Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Makadi Bay

  marrit 
  26.12.2018

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  5

  Loistava hotelli, opastytöt perillä erittäin auttavaisia, Linda ja Saara. Suuri miinus oli että ei mennessä eikä tullessa ollut ketään opastajaa kentällä. Mekin ikäihmiset painavien laukkujen kanssa harhailimme pitkään kunnes löysimme oikean bussin, kentällä ei kärryjä. Paluumatka täysi kaaos kentä llä. Ensin odotimme bussissa Makadi Span edustalla puoli tuntia kun jonkun laukut olivat joutuneet väärään bussiin. Kentällä Viisi tarkastuspistettä, ennen ensimmäistä pistettä jätettiin vesipullot, olisi voinut pitää viidenteen , emme tienneet. Oli ahdistavaa jonottaa tungoksessa pari tuntia janoisena ja epätietoisena mihin jonoon seuraavaksi. Ei aikaa mihinkään ostoksiin, vaikka lähdettiin hotellilta jo 11.25, hyvä että ehdittiin portille. Siellä ei munkäänlaista vesipistettä. Lähin jyrkkien kierreportaiden päässä ylhäällä että sai ostettua vesipullom. Suuri miinus kaikesta tästä. Myös maastapoitumiskaavakkeet vois täyttää etukäteen. Kesken kaiken piti jonosta poistua täyttämään, ei kyniä, ei pöytiä. Oppaat ovat anoneet pääsyä kentälle, se olisi ihan välttämätöntä, ettei muuten hyvä matka päättyisi kaaokseen. Helsingin päässä ei päästy putkeen,siitä vaan ulos liukastelemaan, onneksi bussi oli valmiina.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta joulukuu 2018

  Kommentoi matkakertomusta
 • Makadi Bay

  saarakr 
  2.12.2018

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  3
  Harrastukset
  4

  Kiva vesipuistohotelli lapsiperheelle, meillä mukana 6 lasta (4-15v) kahden vkon matkalla. Majoituimme kahdessa huoneessa (maakerroksessa) ja pienen neuvottelun jälkeen huoneet saatiin myös vierekkäin. Huoneiden siisteys oli hyvää ja huoneet olivat tilavia. Pikkuvikoja tosin oli runsaasti, hanan vuo taminen, lamppujen palaminen ym. Lisäksi huoneiden valaistus oli todella pimeä.

  Marraskuussa lämmitettyjä altaita oli kaksi, vesipuiston lisäksi, joten muut altaat olivat lähinnä kylmäaltaita. Surffisimulaattori ja vesiliukumäet olivat hyviä!
  Merivesi oli lämmintä ja hotellin rannasta pääsi suoraan snorklaamaan koralleille. Rantapuodissa myytiin käteviä koko kasvojen snorklausmaskeja, jotka olivat toimivia! Sekä kaikkea muutakin tarpeellista rantaleluista rasvoihin ja uimakenkiin.
  Rannassa on myös sukelluskeskus sekä erilaisia polkuveneitä ja muita vesiaktiviteetteja.

  Hotellilla oli tarjolla hierontaa sekä kauneushoitaja, joita myydään altailla. Nämä ovat aika arvokkaita, mutta hieronta oli ainakin hyvää. Tilat tosin olivat kovin ankeat länsimaiseen "hoitolaan" verrattuna.
  Pedikyyri ja manikyyri olivat lähinnä pikahoitoja, hinnasta huolimatta, ja tulos sen näköistä. Tyttöjen pikkuletit sai samasta hoitolasta kätevästi ja nopeasti.

  Kävimme myös useilla retkillä; Hurghadan kaupunkikierros oli kiva ja sieltä löysi erittäin halvalla tuliaisia ja pientä ostettavaa. Kannattaa siis varata rahaa tänne mukaan. Kairo 2 pv oli raskas bussimatkoineen, mutta kokemuksena mahtava.
  Kairon roskaisuus ja sekava liikenne oli hämmentävää mutta samalla myös erikoinen kokemus. Aikataulut eivät retkellä liikenteen vuoksi toimineetkaan, joten ostoskeskukseen emme retkellä ehtineet.
  Jeeppisafari oli koululaisille ja aikuisille hieno, sinne kannattaa ottaa mukaan myös rahaa, koska beduiineilla on pieni oma kauppa, josta voi ostaa jotakin erikoista. Lisäksi beduiinilapsille teki mieli lahjoittaa jotakin.. <3
  Sea trip on suositeltava, pienetkin lapset voivat uida liivien kanssa ja korallit ovat kauniit. Tällä matkalla myös koululaiset kokeilivat laitesukellusta 29e hintaan!

  Kotimaasta ottaisin mukaan euroja (kolikoita ja pieniä seteleitä), koska niillä maksaminen on suosittua. Lisäksi jokainen hissipoika, siivooja ja bussikuski toivoo tippiä, joten kolikoita pitäisi olla.
  Kaiken muun alueelta saakin hyvää rantalomaa varten.

  Lasten kerhossa oli joinakin päivinä suomenkielinen ohjaaja ja minidiscoja oli päivittäin.
  Kuntosali hotellin ulkopuolella on siisti ja ilmainen.
  Muu ohjelma hotellilla oli keskinkertaista ja koska mitään yleistä aikataulua ei ollut kenelläkään tiedossa, niin moni aktiviteetti jäi tekemättä tai osallistujia oli kovin vähän. Aamun venyttely sekä lentopallo pidettiin rannalla, muut vastaavat olivat allas-alueella.

  Ruoka oli puffetissa keskinkertaista, mutta toimivaa. Hyvä lounas ravintola oli Tropical ja kannattaa käydä rannan a la carte ravintoloissa, jotka sisältyvät all inclusiveen.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta marraskuu 2018

  Kommentoi matkakertomusta
 • Makadi Bay

  ileh 
  16.11.2018

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  1
  Ostokset
  1
  Ruoka & juoma
  1
  Harrastukset
  3

  Majoituimme kaksi viikkoa Sunwing Waterworld Makadi Beach -hotellissa. Matkassa oli 2 aikuista ja 2 lasta (2- ja 5-vuotiaat).

  Hotelli on iso ja allasalueet ovat monipuoliset. Ranta on hyvä ja siellä on riittävästi vuoteita ja varjoja. Hotellihuone oli todella iso ja toimiva. Hotellin puitteet tarjoav at hyvät edellytykset pidemmällekin lomalle.

  Hotellialueella on useita ravintoloita, joissa valitettavasti kaikissa ruoka on samaa ja valikoima suppea. Tuoreita vihanneksia, salaatteja tai hedelmiä oli vähän tarjolla. All inclusiven piirissä ei ollut tarjolla yhtään terveellistä välipalaa, vain lettuja ja jäätelöä. Ravintoloiden hygienia ei saisi Suomessa hymynaamaa.

  All inclusice tässä kohteessa oli yllättävän rajallinen eikä vastannut odotuksia. Tarjolla oli paljon maksullista juomaa ja ruokaa. Mm. aamupalalla meiltä kysyttiin halusimmeko appelsiinimehua, joka kannettiin pöytään ja tämän jälkeen saimme laskun 2€/lasi.

  Osasimme odottaa, että Egypti ei ole ruokamaa. Silti yllätyimme miten huonoa ruoka oli. Tasoero All inclusive tarjoilun sekä maksullisen tarjoilun laadussa on huomattava. Ravintoloissa tarjoiltavat All inclusive juomat olivat lämpimiä ja tarjoiltiin likaisista laseista. Maksulliset juomat sai juomat kylminä ja puhtaissa laseissa. Kyllästyimme huonoon ja suppeaan ruokavalikoimaan nopeasti ja päädyimme ajamaan taksilla ruokakauppaan, josta haimme omat eväät.

  Tässä hotellissa tipin antaminen on äärettömän tärkeää. Tippi-kulttuuri on merkittävä myös hotellin all inclusive ravintoloissa, hotellin altailla ja rannassa. Kaikki palvelu näissä edellyttää, että tippiä annetaan 2-3€/palvelu. Jos unohdat tipin, et saa palvelua uudestaan. Meiltä jäi kolikot kotiin ja saimme melko karua kohtelua. Pyyhkeet, juomat, ruuat, aurinkovarjot yms ”unohtui”, kun henkilökunnalla oli kiire maksavien asiakkaiden kanssa. Tippirahaa kannattaa varata 20-30€/lomapäivä, jotta saa sitä mitä on ostanut.

  En suosittelisi tätä kohdetta niille, joille laadukas ruoka tai hyvä hygienia näyttelee tärkeää osaa.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta lokakuu 2018

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 1234567