Retket, El Gouna

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

City Tour - Voidaan varata ennen matkaa

City Tour - Voidaan varata ennen matkaa

Kattava kaupunkikierros ostoksineen ja nähtävyyksineen on erinomainen aloitus lomalle! Tee tai virvoitusjuoma sisältyy hintaan.

Lue lisää Pienennä

Tervetuloa tutustumaan yhteen maailman mielenkiintoisimmista kulttuureista! Hurghadassa pääset nauttimaan muutamista egyptiläisen kulttuurin parhaimmista paloista. Retkellä opit tuntemaan kaupunkia paremmin, joten myöhemmin sinun on helpompi liikkua täällä omatoimisesti.

Egypti kannattaa kokea kaikilla aisteilla. Aloitamme kierroksemme yhdestä Hurghadan monista parfyymikaupoista, jossa voimme testailla hajuaistiamme. Täällä parfyymit ovat peräisin luonnosta ja ne on valmistettu ilman kemikaaleja tai alkoholia. Voit halutessasi ostaa täältä mukaasi myös lomatuliaisia.

Hyvältä tuoksuvina jatkamme matkaamme tutustumaan Egyptin historian erikoisuuteen, papyruksen valmistukseen. Menetelmä on tuhansia vuosia vanha ja vielä nykyäänkin Egyptiin saapuu ihmisiä kaikkialta maailmasta tutustumaan menetelmään, jonka mukaisesti vanhat tarinat kirjoitettiin muistiin.

Päivän päätteeksi teemme kierroksen kaupungissa, joka on kehittynyt valtavasti viimeisten 30 vuoden aikana. Ajamme Hughadan eri kaupunginosien halki ja pääsemme näkemään kaiken tyypillisestä turistialueesta paikalliseen keskustaan, joissa tahti ja tunnelma ovat täysin erilaiset.

Kaupunkikierroksen aikana vierailemme myös moskeijassa ja saamme kuulla lisää maan uskonnollisesta kulttuurista. Matkan varrella kuulemme tarinoita kaupungin historiasta, paikallisväestön oloista ja arkipäivän elämästä Egyptissä.

Retken viimeinen pysähdyspaikka on Sheraton Street -kadulla. Täällä on vauhdikas ilmapiiri ja luvassa on ihmisvilinää, kahviloita ja kauppoja. Sinulle jää myös aikaa tehdä pieni kierros alueella ja pääset nauttimaan kaikilla aisteillasi tunnelmasta, tuoksuista sekä nähtävyyksistä.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Hintaan sisältyy:
Opastus, tee tai virvoitusjuoma

Hyvä ottaa mukaan:
Rahaa ostoksiin

Retken kesto:
Puolipäiväretki, n. klo 13.00–19.00

Opastus:
Englanninkielinen opastus

Muuta:
Retkiohjelman järjestykseen saattaa tulla muutoksia. Jos haluat mennä sisälle moskeijaan, naisilla on oltava täysin peittävä puku, jonka saa lainattua moskeijan ulkopuolelta noin 5 EGP:n hintaan.
Hurghadasta lähteville retki on ilmainen. El Gounasta mukaan lähteville retkihinta on 13 eruoa/aikuinen ja 8 euroa/lapsi.

Pyramidit ja Kairo - 1 päivä - Voidaan varata ennen matkaa

Pyramidit ja Kairo - 1 päivä - Voidaan varata ennen matkaa

Koe Egyptin ainutlaatuinen historia ja kulttuuri! Käymme tutustumassa muun muassa pyramideihin ja sfinksiin. Lounas sisältyy hintaan, juomat ja sisäänpääsymaksut eivät sisälly.

Lue lisää Pienennä

"Jos et ole nähnyt Kairoa, et ole nähnyt maailmaa", kerrotaan Tuhannen ja yhden yön saduissa. Tätä mieltä olemme mekin! Kairo on kaupunki, jota et tule koskaan unohtamaan.

Kairoon on matkaa Hurghadasta noin 500 km. Lähdemme matkaan aikaisin aamulla. Matkalla pidämme lyhyen aamiaistauon ja Kairoon saavumme aamutuimaan noin klo 08.00.

Matkatessamme kiehtovien aavikkomaisemien halki saamme kuulla Egyptin ja Kairon maailmankuulusta historiasta. Pätevät oppaamme kertovat tärkeää tietoa historiallisesta kaupungista, jotta vierailusta tulee mahdollisimman antoisa.

Päivän ohjelma on suunnilleen seuraava (muutokset mahdollisia):

Aloitamme päivän tutustumalla egyptiläiseen museoon. Täällä näet upeita historiallisia aarteita, joita olet aikaisemmin nähnyt vain kirjoissa. Oppaan johdolla pysähdymme ihailemaan mielenkiintoisimpia esimerkkejä ainutlaatuisista kulttuuriaarteista, jotka faaraot ovat jättäneet jälkeensä. Opastetun museokierroksen jälkeen sinulla on myös vapaata aikaa tutustua omin päin valtavaan rakennukseen.

Lounaan jälkeen valmistaudumme päivän kohokohtaan: vuorossa ovat nimittäin mahtavat monumentit – pyramidit ja sfinksi. Ajellessamme bussilla Gizaan näemme ne aluksi matkan päästä. Pääsemme tutustumaan upeaan Gizan pyramidialueeseen ja sinulla on myös lisämaksusta mahdollisuus käydä sisällä pyramidissa. Sinulla on mahdollisuus päästä käymään haudassa, jossa mahtavat faaraot ovat levänneet odotellen pääsyä tuonelaan.

Tämän jälkeen seisomme kasvokkain hyvin vanhan ja mystisen miehen kanssa. Hänen nimensä on Khefren ja hän on kuvattuna sfinksin muotoon pyramidien vierellä. Näet kuinka aika on jättänyt jälkensä maailman ehkä tunnetuimpiin kasvoihin. Tämä on kuitenkin ymmärrettävää – onhan hän yli 3500 vuotta vanha!

Sisältörikkaan päivän päätteeksi on aika palata Hurghadaan. Aavikon jäädessä taakse voit rentoutua ja muistella päivän kokemuksia. Tai kenties kirjoitat niistä muistelmia faaraoiden tapaan?

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Lounas sisältyy hintaan, juomat eivät.

Sisäänpääsymaksut:
Sisäänpääsymaksu Egyptiläisen museon muumiohuoneeseen (150 EGP), Kheopsin pyramidiin (300 EGP) sekä Khefrenin/Mykerinoksen pyramidiin (60 EGP) eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Pitkä, koko päivän kestävä retki, n. klo 01.30–22.00.

Opastus:
Suomenkielinen opastus

Hyvä ottaa mukaan:
Aamiaispaketti (tilaa vastaanotosta), tyyny ja lämmin pusero bussimatkalle sekä pieniä Egyptin punnan seteleitä. Ota mukaan myös rahaa ostoksia varten.

Muuta:
Museossa ja pyramidien sisällä ei saa valokuvata/videoida.

Mikäli sinulla on selkävaivoja, ahtaanpaikankammo tai astma, emme suosittele pyramidiin sisälle menoa. Mikäli olet liikuntaesteinen, ota yhteyttä Tjäreborgin oppaaseen ennen retken varaamista.

Retkiohjelman järjestykseen saattaa tulla muutoksia.

Jeeppisafari - Voidaan varata ennen matkaa

Jeeppisafari - Voidaan varata ennen matkaa

Hauska ja vauhdikas jeeppisafari aavikolla. Vierailemme myös beduiinikylässä ja kokeilemme dromedaariratsastusta. Illallinen ja ruokajuoma sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Meille vehreyteen ja vihreyteen tottuneille aavikkomaisemat saattavat vaikuttaa vain loppumattomalta hiekkaerämaalta – hiekkaa, hiekkaa ja vielä kerran hiekkaa. Mutta myös erämaa on täynnä elämää ja upeaa, hiljaista kauneutta. Jeeppisafari sopii erinomaisesti sinulle, jos haluat lähteä aistimaan erämaan tunnelmia. Samalla tapaat myös paikallisia beduiineja, jotka asuvat täällä karussa erämaassa, "keskellä ei mitään".

Lähdemme liikkeelle iltapäivällä, jätämme taaksemme sivistyksen ja ajelemme pitkin tiettömiä taipaleita. Kahdeksan henkeä samassa jeepissä huristelee pitkin aavikkomaisemaa, ja kun pitkän ajomatkan jälkeen silmiesi eteen levittäytyy pieni järvi hiekan keskellä, uskot tuskin silmiäsi. Voitko todella luottaa näkemääsi? Vettä autiomaassa?

Meidät on kutsuttu beduiinikylään, jossa voimme vaihtaa pomppivasta kulkuneuvostamme toiseen, erittäin ympäristöystävälliseen menopeliin. Se ei kulje bensiinillä ja sillä on erittäin vahva oma tahto – kyseessä on dromedaari. Tulet myös kuulemaan kiehtovia asioita siitä, kuinka beduiinien vedenhankinta on järjestetty sekä kuinka heidän arkielämänsä sujuu.

Kun koko päivä on vietetty raittiissa ulkoilmassa, on aika myös nauttia kunnon illallinen. Tarjolla on buffetillallinen ja pöytään on katettu aitoja paikallisia ruokia, salaattia, pitkiä ja kapeita lihapullia (kofta), kanaa, riisiä, perunaa ja hedelmiä. Yksi alkoholiton juoma sisältyy hintaan (vesi/virvoitusjuoma).

Huom! Emme suosittele retkeä, jos olet raskaana tai sinulla on selkävaivoja.

Suositusikäraja jeeppisafarille on 6 vuotta.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Ateriat ja juomat:
Illallinen sekä yksi ruokajuoma sisältyvät hintaan.

Retken kesto:
Puolipäiväretki, n. klo 13.00-18.30.

Hyvä ottaa mukaan:
Kunnolliset kengät, aurinkolasit, aurinkohattu, vesipullo ja pikkurahaa (juomarahaa) dromedaarin ajajalle. Jos sinulla on kamera mukana, se kannattaa säilyttää muovipussissa hiekalta suojassa silloin, kun et ota sillä kuvia.

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas.

Hintaan sisältyy:
Jeeppimatka, opastus, vesipiipun kokeilu, dromedaariratsastus (n. 5 min), illallinen ja ruokajuoma (virvoitusjuoma).

Luxor - 1 päivä - Voidaan varata ennen matkaa

Luxor - 1 päivä - Voidaan varata ennen matkaa

Koe muutamia maailman merkittävimpiä rakennustaidonnäytteitä, vieraile Kuninkaiden laaksossa ja hurmaannu Karnakin temppelin kauneudesta. Kokopäiväretki aamuvarhaisesta iltamyöhään. Lounas sisältyy hintaan, juomat ja sisäänpääsymaksut hautoihin eivät sisälly.

Lue lisää Pienennä

Koe muutamia maailman merkittävimpiä rakennustaidonnäytteitä, vieraile Kuninkaiden laaksossa ja hurmaannu Karnakin temppelin kauneudesta.

Luxorin retkeä voi myös kutsua matkaksi ajassa taaksepäin. Kaupunkia ympäröi ainutlaatuinen luonto ja kulttuurinähtävyydet. Täällä historia ja mytologia todella heräävät henkiin.

Päivän ohjelma on suurin piirtein seuraavanlainen (muutoksia järjestykseen saattaa tulla liikenteestä riippuen):

Matka alkaa hyvin aikaisin aamulla Hurghadan alueelta ja kuljemme läpi kuivan autiomaamaiseman. Egyptissä sanotaan, että Niili on lähde kaikelle elämälle ja joen vartta pitkin tehtävän matkan aikana saammekin huomata, kuinka ympäristö muuttuu yhä vihreämmäksi ja vehreämmäksi.

Saavumme perille noin klo 10.00 ja aloitamme Luxorin vierailumme upeasta Karnakin temppelistä, johon monet tunnetut faaraot ovat jättäneet omat jälkensä. Temppelikokonaisuuteen kuuluu 134 valtavaa pilaria, joissa osassa on vielä väritkin osittain tallella. Täällä saat ihailla yhtä maailman suurimmista temppelikomplekseista.

Seuraavaksi syömme hyvän lounaan risteilyaluksella, joka on koko ajan laiturissa, ennen kuin suuntaamme länsirannalla sijaitsevaan Kuninkaitten laaksoon.

Ennätämme pysähtymään myös mahtavilla Memnonin kolosseilla. Nämä suuret patsaat vartioivat aikoinaan faaraolle rakennettua temppeliä. Nykyisin temppelirakennuksesta on jäljellä ainoastaan nämä patsaat.

Alabasteripajassa meille näytetään, kuinka alabasterikivi muuttuu kauniiksi esineeksi.

Aika kuluu nopeasti ja lähdemme paluumatkalle takaisin Hughadaan, kun aurinko alkaa hiljalleen laskeutua.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Ateriat ja juomat:
Lounas sisältyy hintaan, ruokajuomat on ostettava erikseen.

Sisäänpääsymaksut:
Sisäänpääsy Tutankhamonin haudalle (n. 200 EGP) ja Ramses V/VI haudalle (n. 150 EGP) eivät sisälly hintaan.

Retken kesto:
Pitkä kokopäiväretki, n. klo 04.00–22.00.

Opastus:
Suomenkielinen opastus tiistaisin. Perjantaina ja sunnuntaina englanninkielinen opastus. Viralliset, englanninkieliset paikallisoppaat opastavat aina nähtävyyksillä.

Hyvä ottaa mukaan:
Aamiaislaatikko (tilaa hotellin vastaanotosta), mukavat kengät, joilla on hyvä kävellä, tyyny ja lämmin pusero bussimatkaa varten sekä käteistä rahaa Egyptin punnissa. Uimavarusteet (jos jää aikaa ja ohjelma sallii, sinulla on mahdollisuus pulahtaa pieneen altaaseen veneessä, jossa myös tarjoillaan lounas).

Muuta:
Kuninkaiden laakson haudoissa ei saa ottaa valokuvia/videokuvaa. Jos sinulla on hengitysvaikeuksia, ahtaanpaikan kammo tai astma, emme suosittele haudoissa käyntiä. Jos sinulla on jonkinlaisia ongelmia liikkumisen kanssa, sinun tulisi keskustella Tjäreborgin oppaan kanssa asiasta ennen retken varaamista.

Seatrip - Voidaan varata ennen matkaa

Seatrip - Voidaan varata ennen matkaa

Lähde retkelle yhdelle maailman parhaimmista sukellus- ja snorklausalueista! Lounas sisältyy hintaan.

Lue lisää Pienennä

Päivän aikana pääsemme tutustumaan pääsyyhyn, miksi Hurghadasta on tullut niin suosittu lomakohde eli Punaisenmeren pinnanalaiseen upeaan maailmaan. Käymme värikkäällä koralliriutalla, jossa on paljon erilaisia kaloja ja kirkkaassa vedessä näkyvyys voi olla jopa 30 metriä. Samalla opas kertoo näkemistämme kalalajeista.

Punainenmeri on tunnettu koralleistaan ja rikkaasta eläimistöstään ja kasvistostaan. Värikkäiden kalojen lisäksi voit hyvällä onnella nähdä myös delfiinejä! Päivän aikana teemme kolme snorklauspysähdystä, joiden aikana pääset kunnolla tutustumaan vedenalaiseen elämään. Punainenmeri on kuin suuri akvaario, jonka keskellä pääset uiskentelemaan!

Päivä jatkuu merellä ja snorklaamme useammilla tunnetuilla koralliriutoilla sää- ja tuuliolosuhteiden salliessa. Halutessasi voit istua laivalla joko varjossa tai nauttia auringosta.

Voit myös lisämaksusta kokeilla sukeltamista. Mainitse oppaalle etukäteen ennen satamasta lähtöä, jos olet kiinnostunut sukeltamisesta.

Huom! Päivän ohjelma voi muuttua sää- ja tuuliolosuhteiden mukaan.

Snorklatessa on tärkeää, ettei koralleihin kosketa tai niiden päällä kävellä! Korallien ja näkinkenkien kerääminen koralliriutalta tai rannalta on ankarasti kielletty.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Ateriat ja juomat:
Lounas, vesi ja virvoitusjuoma sisältyvät hintaan. Kahvia ja teetä on mahdollista ostaa lisämaksusta.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, pyyhe, vesipullo, t-paita snorklaamista varten, aurinkovoidetta, aurinkolasit ja -hattu sekä juomarahaa laivan henkilökunnalle.

Retken kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 08.00–17.00.

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas.

Muuta:
Satamasta saat lainattua snorklausvarusteet. Lisämaksusta (26 euroa) voit myös ostaa erikseen introsukelluksen (rajoitettu määrä paikkoja ja sukellusta ei voi varata etukäteen).

Ympäristövero, 7 euroa per henkilö, maksetaan käteisellä retken aikana. Veroa ei makseta alle 6-vuotiaista lapsista.

Kairo lentäen

Kairo lentäen

Lennä tähän viehättävään kaupunkiin, joka on yksinkertaisesti vain pakko nähdä! Ihastele Gizan pyramideja ja sfinksiä. Lounas sisältyy retken hintaan, juomat ja sisäänpääsymaksut eivät.

Lue lisää Pienennä

Kairo on Egyptissä monen asian pääkaupunki. Se on maan, mutta myös kulttuurin ja hienojen lomakokemusten keskus. Kairo sijaitsee noin 500 km Hurghadasta pohjoiseen.

Päivän ohjelma on suunnilleen seuraava (muutokset mahdollisia):

Tutustumme aluksi Egyptiläiseen museoon, jossa on yli 120 000 näyttelyesinettä, mm. faarao Tutankhamonin hautakalleudet. Paikallisopas johdattaa meidät kaikkein tunnetuimpien esineiden luo. Museossa on myös aikaa tutustua taideaarteisiin omin päin.

Syödessämme lounasta, voimme valmistautua seuraavaan nähtävyyteen, jota useimmat odottavat innolla. Vuorossa ovat mahtavat pyramidit ja sfinksi!

Gizaan on vain muutaman minuutin matka Kairon keskustasta, ja matkalla näemme kaupungin arkea. Pyramidit erottuvat jo kaukaa laitakaupungilta, josta aavikko alkaa. Saavumme aivan pyramidien juurelle ja halutessasi voit mennä alas vanhoihin hautakammioihin.

Näemme luonnollisesti myös sfinksin, joka on vähintäänkin yhtä tunnettu ja arvoituksellinen kuin pyramidit. Aika on jättänyt jälkensä ehkäpä maailman tunnetuimmille kasvoille.

Sitten onkin aika nousta lentokoneeseen ja palata takaisin Hurghadaan.

Ateriat ja juomat:
Lounas, juomat eivät sisälly hintaan.

Sisäänpääsymaksut:
Sisäänpääsymaksu Egyptiläisen museon muumiohuoneeseen (150 EGP), Kheopsin pyramidiin (300 EGP)sekä Khefrenin/Mykerinoksen pyramidiin (60 EGP) eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Pitkä, koko päivän kestävä retki, n. klo 03.30–22.30.

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas.

Hyvä ottaa mukaan:
Passi, aamiaispaketti (tilaa hotellisi vastaanotosta) ja hyvät kengät. Ota mukaan myös taskurahaa, paikallista valuuttaa.

Muuta:
Museoissa ja pyramidien sisällä ei saa ottaa valokuvia/videoida.

Mikäli sinulla on selkävaivoja, ahtaanpaikankammo tai astma, emme suosittele pyramidiin sisälle menoa. Mikäli olet liikuntaesteinen, ota yhteyttä Tjäreborgin oppaaseen ennen retken varaamista.

Retkiohjelman järjestykseen saattaa tulla muutoksia.

Mahmya - Giftun Island - Voidaan varata ennen matkaa

Mahmya - Giftun Island - Voidaan varata ennen matkaa

Ihana veneretki yksityiselle saarelle, jolla saat nauttia auringosta, snorkalaamisesta ja muista aktiviteeteista.

Lue lisää Pienennä

Kristallinkirkasta vettä ja liidunvalkoinen ranta - siitä tunnistaa Mahmyan.
Hurghadan edustalla sijaitsevalla saarella on yksityinen Mahmyan rantakaistale, jonka alueelle pääsee vain tämän retken varanneet.

Taustalla soi miellyttävä musiikki, ja jos haluat pitää tauon auringonotosta, voit istahtaa varjoon baarin sohvalle. Rannalla nautit auringonotosta kaislamatoilla loikoillen, välillä käyden virkistäytymässä turkoosinsinisessä meressä. Myös aurinkovarjot ovat käytettävissäsi maksutta. Halutessasi voit tehdä pienen kävelyretken vesirajassa. Aktiivisempaa toimintaa kaipaaville on tarjolla lentopalloa ja jalkapalloa.

Punainenmeri on kuuluisa upeista snorklausmahdollisuuksistaan. Päivän aikana järjestetään myös n. tunnin kestävä snorklausretki läheiselle koralliriutalle, jossa pääset ihailemaan Punaisenmeren uskomattoman värikästä elämää. Halutessasi voit myös snorklata suoraan rannalta. Mahmyalla on helppo läytää oma paikka, jossa tunnet olevasi lomalla. Ranta on lapsiystävällinne, joten täällä koko perhe voi nauttia rantaelämästä.

Huom! Punaisenmeren koralliriuttaa suojellaksemme, on erittäin tärkeää, että olet varovainen snorklatessasi. Snorklatessa on tärkeää, ettei koralleihin kosketa tai niiden päällä kävellä! Korallien ja näkinkenkien kerääminen on ankarasti kiellettyä.


Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat: Lounas sisältyy hintaan, ruokajuomat maksetaan erikseen. Saarella sijaitsevista baareista voi ostaa virvoitusjuomia, vettä, jäätelöä, kahvia, olutta ja viiniä.
Ota mukaan: Vesipullo, pyyhe, uimapuku tai uimahousut, aurinkovoidetta, aurinkolasit, aurinkohattu ja mahdollisesti t-paita snorklaamista varten sekä rahaa juomia varten.
Retken kesto: n. klo 7.30-16.30.
Opastus: Englanninkielinen paikallisopas.
Muuta: Snorklausvarusteita voit lainata saarelle saavuttuasi.

Ympäristövero, 7 euroa per henkilö, maksetaan käteisellä retken aikana. Veroa ei makseta alle 6-vuotiaista lapsista.

Kaikki Egyptissä tehtävät retket maksetaan aina euroilla, Visa-, MasterCard- tai EuroCard-luottokortilla.

Pyramidit ja Kairo - 2 päivää - Voidaan varata jo ennen matkaa

Pyramidit ja Kairo - 2 päivää - Voidaan varata jo ennen matkaa

Koe Egyptin ainutlaatuinen historia ja kulttuuri! Ensimmäisenä päivänä lounas ja illallinen, toisena päivänä aamiainen ja lounas sekä sisäänpääsymaksut useimmille nähtävyyksille ja hotelliyöpyminen sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Kairo on vierailun arvoinen! Näiden kahden päivän aikana sinulla on mahdollisuus kokea viehättävän kaupungin parhaat puolet. Kairossa kohtaavat maan jännittävä historia, uskonto, kulttuuri ja ihmiset. Aloitamme ensimmäisen päivän tutustumalla egyptiläiseen museoon, jossa koko antiikin historia on kerättynä yhteen rakennukseen. Täällä lepäävät niin faaraoiden aarteet kuin heidän ruumiinsakin. Et voi lähteä museosta näkemättä kuuluisan Tutankhamonin haudasta löydettyjä aarteita.

Museosta jatkamme matkaa aivan toiseen, hulluun mutta ihanaan maailmaan, nimittäin Khan el Khalilin maailmankuululle basaarialueelle, jossa pääset tekemään moderneja, paikallisia ostoksia. Täällä voit shoppailla kuten egyptiläiset, eli halvalla. Pitkän päivän jälkeen on aika rauhoittua hotelli-illalliselle. Vatsa täynnä, onnellisena ja väsyneenä on helppo nukahtaa.

Auringon noustessa kaupungin ylle on aika retken kohokohdalle – pyramideille. Lähestyessämme pyramidialuetta upeat mestariteokset suurenevat koko ajan silmissämme. Näky on mitä vaikuttavin, eikä sitä oikein pysty uskomaan todeksi. Täällä sinulla on mahdollisuus vierailla yhdessä mahtavista hautakammioista sekä aikaa nähdä pyramidit joka kulmasta – tai yksinkertaisesti aikaa ihailla. Tämän jälkeen vuorossa on mystinen, yli 3500 vuotta vanha sfinksi, joka edelleen vartioi pyramideja.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juomat:
Päivä 1: Lounas ja illallinen, juomat eivät sisälly hintaan.
Päivä 2: Aamiainen ja lounas, juomat eivät sisälly hintaan.

Sisäänpääsymaksut:
Sisäänpääsymaksu Egyptiläisen museon muumiohuoneeseen (150 EGP), Kheopsin pyramidiin (300 EGP) sekä Khefrenin/Mykerinoksen pyramidiin (60 EGP) eivät sisälly hintaan.

Yöpyminen:
Yhden hengen huoneesta peritään lisämaksu 25 EUR.
Joulun ja uudenvuoden sekä pääsiäisen aikaan peritään huoneesta lisämaksu.
Joulun ja uudenvuoden juhlaillallisesta peritään lisämaksu.

Kesto:
Ensimmäinen päivä alkaa n. klo 04.30 ja retki päättyy toisena päivänä n. klo 21.00.

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas bussissa sekä historiallisilla nähtävyyksillä.

Hyvä ottaa mukaan:
Passi (TÄRKEÄÄ), aamiaispaketti (tilaa vastaanotosta), tyyny ja lämmin paita bussimatkalle, uimapuku ja pyyhe, sillä hotellissa on uima-allas. Taskurahaa Egyptin puntina.

Vaatetus:
Kirkko- ja moskeijavierailuilla olkapäät ja polvet tulee olla peitettyinä. Huiveja on toisinaan lainattavana.

Muuta:
Egyptiläisessä museossa ja sisällä pyramideissa on kiellettyä valokuvata/videoida.

Mikäli sinulla on selkävaivoja, ahtaanpaikankammo tai astma, emme suosittele pyramidiin sisälle menoa. Mikäli olet liikuntaesteinen, keskustele Tjäreborgin oppaan kanssa ennen retken varaamista.

Retkiohjelman järjestykseen saattaa tulla muutoksia.

Sukellus

Sukellus

Vain 25 vuotta sitten Hurghada oli pieni kalastajakylä. Kun sukeltajat iskivät silmänsä Punaisenmeren fantastiseen elämään, alkoi väkeä saapua eri puolilta maailmaa ihailemaan ainutlaatuista vedenalaista maailmaa.

Lue lisää Pienennä

Punainenmeri, jota kutsutaan myös maan kansallisaarteeksi, on yksi maailman eniten kala- ja korallilajeja sisältävistä meristä.

Sukellusta on tarjolla kaikentasoisille sukeltajille. Ei ole väliä, onko sinulla sukellustodistus vai kokeiletko lajia ensimmäistä kertaa – joka tapauksessa sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä kokemaan vedenpinnan alaista elämää lähietäisyydeltä.

Teemme yhteistyötä sekä Aquarius että Eurodivers -sukelluskeskuksien kanssa, joiden ohjaajat, varusteet ja palvelu ovat huippuluokkaa. Sukelluksia järjestetään päivittäin. Molemmilla toimijoilla on useita sukelluskeskuksia – esim. yksi Hurghadassa, josta lähdetään matkaan veneellä ja toinen Makadin rannalla, josta voi lähteä sukeltamaan suoraan rannalta. Kaksi kertaa viikossa Makadista on lisäksi mahdollista lähteä sukeltamaan veneestä käsin. Otathan yhteyttä oppaisiin saadaksesi lisätietoa retkistä ja hinnoista, he auttavat sinua mielellään valitsemaan toiveitasi parhaiten vastaavan retken.

Sukeltaminen Punaisessameressä on mielenkiintoinen ja ennen kaikkea unohtumaton lomaelämys!

Huom! Snorklatessa/sukellettaessa on tärkeää, ettei koralleihin kosketa tai niiden päällä kävellä! Korallien ja näkinkenkien kerääminen koralliriutalta tai rannalta on ankarasti kielletty. Älä myöskään ruoki kaloja, sillä se sekoittaa niiden luonnolliset vaistot ja saattaa muuttaa koko koralliriutan biologista rakennetta.

Ympäristövero, 7 euroa per henkilö, maksetaan käteisellä retken aikana. Veroa ei makseta alle 6-vuotiaista lapsista.

Orange Bay - Voidaan varata ennen matkaa

Orange Bay - Voidaan varata ennen matkaa

Aurinkoisen kokopäiväretken aikana voit nauttia uimisesta, auringosta ja snorklauksesta. Pääset myös käymään Orange Bayllä idyllisellä Giftun Islandillä. Lounas ja alkoholittomat juomat veneessä sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Tämä on täydellinen retki sinulle, jos matkustat ystävien, rakkaimpasi tai perheen kanssa ja toivot päivältä uusia elämyksiä, aurinkoa ja uimista. Aloitamme päivän venematkalla Hurghadan satamasta, josta voit halutessasi lainata snorklausvarusteet.

Teemme ensimmäisen pysähdyksen koralliriutalla, jossa pääsemme kurkistamaan merenpinnan alaiseen maailmaan. Voit uida joko omaan tahtiisi tai seurata opasta nähdäksesi rauskuja, klovnikaloja, leijonakaloja ja monia muita värikkäitä kaloja. Kun olemme snorklanneet tarpeeksi, suuntaamme takaisin Orange Bayhin, ja jos meillä on onnea, voimme matkalla nähdä myös delfiinejä.

Orange Bay on loivasti syvenevä hiekkaranta, jota reunustaa turkoosinsininen vesi ja se soveltuu erinomaisesti niin aktiviteetteihin kuin rentoutumiseenkin. Opas järjestää erilaisia aktiviteetteja niin lapsille kuin aikuisillekin sekä vedessä että maalla. Sillä aikaa kun lapset leikkivät, voit levähtää ja nauttia rennosta tunnelmasta.

Rannalla on ravintola, baari, aurinkovarjoja ja wc. Lounas tarjoillaan veneessä ja lounaan jälkeen sinulla on hyvin aikaa tehdä mitä mielesi tekee.

Kun aurinko alkaa laskea vuorten taakse, palaamme takaisin satamaan ja hotelleille.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Ateriat ja juomat:
Lounas sekä alkoholittomat juomat veneellä sisältyvät hintaan.

Hyvä ottaa mukaan:
Aurinkovoide, uimavarusteet, t-paita snorklausta varten (suojaa auringolta), pyyhe, vesipullo bussimatkalle. Käteistä rahaa rannalla ostettavia juomia varten, kortilla ei ole mahdollista maksaa.

Retken kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 08.00–17.00.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Muuta:
Snorklausvarusteita voi lainata satamasta. Sekä rannalla että veneellä on wc:t.

Ympäristövero, 7 euroa per henkilö, maksetaan käteisellä retken aikana. Veroa ei makseta alle 6-vuotiaista lapsista.

Snorklausretki Pirates-veneellä - Voidaan varata jo ennen matkaa

Snorklausretki Pirates-veneellä - Voidaan varata jo ennen matkaa

Nauti Punaisestamerestä Pirates-purjeveneen kannella. Päivän aikana teemme kaksi pysähdystä, joiden aikana sinulla on mahdollisuus snorklata Punaisenmeren kristallinkirkkaassa vedessä. Lounas ja juoma sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Punaisessameressä on uskomattoman rikas merielämä. Veden alla voi nähdä paljon erilaisia värikkäitä kalalajeja ja korallityyppejä. Täällä sinulla on hyvät mahdollisuudet nähdä klovnikaloja, keisarikaloja, mureenoja, papukaijakaloja ja rauskuja. Jos olet onnekas, voit nähdä delfiinien leikkivän veneen vierellä purjehduksen aikana. Voit valita itse, lähdetko snorklaamaan oppaan seurassa, vai haluatko tutustua fantastiseen vedenalaiseen elämään omin päin.

Lounaan nautimme veneellä, ja valinnanvaraa riittää. Miksipäs et kokeilisi jotain meren herkuista, kuten katkarapuja tai mustekalaa. Tarjolla on myös kanaa ja kofta-lihapullia. Lisukkeena tarjoillaan riisiä, pastaa ja erilaisia salaatteja. Alkoholiton juoma sisältyy hintaan.

Tämä retki sopii sinulle, joka haluat nauttia rentouttavasta veneretkestä ja samalla tutkia, mitä nähtävää merenpinnan alapuolella onkaan.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma: Lounas, vesi ja virvoitusjuoma sisältyvät hintaan.
Hyvä olla mukana: Uimavarusteet, pyyhe, vesipullo, aurinkorasvaa ja juomarahaa veneen henkilökunnalle.
Kesto: Kokopäiväretki, n. klo 08.00-16.00.
Opastus: Englanninkielinen opastus.
Muuta: Snorklausvarusteet voi lainata satamasta.

Ympäristövero, 7 euroa per henkilö, maksetaan käteisellä retken aikana. Veroa ei makseta alle 6-vuotiaista lapsista.

Super Safari - Voidaan varata ennen matkaa

Super Safari - Voidaan varata ennen matkaa

Koe vauhdikas päivä autiomaassa sekä vierailu beduiinikylässä. Super Safari -retkellä viemme sinut Hurghadan länsipuolella sijaitsevaan autiomaahan, jossa pääset itse ajamaan nelipyöräisellä sekä vain nauttimaan Egyptin fantastisesta autiomaasta jeepin kyydissä istuen. Illallinen ja alkoholiton juoma sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Jo 15 minuuttia retken alkamisesta, jätämme päätiet taaksemme ja hyppäämme nelipyöräisen mönkijän kyytiin. Turvallisuussyistä ajamme letkassa retken ohjaajan perässä, ja ohjaaja päättää nopeuden. Luvassa on hauska retki hiekkadyynien yli. Saat myös kokea autiomaan kauneuden ja korkeat Punaisenmeren vuoret, joihin aringonsäteet heijastuvat. Vaihdamme nelipyöräiset mönkijät jeeppeihin, kun matkamme jatkuu syvemmälle autiomaahan. Ajamme kohti määränpäätämme, beduiinikylää, johon meidät on kutsuttu. On kiehtovaa nähdä, kuinka beduiinit elävät keskellä autiomaata, kuinka heidän vedenhankintansa on järjestetty sekä miten arkielämänsä autiomaassa sujuu. Saamme kierrellä kylässä ja jopa ratsastaa dromedaareilla ennen kuin meille tarjoillaan illallinen.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma: Illallinen ja alkoholiton juoma sisältyvät hintaan. Ruoka tarjoillaan buffetista, joka koostuu aidoista paikallisista ruokalajeista. Tajolla on salaatteja, pitkiä ja kapeita lihapullia (kofta), kanaa, riisiä, perunaa ja hedelmiä.
Hyvä olla mukana: Kunnolliset, umpinaiset kengät, aurinkolasit, päähine, vesipullo ja juomarahaa dromedaarin kuljettajalle. Jos sinulla on kamera mukana, se kannattaa säilyttää muovipussissa hiekalta suojassa silloin, kun et ota sillä kuvia.
Kesto: Kokopäiväretki, n. klo 11.30-19.00.
Opastus: Englanninkielinen paikallisopas.
Muuta: Emme suosittele retkeä, jos olet raskaana tai sinulla on selkäongelmia. Ikäraja: 16 vuotta.

Karismaattinen Kairo - Voidaan varata ennen matkaa

Karismaattinen Kairo - Voidaan varata ennen matkaa

'Jos et ole nähnyt Kairoa, et ole nähnyt maailmaa', kerrotaan Tuhannen ja yhden yön saduissa. Tätä mieltä olemme mekin! Kairo on kaupunki, jossa on luvassa tuhat ja yksi elämystä ja nähtävyyttä. Kairoa et tule koskaan unohtamaan.

Lue lisää Pienennä

Olemme jo vuosia järjestäneet retkiä Kairoon, tähän vaikuttavaan ja vilkkaaseen metropoliin. Tavoitteenamme on aina tarjota vieraillemme kiehtova retkipaketti, johon sisältyy historiaa, museoita ja pyramideja sekä myös kaupungin muita aspekteja – mikä on uskonnon, arkipäivän ja Kairon merkitys koko muulle maalle.

Koska Kairoon on matkaa Hurghadasta noin 500 km, matkaan lähdetään aikaisin aamulla. Matkalla pidämme lyhyen aamiaistauon ja Kairoon saavumme aamutuimaan noin klo 08.00. Matkatessamme kiehtovien aavikkomaisemien halki saamme kuulla Egyptin ja Kairon maailmankuulusta historiasta. Pätevät oppaamme kertovat tärkeää tietoa historiallisesta kaupungista, jotta vierailusta tulee mahdollisimman antoisa.

Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on ikuisesti mystinen Giza, sen pyramidit sekä sfinksi. Ajellessamme bussilla kohti Gizaa näemme ne aluksi matkan päästä, ja pian pääset ihailemaan näitä mahtavia monumentteja lähietäisyydeltä. Halutessasi sinulla on lisämaksusta mahdollisuus myös käydä sisällä pyramidissa, ja voit itse seisoa yhdessä hautakammiossa, jossa entisaikojen faaraot ovat levänneet useita tuhansia vuosia odotellen Anubista, kuolleiden ja muumioinnin jumalaa, joka johdattaisi heidät kuolleiden valtakuntaan.

Tämän jälkeen seisomme kasvokkain hyvin vanhan ja mystisen miehen kanssa. Hänen nimensä on Khefren ja hän on kuvattuna sfinksin muotoon pyramidien vierellä. Näet kuinka aika on jättänyt jälkensä maailman ehkä tunnetuimpiin kasvoihin. Tämä on kuitenkin ymmärrettävää – onhan hänellä ikää jo yli 3500 vuotta! Mutta Kairo on paljon muutakin kuin pyramidit ja sfinksi. Se on miljoonakaupunki, joka on yhtä täynnä historiaa kuin elämää. Olemme päättäneet keskittyä kaupungin pienempään ja todella erityiseen osaan – koptilaiseen Kairoon, jossa kaksi pyhää rakennusta johdattavat meidät historian saloihin ja kristittyjen elämään, jotka elävät vähemmistönä täällä perinteisessä muslimimaassa.

Ensin menemme St. Sergius ja Bacchus -kirkolle kuulemaan tarinoita menneiltä ajoilta, jolloin Joosef ja Maria elivät. Myytin mukaan he asuivat kryptassa rakennuksen alla, jossa nykyään on kirkko. Joosef elätti perheensä tehden töitä kaupungin muurilla. Alun perin 'koptilaisella' on tarkoitettu 'kristillistä', mutta uskonnon juuret ovat myös juutalaisuudessa. Tämä käy selvästi ilmi, kun käy Ben Azran synagogassa. Täällä törmätään taas yhteen niistä Kairoa koskevista lukuisista myyteistä, sillä kerrotaan, että juuri täällä, yhdellä Niilin monista haaroista, egyptiläinen prinsessa löysi Mooseksen korista.

Niilin sivuhaarat on jo aikaa sitten täytetty, ne ovat kadonneet kasvavan kaupungin alle, jossa kaupungin energinen väestö on liikkeellä myöhään yöhön. Kaiken tämän energian ja elinvoiman aistii parhaiten Kairon suurimmassa Khan El-Khalilin basaarissa. Tietenkin myös sinulla on nyt mahdollisuus käydä basaarissa ja pääset testaamaan omia tinkimistaitojasi. Täällä lähes kaikki mahdollinen on myynnissä, ja tinkiminen kuuluu ehdottomasti kaupankäyntiin.

Sisältörikkaan päivän päätteeksi on aika palata Hurghadaan. Aavikon jäädessä taakse voit rentoutua ja muistella päivän kokemuksia. Ja olet varmaan napsinut päivän aikana myös paljon valokuvia, joita on mukava katsella myös jälkeen päin.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juomat: Lounas sisältyy hintaan, ruokajuomat maksetaan erikseen.

Kesto: Pitkä kokopäiväretki, n. klo 01.30-22.00

Opastus: Englanninkielinen opas

Hyvä ottaa mukaan: Aamiaispaketti (tilaa vastaanotosta), tyyny ja lämmin pusero bussimatkalle sekä pieniä Egyptin punnan seteleitä. Ota mukaan myös rahaa ostoksia varten.

Muuta: Pyramidien sisällä ei saa valokuvata/videoida.
Jos sinulla on selkävaivoja, ahtaanpaikankammo tai astma, emme suosittele pyramidiin sisälle menoa. Jos olet liikuntaesteinen, ota yhteyttä Tjäreborgin oppaaseen ennen retken varaamista.

Sisäänpääsymaksu Kheopsin pyramidiin (300 EGP) tai Khefrenin/Mykerinoksen pyramidiin (60 EGP) eivät sisälly hintaan.