlainen (muutoksia järjestykseen saattaa tulla liikenteestä riippuen):

Saavumme perille noin klo 09.30 ja aloitamme Luxorin vierailumme upeasta Karnakin temppelistä, joka on yksi maailman suurimmista temppelirannelmista. Monet tunnetut faaraot ovat jättäneet omat jälkensä mahtavaan rannukseen. Temppelikokonaisuuteen kuuluu 134 valtavaa pilaria, joissa osassa on vielä väritkin osittain tallella.

Seuraavaksi teemme kierroksen Niilillä ja syömme hyvän lounaan, ennen kuin suuntaamme länsirannalla sijaitsevaan Kuninkaitten laaksoon. Laaksossa näemme muutaman useista hautakammioista, joita arkeologit ovat kaivaneet esille useiden vuosikymmenien ajan. Ennätämme pysähtymään myös mahtavilla Memnonin kolosseilla. Nämä suuret patsaat vartioivat aikoinaan faaraolle rakennettua temppeliä. Nykyisin temppelirakennuksesta on jäljellä ainoastaan nämä muutamat patsaat.

Alabasteripajassa meille näytetään, kuinka alabasterikivi muuttuu kauniiksi esineeksi. Kun aurinko alkaa hiljalleen laskeutua, on aika lähteä paluumatkalle kohti Marsa Alamia.

Ruoka ja juoma:
Lounas sisältyy hintaan, ruokajuomat on maksetaan erikseen.

Sisäänpääsymaksut:
Sisäänpääsy Tutankhamonin haudalle (n. 200 EGP) ja Ramses V/VI haudalle (n. 150 EGP) eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Pitkä kokopäiväretki, n. klo 04.30-23.00.

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas.

Hyvä ottaa mukaan:
Aamiaislaatikko (tilaa hotellin vastaanotosta), mukavat kengät, joilla on hyvä kävellä, tyyny ja lämmin pusero bussimatkaa varten sekä käteistä rahaa Egyptin punnissa. Uimavarusteet (jos jää aikaa ja ohjelma sallii, sinulla on mahdollisuus pulahtaa pieneen altaaseen veneessä, jossa myös tarjoillaan lounas).

Muuta:
Kuninkaiden laakson haudoissa ei saa ottaa valokuvia/videokuvaa. Jos sinulla on hengitysvaikeuksia, ahtaanpaikan kammo tai astma, emme suosittele haudoissa käyntiä. Mikäli olet liikuntaesteinen, keskustele Tjäreborgin oppaan kanssa ennen retken varaamista.

Gorgonia Beachissä asuville vieraille retken hintaan lisätään kuljetuksen hinta retken lähtöpaikalle.

Sataeyh Dolphin Reef

Sataeyh Dolphin Reef

Lähde mukaan snorklausretkelle kauniiseen Sataeyhin laguuniin. Käytä tilaisuus hyväksesi ja snorklaa yhdessä vapaina uiskentelevien Punaisenmeren fantastisten eläinten - delfiinien - kanssa. Kokopäiväretki. Lounas sisältyy hintaan.

Lue lisää Pienennä

Päivän aluksi ajelemme Hamatan satamaan, josta jatkamme matkaa veneellä n. 2 tuntia, kunnes saavumme perille Sataeyhin laguuniin. Laguuni sijaitsee suojassa koralliriutan ympäröimänä. Paikka soveltuu erinomaisesti delfiinien temmellyspaikaksi. Laguunissa on hyvä levätä aamuisen ruuan metsästyksen jälkeen ja uida sekä leikkiä keskenään.

Liikumme laguunissa pienemmällä kumiveneellä ja pääsemme mahdollisimman lähelle näitä hämmästyttäviä eläimiä. Niin lähelle, että voimme hyvätä veteen suoraan veneestä ja uida delfiinien kanssa.

Seuraavaksi päivän ohjelmassa on lounas, jonka jälkeen on vielä mahdollisuus snorklata viereisellä riutalla. Riutalla saat tilaisuuden ihastella ihanan värikkäitä koralleja, kaikenlaisia Punaisenmeren kaloja ja myös tutkia matalassa vedessä sijaitsevaa hylkyä.

Päivän ohjelma voi muuttua sääolosuhteiden mukaan. Suuressa, mukavassa veneessä voit joko istua varjossa tai ottaa aurinkoa. Veneessä on myös vessa.

Punaisenmeren koralliriuttojen suojelemiseksi on tärkeää, että olet varovainen snorklatessasi! Korallien päällä ei saa seisoa eikä kävellä, koralleja ei saa myöskään koskettaa, eikä korallin palasia ja kotiloita saa kerätä riutalta tai rannalta.

Tärkeää!
Kopio passista tulee aina ottaa mukaan snorkausretkille.

Hintaan sisältyy:
Lounas ja kuljetukset.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, pyyhe, vesipullo, aurinkovoidetta, käteistä rahaa, jos haluat vuokrata varusteita tai antaa juomarahaa veneen henkilökunnalle.

Kesto:
Kokopäiväretki, lähtö hotelleilta n. klo 05.00.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Supersafari - Quad-jeeppi ja kameli

Supersafari - Quad-jeeppi ja kameli

Supersafari – Sinbad Mega Safari - vauhdikas seikkailu Egyptin kiehtovassa autiomaassa Quad-jeepillä ja kamelilla. Iltapala ja juoma sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Lähdemme nopeatempoiselle seikkailulle autiomaahan testaamaan nelipyöräisiä Quad-jeeppejä. Moottorit mylvien hurautamme kohti autiomaata. Retken aikana vieraillaan pienessä beduiinikylässä, ja paikallisopas kertoo edessä avautuvasta luonnosta ja maisemasta. Sitten onkin aika vaihtaa menopeliä erämaann laivaan, kameliin.

Kameliratsastuksen jälkeen meille tarjoillaan illallinen ja samalla saamme nauttia mahtavasta auringonlaskusta hiekkadyynien ylle. Lopuksi saamme vielä nauttia paikallisesta viihdeohjelmasta.

HUOM! Ikäraja 16 vuotta. Jos olet raskaana tai sinulla on selkävaivoja, emme suosittele tätä retkeä.

Hintaan sisältyy:
Iltapala ja juoma sekä jeeppiajelu (kokonaiskesto n. 1 tunnin, kameliratsastus (n. 10-15 min), quad (n. 30 min.).

Hyvä ottaa mukaan:
Hyvät kengät, aurinkolasit, päähine, vesipullo ja juomarahaa kamelin ohjastajalle. Jos otat kameran mukaan, kannattaa se suojata hiekalta muovipussilla, silloin kun et ota kuvia.

Retkelle lähtöajat:
Gorgonia Beach: n. klo 12.00
Hilton: n. klo 13.10
Concorde: n. klo 13.25
Resta Reef/Grand: n. klo 13.50
Port Ghalib: n. klo 13.40

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas.

El Quseir -  arkielämää egyptiläisessä kylässä

El Quseir - arkielämää egyptiläisessä kylässä

Koe jokapäiväistä arkielämää egyptiläisessä kylässä. Kahvilavierailu (tee) ja vesipiipun kokeilu sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

El Qusierin kylä sijaitsee Hurghadan ja Port Ghalibin välillä. Kylässä on historiallisia nähtävyyksiä ja aito arabialainen tunnelma. Käymme kylän vanhassa kirkossa ja näemme moskeijan (emme saa mennä sisälle) sekä nautimme linnoituksesta avautuvista näkymistä. Pidämme teetauon kahvilassa, jossa sinulla on mahdollisuus kokeilla vesipiippua.

Hintaan sisältyy:
Tee, pullo soodavettä ja vesipiipun kokeilu.

Retkelle lähtöajat:
Hilton: n. klo 12.50
Concorde: n. klo 13.00
Resta reef / Grand: n. klo 13.30
Port Ghalib: n. klo 13.20

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas.

Sukellusretki

Sukellusretki

Egyptissä sukeltaminen tarjoaa erilaisia, ja jännittäviä kokemuksia, mutta ennen kaikkea unohtumattomia lomaelämyksiä.

Lue lisää Pienennä

Kun sukeltajat saivat kuulla Punaisenmeren fantastisesta vedenalaisesta elämästä, tänne alkoi virrata ihmisiä eri puolelta maapalloa tutustumaan ainutlaatuiseen veden alla piilossa olevaan maailmaan. Punainenmeri, tai maan kansallisaarre, jolla nimellä sitä myös kutsutaan, on yksi maailman harvoista meristä, jossa esiintyy eniten kala- ja korallilajeja.

Sukellusta on tarjolla kaikentasoisille sukeltajille. Sillä ei ole merkitystä, onko sinulla jo sukellussertifikaatti tai jos et ole koskaan aikaisemmin kokeillut veden alla hengittämistä. Riippumatta aikaisemmasta kokemuksestasi, sinulla on nyt madollisuus kokea vilkas ja värikäs vedenalainen elämä läheltä.

Suosittelemme tunnettua ja ammattitaitoista Aquarius-sukelluskeskusta, jonka laitteet, veneet, ohjaajat ja palvelut ovat korkeatasoisia. Sukellusretkiä järjestetään joka päivä.

Ota yhteyttä Tjäreborgin oppaaseen, niin kerromme, miten sinä voit lähteä sukeltamaan ja kokemaan ainutlaatuisen Punaisenmeren maailman.

HUOM! Punaisenmeren koralliriuttojen suojelemiseksi on tärkeää, että olet erittäin varovainen snorklatessasi ja sukeltaessasi! Korallien päällä ei saa seisoa eikä kävellä, koralleja ei saa myöskään koskettaa, eikä korallin palasia ja kotiloita saa kerätä riutalta tai rannalta. Kaloja ei saa ruokkia, sillä se häiritsee niiden luonnollista vaistoa ja voi muuttaa koko koralliriutan biologista rakennetta ja ekosysteemiä.

Assuanin pato - 1 päivä

Assuanin pato - 1 päivä

Koe kaunis Assuanin kaupunki. Ajelemme Niilin vartta pitkin, näemme Assuanin majesteettisen padon ja kaupungin upean temppelin.

Lue lisää Pienennä

Retki alkaa aikaisin aamulla Marsa Alamin alueelta ja ajamme aluksi kuivan aavikkomaiseman halki. Egyptissä sanotaan, että Niili on kaiken elämän lähde, ja matkan varrella näemme, miten ympäristö muuttuu vihreämmäksi ja rehevämmäksi.

Matkalla Assuaniin pysähdymme hetkeksi upealla Idfu-temppelillä, joka on yksi Egyptin parhaiten säilyneistä temppeleistä. Temppeli on rakennettu viimeisellä vuosisadalla eKr. Temppeli rakennettiin Egyptin mytologian pyhän jumalan, Horuksen, kunniaksi.

Saavumme perille Assuaniin n. klo 12.00, ja aloitamme vierailun hyvällä lounaalla. Seuraavaksi käymme kauniissa Philae-temppelissä. Temppeli sijaitsee saaressa ja kerrotaan, että se rakennettiin jumalatar Isiksen kunniaksi. Temppelin sisällä on mahtavia kivestä ja puusta kaiverrettuja veistoksia ja salaperäisiä hieroglyfejä, jotka kertovat oman aikansa jännittävistä tarinoista.

Seuraavaksi on vuorossa Assuanian korkea pato, joka on 900 metriä leveä alareunastaan ja vain 14 metriä leveä korkeimmalta kohdaltaan, joten pato muistuttaa pitkänomaista pyramidia. Seiso korkealla padon päällä, suuntaa katseesi kauas horisonttiin ja tunne voima jalkojesi alla.

Kun aurinko laskee hitaasti taivaanrannan taakse, on aika aloittaa paluumatka kohti Marsa Alamia.

Hintaan sisältyy:
Kuljetus, lounas (juomat maksetaan erikseen) ja sisäänpääsymaksu Philae-temppeliin.

Hyvä ottaa mukaan:
Aamiaislaatikko (tilaa hotellin vastaanotosta), mukavat kengät, joilla on hyvä kävellä, tyyny ja lämmin pusero bussimatkaa varten sekä käteistä rahaa Egyptin punnissa.

Kesto:
Pitkä kokopäiväretki, n. klo 04.30-23.30. Jos retkelle on vain muutama osallistuja, retki järjestetään yhdessä muiden matkanjärjestäjien kanssa, jolloin hotelleille saatetaan saapua hieman myöhemmin.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Muuta:
Gorgonia Beachissä asuville vieraille retken hintaan lisätään kuljetuksen hinta retken lähtöpaikalle.
Päiväohjelmaan saattaa tulla muutoksia ja nähtävyyksillä voidaan käydä eri järjestyksessä, kuin mitä retkikuvauksessa on mainittu.