PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Top 10 Aasian nähtävyydet

TOP 10 KOKEMUKSET AASIASSA

Eksoottinen Aasia, maapallon suurin maanosa, tarjoaa matkailijoille elämyksiä laidasta laitaan: Ultramoderneja ja vauraita suurkaupunkeja sekä pieniä luonnonläheisiä vuoristokyliä. Massiivisia ihmisen rakentamia monumentteja, rakennuksia ja huvipuistoja sekä huikaisevan kauniita luonnon muovaamia paikkoja. Elämyksiä maalla, merellä ja merenpinnan alla. Historiaa ja nykyaikaa. Unohtamatta maistuvaa ruokaa, raikkaita juomia ja ystävällisiä ihmisiä.

Petronas Twin Towers – Kuala Lumpur, Malesia

Kuala Lumpurin kaupunkikuvaa hallitsee kaksi taivaita hipovaa tornia. Pääosin betonista ja lasista rakennetut Petronas Twin Towers -kaksoistornit ovat valmistuneet vuonna 1998. 452 metriä korkeat, 88 kerroksiset pilvenpiirtäjät olivat maailman korkeimmat rakennukset vuoteen 2004 asti ja ovat edelleen maailman korkeimmat kaksoistornit. 170 metrin korkeudessa, 42. ja 43. kerroksen välissä, kulkee Skybridge, 58 metriä pitkä silta, josta on upeat näkymät yli Kuala Lumpurin. Torneissa on toimistotilojen ohella mm. tavaratalo ja konserttisali.

Tutustu Kuala lumpuriin

Similan Islands, Thaimaa

Similan Islands, Thaimaa

Similan Islands on yksi Thaimaan tunnetuimmista saariryhmistä. Saaret tunnetaan kauniista rannoistaan sekä snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksistaan. Vain tunnin matkan päässä Khao Lakin länsipuolella sijaitseva Similan Islands koostuu yhteensä 11 saaresta, jotka muodostavat kuin helminauhan Andamaanienmereen.

Tutustu Khao Lakiin
Tutustu Phuketiin

Singapore Sling – Singapore

Singapore Sling – Singapore

Yksi Singaporessa tehtävistä "must" asioista on käväistä Raffles-hotellissa siemaisemassa maailmankuulu Singapore Sling -drinkki. Sen on kehittänyt hotellin baarissa työskennellyt baarimestari Ngiam Tong Boon vuonna 1915. Juomasekoituksen alkuperäiset ainesosat ovat Beefeater Gin, Peter Heering, D.O.M., Cointreau-appelsiinilikööri, ananasmehu, limetinmehu, Angostura-katkero.

Tutustu Singaporeen

Ubud – Bali, Indonesia

Vuoristossa sijaitseva käsityöläiskylä Ubud on jo pitkään ollut Balin taiteen, tanssin ja musiikin keskus. Se on Balin sydän, jossa voit kokea kaikki Balin parhaat puolet: vaihtelevan luonnon, kulttuurin ja ihmiset, temppelit, museot, riisipellot sekä puistot ja puutarhat. Tarjolla on myös elämyksiä koskenlaskusta joogaan ja meditaatiosta hierontaan.

Balin matkat
Tutustu Ubudiin

Aataminhuippu – Sri Lanka

Aataminhuippu – Sri Lanka

Aataminhuippu (englanniksi Adam´s Peak) on 2243 metriä korkea vuori Sri Lankan keskiosassa. Vuori luo ympäristöön selkeän kolmionmuotoisen varjon, jonka vuorelle kiivenneet pyrkivät näkemään. Vuoren huipulla sijaitsevassa temppelissä on jalanjäljen muotoinen kuvio, jonka uskotaan kuuluvaan katsomiskannasta riippuen joko Buddhalle, Shivalle tai Aatamille.

Sri Lankan matkat
Tutustu Sri Lankaan

Cu Chi -tunnelit – HO Chi Minh City, Vietnam

Cu Chi -tunnelit – HO Chi Minh City, Vietnam

Cu Chi -tunnelit ovat yksi merkittävä syy sille, että vietnamilaiset pystyivät voittamaan sodan raskaasti aseistettuja amerikkalaisia vastaan. Tunnelit kaivettiin yksinkertaisin työkaluin ja pelkin käsin 40-luvulla ranskalaisten miehityksen aikana, ja niitä käytettiin asuntoina, sairaaloina, varastoina ja pakopaikkoina. Nykyään entisöidyt tunnelit ovat käytännössä valtava sotamuseo ja yksi Vietnamin suosituimmista nähtävyyksistä.

Vietnamin matkat
Tutustu Ho Chi Minh Cityyn

Krabin saaristo, Thaimaa

Krabin saaristo, Thaimaa

Thaimaa on pullollaan toinen toistaan upeampia, erikokoisia saaria. Krabin saaristossa pääset ihailemaan uskomattomia kalliomuodostelmia, häikäiseviä hiekkarantoja, luolia, laguuneja sekä kristallinkirkasta turkoosia vettä – maisemia, joita on vaikea sanoin kuvata. Kannattaa tutustua myös lumoavaan vedenalaiseen maailmaan snorklaten tai sukeltaen.

Krabin matkat
Tutustu Krabiin

Dudhsagarin vesiputous – Goa, Intia

Dudhsagarin vesiputous – Goa, Intia

Goan itäosassa, Bhagwan Mahaveer Sanctuary and Mollem -luonnonpuistossa, sijaitsevat 300 metriä korkeat Dudhsagarin vesiputoukset. Kuoppainen tie putousten luo taitetaan Jeepillä, läpi viidakon ja yli purojen sekä kivien. Matkalla voit ihailla upeaa luontoa ja luultavasti kohtaat myös uteliaita apinoita. Viimeinen n. 15 min. matka täytyy kävellä. Perillä voit virkistäytyä vedessä ja uida vaikka putoukselle.

Goan matkat
Tutustu Goaan

Maailmanluokan sukellusta Malediiveilla

Maailmanluokan sukellusta Malediiveilla

Upeiden riuttojen sekä todella värikkään ja runsaan vedenalaisen elämän ansiosta Malediivit kuuluvat maailman parhaimpiin sukelluskohteisiin. Täällä voit nähdä mm. valashaita, mustekaloja, mantoja, vasarahaita, kotkarauskuja sekä suuria barracudaparvia. Hotelleilla on omat sukelluskeskukset ja erittäin pätevät ohjaajat.

Matkat Malediiveille
Tutustu Malediiveihin

Chinatown – Bangkok

Chinatown – Bangkok

Bangkokin Chinatown on suosittu turistikohde. Hyväntuulista ja erittäin tarttuvaa energiaa huokuva alue on täynnä erilaisia kojuja ja ravintoloita. Chinatown herää eloon iltaisin, auringonlaskun aikaan, jolloin ihmiset parveilevat herkuttelemassa kadunvarsiravintoloissa. Parhaimmillaan Chinatown on suurten festivaalien, kuten Kiinalaiset uudenvuoden aikaan. Kokemus, jota et ihan heti unohda!

Tutustu Bangkokiin