Matkat – Marsa Alam

Marsa Alamissa pääset nauttimaan lomailusta hyvin varustetussa rantahotellissa, jossa hintaan sisältyy myös All Inclusive. Ja lisäksi kenties maailman parhaimmat sukellus- ja snorklausmahdollisuudet ovat helposti saatavilla.

Marsa Alam on Hurghadaan verrattuna uudempi lomakohde, mutta ei suinkaan yhtään huonompi rentoutumista ajatellen. Päinvastoin. Marsa Alamissa stressaaminen ei onnistu ollenkaan, vaikka kuinka yrittäisit. Marsa Alamissa on kauniita hiekkarantoja sekä kuuluisa koralliriutta - ja vesi on vähintään yhtä kirkasta ja vedenalaista elämää on yhtä paljon kuin Makadi Bayssa. Snorklausmahdollisuudet kuuluvat ehdottomasti maailman eliittiluokkaan.

Tjäreborgin Marsa Alam

Kun matkustat Tjäreborgin matkalla Marsa Alamiin, kaikki toiminnat ovat keskittyneet hotelleihin. Itse Marsa Alamin kylässä ei ole oikeastaan mitään palveluja tarjolla, mutta hotelleissa sen sijaan on kaikki tarpeelliset palvelut mitä yleensä loman aikana saattaa kaivata, sekä hyvää ruokaa ja juomaa. Yksi loman mieleenpainuvista hetkistä on varmasti retki autiomaahan. Auringonlasku karussa autiomaan maisemassa on todella unohtumaton elämys, ja pimeyden laskeuduttua pääset ihailemaan tuhansien tähtien syttymistä yötaivaalle.

Tjäreborgin hotellit

Tjäreborgin hotellit Marsa Alamissa ovat valmiina toteuttamaan kaikki lomatoiveesi. Lapsiystävällisessä Family Garden-hotelli Gorgonia Beach Resortissa ihana ranta on osittain korallia ja osittain kivinen. Gorgonia Beach Resort on myös äänestetty yhdeksi Tjäreborgin suosituimmista Family Garden -hotelleista. Nauti rauhasta, luonnosta ja hotellin All Inclusiven tarjonnasta - ja huomaat pian itsekin, että aikaisemmin kohteessa lomailleet ovat olleet oikeassa.

Hyvä tietää
 • Family Garden
 • Rantahotelleja
 • All Inclusive
 • Aurinkovarma kohde
 • Hienot rannat
 • Hyvät sukellusmahdollisuudet
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Marsa Alam

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
21°10°
9
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
22°11°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
24°14°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
28°18°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°22°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
32°25°
11
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
33°26°
11
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
33°26°
10
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
32°24°
10
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
30°21°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
26°16°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
23°13°
8
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
Rannat
Myös Marsa Alamissa on kauniit hiekkarannat ja kuuluisat koralliriutat - ja vesi on yhtä kirkasta ja erilaisia kaloja on yhtä paljon kuin Makadi Bayssa. Snorklausmahdollisuudet kuuluvat ilman muuta maailman parhaimmistoon. Kaikissa Marsa Alamin hotelleissa on hyvät allasalueet ja useimmissa on myös lastenallas. Jos haluat käydä meressä uimassa, käytä rannalla olevia uimalaitureita, jotta hauraat koralliriutat eivät vaurioidu.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 5 t 5 min - 5 t 25 min

Näin matkustat tänne

Voit matkustaa Marsa Alamiin Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella (loka-huhtikuussa).

Lento laskeutuu Port Ghalibin ulkopuolella olevalle kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Marsa Alamin hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla lentokentältä Marsa Alamin hotelliisi kestää n. 30 min - 2 tuntia sen mukaan kuinka kaukana lentokentältä hotellisi sijaitsee (25-115 km), kuinka paljon muuta liikennettä on ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Toisinaan bussi kiertää myös Port Ghalibin kautta viemässä/noutamassa matkustajia, jolloin matka-aika pitenee n. 15-20 min.
Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Marsa Alamissa kaikki ravintolat ovat hotellialueilla. Ravintoloissa on tapana jättää 10 prosenttia juomarahaa.

Ruoka ja juoma Egyptissä

Egypti ei ole varsinaisesti tunnettu ruokakulttuuristaan, kuten esimerkiksi Italia, Ranska ja Thaimaa. Paikallinen ruoka koostuu lähinnä leivästä, pavuista ja vihanneksista, joiden lisänä tarjoillaan usein kalaa, kanaa tai naudanlihaa. Koska suurin osa väestöstä on muslimeja, ruokalistoilla ei juurikaan ole porsaanlihaa, poikkeuksena tosin ovat jotkut paremmat ravintolat sekä suuremmat hotellit. Hinnat ovat suhteellisen edullisia, joten saat varmasti rahoillesi vastinetta.

Tyypillisiä egyptiläisiä ruokia

Fuul
Favapapuja, joiden valmistukseen käytetään öljyä, sitruunaa, suolaa, lihaa, kananmunia ja sipulia. Fuul tarjoillaan annoskulhoissa ja syödään leivän ja vihannesten kanssa.

Ta´amiya
Kikherneistä ja mausteista tehtyjä pieniä pullia, joita kutsutaan myös falafeleiksi. Erinomaisen välipalan tai kevyen lounaan saa pitaleivästä, joka on täytetty favapavuilla, falafeleilla sekä tomaatilla.

Tahina
Seesaminsiemistä, öljystä, valkosipulista ja sitruunasta tehty tahna, jota syödään lämpimien ruokien lisukkeena tai falafelien kanssa kastikkeena
....

Kofta
Jauhelihasta tehtyjä pitkulaisia lihapullia, jotka voivat olla hyvinkin mausteisia. Koftasta käytetään myös nimeä shish kebab.

Kebab
Sama kuin kofta, mutta liha on ohuina suikaileina.

Firakh
Grillattua kanaa, joka syödään yleensä vihannesten kanssa. Voidaan myös syödä pataruokana yhdessä tomaattikastikkeen ja vihannesten kanssa.

Molokhia
Yksi harvoista aidoista egyptiläisistä ruokalajeista. Vihreä paksu keitto, joka on valmistettu lehtivihanneksista, riisistä ja valkosipulista. Pohjana on usein kanaa tai naudanlihaa.

Juomat Egyptissä

Egyptissä on pääosin samoja juomia kuin muuallakin: virvoitusjuomia, mehua, kahvia jne. Alkoholijuomia voi ostaa kaikista turistipaikoista eli useimmista baareista, ravintoloista ja hotelleista. On hyvä huomioida, että Egypti on muslimimaa, jossa suurin osa ihmisistä ei juo alkoholia. Alkoholin hinnat voivat tuontiverojen takia olla kalliita.

Hedelmämehu
Hedelmä- ja vihannesmehuja on kaikenlaisia sesongin mukaan ja niitä voi ostaa kioskeista, kahviloista, ravintoloista, hotelleista ja baareista
....

Olut
Paikallisia merkkejä on neljä: Meister, Sakkara, Stella ja Luxor. Lisäksi saatavana on myös Heinekeniä, jota valmistetaan lisenssillä Egyptissä. Useimmista hotelleista saa myös tuontioluita, jotka ovat tosin huomattavasti kalliimpia kuin paikalliset oluet.

Viini
Egyptissä on muutamia paikallisia puna- ja valkoviinejä. Suosittuja viinejä ovat esim. Grand Marquis, joka on puolikuiva valkoviini, kuiva punaviini Omar Khayyam sekä Obelisk-punaviini. Hyvänä pidettyä Grand Marquisia saa sekä puna-, valko- että roséviininä. Egyptiläiset viinit ovat kehittyneet huimasti viime vuosina. Kannattaa maistaa ensin lasillinen, ennen kuin tilaat koko pullollisen.

Alkoholi
Useimpia tunnetuimpia alkoholimerkkejä myydään taxfree-myymälöissä (ostokset tulee tehdä ensimmäisten 48 tunnin aikana) sekä suuremmista hotelleista ja ravintoloista. Egyptiläiset valmistavat myös omia sekoituksia esim. whiskystä ja ginistä, mutta ne eivät ole aitoja. Muista ottaa passi mukaan, kun teet taxfree-ostoksia.

Tee ja kahvi
Egyptissä juodaan paljon teetä ja kahvia, ja nämä kaksi juomaa ovatkin suosikkijuomien kärjessä Egyptissä. Shay eli tee tarjoillaan lasista. Teelehdet laitetaan perinteisesti kiehuvaan veteen,´ja teehen laitetaan paljon sokeria, yleensä 2-3 teelusikallista lasilliseen, mutta joskus sokeri tarjoillaan kuitenkin erikseen. Yleisimmät teelaadut ovat Yellow label ja piparminttutee.

Ahwa eli kahvi tarjoillaan kahdella tavalla – turkkilaisena kahvina sekä tavallisena pikakahvina. Turkkilainen kahvi on todella vahvaa ja makeaa, ja se juodaan pienistä posliinikupeista. Joskus mausteena käytetään kardemummaa. Kahvi keitetään sokerin kanssa, joten se on todella makeaa. Joskus sokeri tarjoillaan kuitenkin erikseen.

Juomavesi

Kaikilla Niili-joen lähellä olevilla alueilla on ongelmia vesihuollon kanssa, ja vesihuollon parantaminen onkin tärkeä asia Egyptissä. Hotelleissa on vesijohdot, mutta useimmissa yksityisissä taloissa vesi haetaan edelleen tankkiautosta. Vesikatkokset ovat siis melko tyypillisiä ja veden laatu ei aina ole niin hyvä. Osa Marsa Alamin vesijohtovedestä tulee Punaisestamerestä, vesi on suodatettu ja siitä on poistettu suola. Luxorissa ja Assuanissa osa juomavedestä tulee Niilistä. Keittämätöntä vesijohtovettä ei tule juoda ollenkaan. On suositeltavaa käyttää pullovettä myös hampaiden pesuun.
Marsa Alamissa iltaelämä keskittyy hotelleihin, ja hotelleissa järjestetään myös iltaohjelmaa.
Ostokset
Marsa Alamissa on rajoitetusti ostosmahdollisuuksia, ja kaikki kaupankäynti tapahtuukin hotelleissa. Useimpien hotellien kaupoissa myydään esimerkiksi matkamuistoja, koruja, laukkuja, rantatarvikkeita sekä vesipiippuja. Tietyissä hotelleissa on myös apteekki.

Ostokset Egyptissä

Egypti on mainio maa tehdä ostoksia, jos etsit mattoa, papyrusmaalauksia, koruja, alabasteriesineitä, puukaiverruksia jne. Sen sijaan täällä on vähemmän kansainvälisten vaatemerkkien ja muotiketjujen liikkeitä. Parhaimmat löydöt teet vanhoissa kaupunginosissa tai kaupunkien ulkopuolella, markkinoilla ja basaareissa. Muista tinkiä. Yleisesti ottaen voi sanoa, että olet tehnyt hyvän ostoksen, kun saat hinnan 50 % alemmas. Turistialueiden kaupat ovat yleensä avoinna klo 10.00-22.00. Perjantaisin osa kaupoista on suljettu, mutta useimmat basaarit ja turistikaupat ovat kuitenkin avoinna.

Antiikkiesineet

Antiikkiesineiden ja muiden vanhojen tavaroiden maastavientiin tarvitaan virallinen lupa. Muussa tapauksessa esineiden vieminen maasta on kiellettyä.

Myyjät

Egyptiläiset myyjät voivat usein tuntua todella innokkailta. He huutavat perään, sanovat haluavansa esittää kysymyksen tai haluavat tietää mistä maasta tulet, jotta pysähtyisit ja tulisit juuri heidän liikkeeseensä. He saattavat myös tarjota teetä ja sanovat, että liikkeestä ei ole pakko ostaa mitään. Tämä on egyptiläisten myyntitaktiikka, johon kyllä tottuu nopeasti. Jos et ole kiinnostunut menemään liikkeeseen tai ostamaan mitään, voit kiinnittää huomiosi kokonaan muualle.

Vientikielto

Jos haluat ostaa Egyptistä jonkin historiallisen esineen, tarvitaan antiikkiesineiden ja muiden vanhojen tavaroiden maastavientiin virallinen lupa. Muussa tapauksessa esineiden vieminen maasta on kiellettyä.

Taxfree

Taxfree-ostokset tulee tehdä 48 tunnin sisällä saapumisestasi Egyptiin. Ostokset tehdään taxfree-myymälöissa, ja mukaan tulee ottaa passi. Kysy Tjäreborgin oppaaltasi lähimmästä myymälästä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Marsa Alamissa yleensä hotelleissa järjestetään erilaisia aktiviteetteja, esimerkiksi jumppaa, rantalentopalloa, sukellusta, tennistä jne. Tietyissä hotelleissa on myös koripallo- ja minijalkapallokentät.

Koe autiomaan tunnelmista

Marsa Alamissa on suorastaan pakko lähteä käymään autiomaassa, jotta pääsee itse aistimaan sen erityisen tunteen, joka autiomaassa vallitsee. Auringonlasku karussa autiomaan maisemassa on todella mahtava elämys. Ja hetken päästä voit ihailla tuhansia tähtiä, jotka syttyvät yötaivaalle.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat oppaamme talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä tai kaipaat hyviä lomavinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat oppaat myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Lue lisää Tjäreborgin palvelusta kohteessa, kun matkustat tilauslennolla.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Passin on oltava voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta matkan jälkeen. Alle 30 päivän lomamatkoilla Suomen kansalaiset saavat turistiviisumin Hurghadan lentokentältä (postimerkki liimataan passiin). Viisumi sisältyy Suomen kansalaisilla tilauslennolla matkan hintaan. Jos olet Egyptissä yli kuukauden, ano viisumi erikseen Egyptin suurlähetystöstä.
Egyptin suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 477 7470.

Tarkista ennen matkalle lähtöä, että passisi on täysin ehjä
....

Viisumin lunastuksen ja matkatavaroiden kanssa kuluu aikaa lentokentällä, joten varaudu jonottamaan. Myös kotiin lähdettäessä kentälle täytyy saapua hyvissä ajoin perusteellisten passi- ja turvatarkastusten vuoksi.

Huom! Diplomaatti- ja virkapassin haltioiden tulee aina anoa viisumi etukäteen ennen matkalle lähtöä Egyptin suurlähetystöstä.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, sinun tulee itse tarkistaa tarvitsetko ko. lomakohteeseen viisumin tai muun dokumentin. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Egyptin lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.
https://www.embassypages.com/missions/embassy8535/

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suosittelemme matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen Ulkoasianministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Egyptin punta (EGP) tai euro. Useimmissa Marsa Alamin hotelleissa on oma pankkiautomaatti, mutta suosittelemme ottamaan käteistä mukaan.

Aikaero

Talvella sama aika kuin Suomessa, kesällä -1 tunti.

Sähkö

220 V

Kieli

Arabia ja englanti

Lisätiedot

Pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa retkiohjelmaa, hintoja jne.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Marsa Alam on erinomainen lomakohde perheille. Täällä on useita rantoja, jotka syvenevät loivasti, ja tietyillä rannoilla on uimalaiturit, joiden kautta pääsee kätevästi snorklaamaan koralliriutoille. Hotellit ovat tasoltaan hyvät ja niissä on monipuoliset palvelut, ja sekä ruokien että juomien hintataso on melko edullinen. Kaikissa Tjäreborgin hotelleissa on leikkipaikat sekä erilaisia aktiviteetteja lapsille. Egyptiläiset rakastavat lapsia, joten älä suotta säikähda, jos he tulevat luoksesi ja haluavat silittää lapsesi vaaleita hiuksia. He tarkoittavat vain hyvää.

Lasten ruuat ja vaipat

Marsa Alamissa ei ole suuria ruokakauppoja, mutta tietyissä hotellien minimarketeissa on myynnissä vauvan ruokia ja vaippoja. Suomeen verrattuna purkkiruokien, maitojauheiden ja puurojen valikoimat ovat pienemmät. Puurojauheet ja hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Lasten ruokia ja vaippoja saattaa myös olla myynnissä apteekissa, mutta hinnat saattavat olla silloin kalliimmat.

Ravintolassa lasten kanssa

Lasten kanssa on helppo mennä ravintolaan syömään. Hienommissa ravintoloissa on useimmiten lasten syöttötuolit sekä lapsille sopivaa ruokaa.

HINTAESIMERKKEJÄ – Marsa Alam

Gorgonia Beachfamilygarden
 • Perheille
Gorgonia Beach
Marsa Alam, Marsa Alamin alue, Egypti
 • 1 viikko
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • Sis. All Inclusive
 • Lähtö 4.12.2019, lähtöpaikka Helsinki
All Inclusive
Helsinki, 4.12.2019, 1 viikko
Hilton Marsa Alam Nubian Resort
Hilton Marsa Alam Nubian Resort
Marsa Alam, Marsa Alamin alue, Egypti
 • 1 viikko
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • Sis. All Inclusive
 • Lähtö 15.1.2020, lähtöpaikka Helsinki
All Inclusive
Helsinki, 15.1.2020, 1 viikko
Concorde Moreen Beach Resort & Spa
Concorde Moreen Beach Resort & Spa
Marsa Alam, Marsa Alamin alue, Egypti
 • 1 viikko
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • Sis. All Inclusive
 • Lähtö 15.1.2020, lähtöpaikka Helsinki
All Inclusive
Helsinki, 15.1.2020, 1 viikko
Tee matkahaku