Pohjois-Teneriffan helmet

Maisemia ja makuja Teneriffalla

Pohjois-Teneriffan Helmet

Ajankohta: 22.–29.9.2020
Kohde: Puerto de la Cruz, Teneriffa
Hinta: alk. 1 179,- /hlö

Pohjois-Teneriffan helmet vie sinut patikoimaan Teneriffan saaren unohtumattomiin maisemiin.

Viikon aikana tutuksi tulevat niin vehreät vuoristomaisemat kuin ikivihreät metsät, joita halkovat sadat muinaiset polut ja vaellusreitit. Patikoinnin lomassa pääsemme tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin ja viinintuotantoon sekä ekologisiin pientiloihin. Täällä paikallinen elämänmeno ja perinteiset kanarialaiset elinkeinot sekoittuvat sopivalla tavalla matkailuun ja siksi Teneriffa onkin todellinen luontomatkailijoiden ja kulinaristien suosikkikohde, joka valloittaa monipuolisuudellaan.


Ilmoittaudu mukaan

Hintaan sisältyy:

 • Edestakaiset lennot Helsingistä Teneriffalle
 • Ateriat lennolla
 • Matkatavarat lennolla 14+6 kg
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Majoitus 7 vrk valitussa huonetyypissä
 • Neljä vaellusretkeä suomenkielisellä opastuksella
 • Neljä lounasta vaelluspäivinä ruokajuomineen
 • Kaapelihissiliput Teidelle
 • Vaellussauvojen ja sadeviittojen lainaus

Lisätietoa matkasta

Patikointimatka soveltuu kaikille luonnossa ja vaihtelevassa maastossa liikkumisesta pitäville. Patikointi tapahtuu yleensä klo 9.00-17.00 välisenä aikana riippuen päivän ohjelmasta ja reitistä. Itse vaellukset ovat vaikeusasteiltaan kohtalaisia ja kestoltaan noin 2-3 tuntia kerrallaan. Samanhenkisessä seurassa vietetyn viikon jälkeen saat uutta energiaa alkavaan talveen.
Mukaan tarvitset hyvät kengät, tuulitakin, hatun tai huivin, repun, aurinkorasvaa, ja juomapullon. Vaatetuksessa on hyvä suosia kerrospukeutumista huomioiden vaihtelevat lämpötilat sekä erilaiset ilmastovyöhykkeet.
Matkan ohjatusta ohjelmasta Teneriffalla vastaa yhteistyökumppanimme Xwander. Xwander on Teneriffalla sijaitseva seikkailumatkatoimisto, joka on perustettu alun perin Suomessa 2001. Xwander tarjoaa seikkailu- ja vaellusaktiviteetteja, liikuntalomia ja yritysryhmien virkistyspalveluita ryhmille ja yksityisasiakkaille jopa 12 eri kielellä.

Patikointiviikon alustava viikko-ohjelma

Lue lisää Päivä 1. Saapuminen kohteeseen
 
Päivä 2. Puerto de la Cruz - Rambla de Castro - Orotavan laakso - Teiden kansallispuisto
Aloitamme päivän Puerto de la Cruzissa Rambla de Castro rantapatikalla ja tutustuen Puerto de la Cruzin alueen historiaan. Lähdemme nousemaan halki Orotava laakson kohti Teiden Kansallispuistoa. Matkalla nautimme lounaan paikallisessa Guachinche-ravintolassa maistellen pientilan viinejä upeasta näköalasta nauttien. Päivän päätteeksi käymme Teiden huipulla ja tutustumme Rogues de Garcian kivimuodostelmaan.
 
Päivä 3. Garachicon näköalapaikka - Santiago del Teide - La Casona del Patio ekofarmi - Mascan kylä
Matkalla Santiago del Teideen pysähdymme Garachicon näköalapaikalla, josta avautuu upea näkymä pohjoisrannikolle ja Garachicon kaupunkiin. La Casona del Patio ekofarmilla tutustumme ekologisen hotellin toimintaan, maistamme paikallisia juustoja sekä nautimme farmilla tuotetuista kasviksista tehdyn juoman. Santiago del Teidessä teemme lyhyen vaelluksen, jonka varrella pääsemme ihailemaan alueen ainutlaatuista luontoa, jolle tyypillisiä ovat muun muassa viikuna- ja mantelipuut, maustefenkoli, piparminttu ja tuoksuretama. Kävelyn jälkeen suuntaamme lähellä sijaitsevaan Mascaan, jota usein kuvaillaan Teneriffan kauneimmaksi kyläksi. Kiemurteleva tie Mascaan upeine vuoristo maisemineen tarjoaa henkeäsalpaavat maisemat. Viehättävän pikkukylän kujilla aika tuntuu pysähtyneen ja täällä nautimme paikallisen kanarialaisen lounaan ruokajuomineen.
 
Päivä 4. Vapaapäivä
 
Päivä 5. Anaga - Las Carboneras – Chinamada
Patikkapäivä Anagan historiallisessa luonnonpuistossa läpi vehreiden metsien. Anaga on UNESCON biosfäärisuojelualue ja kuljemme muinaisia alkuperäisasukkaiden muodostamia polkuja pitkin läpi taianomaisten metsien, joissa aika tuntuu pysähtyneen miljoonia vuosia sitten. Lisäksi vierailemme Chinamadan kylässä, jossa on edelleen asutusta myös perinteisissä luola-asunnoissa ja nautimme lounaan paikallisessa luolaravintolassa.
 
Päivä 6. Tacoronte - Agua Garcia - Viinitila Bodegas Monje
Aloitamme päivän vaeltaen Agua Garcian Laurisilva- ja mäntymetsässä, jossa kohoavat saaren korkeimmat laakeripuut, Guardianes Centenarios,”satavuotiaat vartijat”. Täällä tutustumme saarelle tärkeään ekosysteemiin ja alueen mielenkiintoiseen historiaan. Päätämme vaelluksen tutustumalla Bodegas Monjen viinitilaan sekä kanarialaiseen viininvalmistukseen. Tilalla nautimme lounaan maistellen tilan omia viinejä.
 
Päivä 7. Vapaapäivä
 
Päivä 8. Kotimatka
 
Aktiiviloman viikon ohjelmasisältö kokonaisuudessaan ei ole saatavilla sivuillamme, tekijänoikeudellista syistä ja päiväkohtainen matkaohjelma toimitetaan matkan ostaneille noin kuukausi ennen matkan alkua.
Piilota

Sini Mustikkamaa

Ohjaaja

Ohjaajana ja oppaana matkalla on Teneriffalla asuva hyväntuulinen ja humoristinen opas Sini Mustikkamaa. Sini on personal trainer, hyvinvointivalmentaja ja liikunta-alan moniosaaja, joka rakastaa luonnossa liikkumisen lisäksi joogaamista ja tanssimista. Sinin positiivinen energia saa varmasti ryhmäläiset nauttimaan kaikin aistein.

Sunclass Airlines

Lentoaikataulut

Lentoyhtiö: Sunclass Airlines
Konetyyppi: A321

Menomatka: Helsinki 22. syyskuuta 2020
Helsinki (HEL) klo 8.45 - Teneriffa etelä (TFS) klo 13.15

Paluumatka: Teneriffa 29. syyskuuta 2020
Teneriffa etelä (TFS) klo 14.30 - Helsinki (HEL) klo 22.45

Lisämaksusta

 • Huone omaan käyttöön alk. +150,-/vko

 • Aamiainen 32,-/vko

 • Puolihoito 94,-/vko

 • Suosittelemme matkavakuutusta

Lisätietoja

Tjäreborgin ryhmämyynti

Sähköposti: groups@tjareborg.fi
Puhelin: 09 123 7681 (ma-pe klo 9-17)

Tämän ryhmämatkan toteuttamiseen tarvitaan riittävä osanottajamäärä.
Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka, jos matkalle ei ole ilmoittautunut riittävästi osanottajia matkapakettiehtojen kohdan 10.1 perusteella.
Peruuttamisesta ilmoitetaan viimeistään 20 vrk ennen matkan alkua.

Ilmastokompensoidut matkat

Ilmastokompensoidut matkat

Riippumatta siitä, minkä lentoyhtiön valitset, ilmastokompensoimme aina lomamatkasi lennoista aiheutuvat päästöt, majoittumisesi Sunwing Resorts-, Sunprime Hotels- tai Ocean Beach Club -hotelleissa sekä kaikki lentokenttäkuljetuksemme matkakohteissamme.