Viinimatka Reinin laaksoon

Syysmatka Reinin laaksoon

Ajankohta: 24. - 27.9.2020
Kohde: Reininlaakso, Saksa
Hinta: alk. 1 392,- /hlö

Syksyn sadonkorjuukausi on Keski-Euroopan kauneinta aikaa. Lähde mukaan kokemaan satumaiset Reinin laakson maisemat, jokivartta reunustavat vanhat linnat sekä ristikkotalojen koristamat somat pikkukylät. Rein on yksi Euroopan pisimmistä joista ja Unesco on liittänyt Rheingaun upeat viinialueet maailmanperintölistalleen. Matkan aikana pääsemme tutustumaan Mittelrheiniin eli Keski-Reiniin ja Moselin alueisiin. Tämä makujen ja maisemien täyteinen syysmatka on sinulle, joka haluat tutustua yhteen Saksan tunnetuimmista viiniseuduista.


Ilmoittaudu mukaan

Hintaan sisältyy:

  • Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa Helsinki Frankfurt
  • Hotelliyöpymiset valitussa huonetyypissä
  • Ateriat (3 x aamiainen, 4 x lounas)
  • Ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt vierailukohteissa
  • Suomenkielisen oppaan palvelut Saksassa koko matkan ajan

Lisätietoa matkasta

Matkan aikana majoitumme viehättävässä Rüdesheimissa, joka sijaitsee Reinin pohjoispuolella, noin tunnin ajomatkan päässä Frankfurtista länteen. Matkan aikana vierailemme mm. kuuluisan Eberbachin luostarin viinitilalla maistelemassa paikallisia viinejä ja matkaamme jokilaivalla vehreissä maisemissa Rüdesheimista Braubachiin, jossa tutustumme hienosti säilyneeseen Marksburgin keskiaikaiseen linnaan. Ihailemme Reinin laakson näkymiä Loreleyn kalliolla ja Moselin jokivarressa Koblenzin eteläpuolella käymme satumaisessa Eltzin linnassa sekä tutustumme Cochemin kaupunkiin. Rüdesheimissa pääset iltaisin nauttimaan paikallisesta tunnelmasta perinteisen Saksalaisen ruoan- ja juoman parissa sen lukuisissa viehättävissä viinituvissa. Matkaamme myös köysirataa pitkin Rüdesheimin kukkulalle, jossa näemme historiallisen Niederwald-muistomerkin. Tämä aktiiviloma soveltuu kaikille ja mukaan voit lähteä mukaan yksin tai yhdessä ystävien kanssa nauttimaan vehreistä Reinin laakson maisemista. Huomioithan, että matkan aikana on muutamia pitempiä kävelyosuuksia sekä korkeuseroja.

Matka opaspalveluista ja opastetusta ohjelmasta matkan aikana vastaa yhteistyökumppanimme SALLEY The Destination Agency GmbH kanssa.

Matkaohjelma

>> 
Päivä 1
Lento Helsingistä Frankfurtiin. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa Frankfurt am Main lentokentällä.
 
Matkaamme kohti Rüdesheimia joka sijaitsee Reinin pohjoispuolella, noin tunnin ajomatkan päässä Frankfurtista länteen. Teemme pysähdyksen Eberbachin luostarin viinitilalla. Viinitila on yksi saksan suurimmista viinitiloista ja sen tärkein rypälelajike on Riesling, josta saadaan hedelmäistä valkoviiniä. Vierailun aikana tutustumme luostarin historiaan sekä pääsemme maistelemaan paikallisia viinejä. Nautimme maittavan lounaan luostarin yhteydessä olevassa ravintolassa. Luostarin viinimyymälästä on mahdollisuus ostaa mukaan talon erilaisia viinejä. Lounaan jälkeen ajamme Rüdesheimiin ja majoitumme hotelliin. Iltaohjelma omatoimisesti Rüdesheimissa.
 
Päivä 2
Aamiainen hotellissa
 
Aamiaisen jälkeen nousemme jokilaivaan ja matkaamme risteillen kohti Braubachia noin kolmen tunnin ajan. Laivareitti: Rüdesheim – Bingen – Assmannshausen – Lorch – Bacharach – Kaub – Oberwesel –St. Goar – St. Goarshausen – Bad Salzig – Kamp –Bornhofen – Boppard – Braubach
Keski-Reiniin alueella viininviljelys alkoi jo 500-luvulla ja jokivarren postikorttimaisemat ja lukuisat linnat sekä viiniviljelmät sen rinteillä jäävät varmasti jokaiselle mieleen. Nousemme laivasta Braubachin pikkukaupungissa ja tutustumme kiehtovan historian omaavaan Marksburgin keskiaikaiseen linnaan. Laivalta on kuljetus linnalle, jossa teemme noin tunnin pituisen opastetun kierroksen. Kierrokset jälkeen syömme lounaan, jonka jälkeen jatkamme matkaa St Goarshausenin kautta kohti Rudersheimia. Matkalla pysähdymme Loreleyn kukkulalle ihailemaa upeita maisemia yli Reinin. Paluu hotellille noin klo 19.00
 
Päivä 3
Aamiainen hotellissa
 
Lähdemme aamulla hotellilta ja matkaamme linja-autolla kohti Moselia. Noin tunnin ajomatkan jälkeen saavumme satumaiselle Eltzin linnalle. Kierroksen aikana kuulemme tarkemmin sen historiasta ja tarinasta yhteisellä kierroksella. Eltzin linnan rakentaminen aloitettiin jo 1100-luvun puolivälissä eikä sitä ole koskaan vallattu tai tuhottu ja se on ollut aina saman suvun hallussa. On hyvä huomioida, että pysäköintialueelta linnalle on noin 800 metrin kävelymatka metsäalueen läpi. Tarvittaessa on mahdollisuus ostaa lisämaksusta kuljetus pysäköintialueelta linnalle tila-autolla paikan päällä.
Eltzin linnalta jatkamme matkaa Cochemin kaupunkiin. Cochemin hallitsevin näkymä on kaupungin viereisellä kukkulalla oleva Reichsburgin linna. Nautimme paikallisessa ravintolassa lounaan ja lounaan jälkeen on hetki vapaata-aikaa tutustua itse kaupunkiin. Kaupungin historiasta kertoo sen keskiaikaisen ja myöhempien aikakausien tyyliset kujat ja rakennukset. Paluu Rüdesheimiin noin klo 18.
 
Päivä 4
Aamiainen hotellissa
 
Aamupäivällä kävelemme hotellilta läheiselle asemalle ja suuntaamme köysiradalla ylös Rüdesheimin kukkulalle. Köysirata käsittää 100 puoliavointa kahden hengen hyttiä ja sen pituus on 1,4 km. Kukkulalla oleva Niederwald -monumentti on vuodelta 1883 ja se pystytettiin Ranskan ja Saksan välisen sodan (1870-71) muistoksi. Lounas nautitaan perinteisessä viinituvassa ja lounaan jälkeen haemme laukut hotellilta ja matkaamme Frankfurtin lentokentälle.
Iltalento Helsinkiin.>>

Majoitus

Brühl's Hotel Trapp****
Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa. Hotellissa on 35 huonetta sekä ravintola.

Huonevarustukseen kuuluu suihku/kylpyamme, WC, puhelin, TV, radio, minibaari.

Lisätietoa hotellista

Lentoaikataulut

Lentoaikataulu

Lentoyhtiö: Finnair

Menomatka: 24.9.2020
Helsinki (HEL) klo 7.40 - Frankfurt (FRA) klo 9.20

Paluumatka: 27.9.2020
Frankfurt (FRA) klo 19.25 - Helsinki (HEL) klo 22.50

Hinta

1 392,-/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisella
1 606,-/hlö yhden hengen huoneessa

Mikäli olet lähdössä yksin matkalle niin sinun tulee varata huone omaan käyttöösi. Matkalle ei ole mahdollista varata henkilöpaikkaa jaetussa huoneessa (nais -ja miespaikat).

Hintaan ei sisälly

  • Lounailla ruokajuomat tilataan ja maksetaan paikan päällä
  • Illalliset

Maksuehdot

Varausmaksu 200,- on maksettava viimeistään 7 vrk:n kuluessa tilauksesta.
Matkan loppumaksu erääntyy 18.6.2020 mennessä.
Lisätiedot matkaehdoista.

Lisätietoja

Tjäreborgin ryhmämyynti
Sähköposti: groups@tjareborg.fi
Puhelin: 09 123 7681 (ma-pe klo 9-17)

Tämän ryhmämatkan toteuttamiseen tarvitaan riittävä osanottajamäärä.
Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka, jos matkalle ei ole ilmoittautunut riittävästi osanottajia matkapakettiehtojen kohdan 10.1 perusteella.
Peruuttamisesta ilmoitetaan viimeistään 20 vrk ennen matkan alkua.

Ilmastokompensoidut matkat

Ilmastokompensoidut matkat

Riippumatta siitä, minkä lentoyhtiön valitset, ilmastokompensoimme aina lomamatkasi lennoista aiheutuvat päästöt, majoittumisesi Sunwing Resorts-, Sunprime Hotels- tai Ocean Beach Club -hotelleissa sekä kaikki lentokenttäkuljetuksemme matkakohteissamme.