Joustavasti reittilennoilla

Sinulle, joka haluat itse päättää matkustuspäivistäsi. Valinnan vapaus sekä lentojen ja hotellien runsas valikoima tuovat lomavalikoimaasi aivan uuden ulottuvuuden.

Lennot

Teemme yhteistyötä kaikkien tunnetuimpien kansainvälisten reittilentoyhtiöiden kanssa. Tämän vuoksi tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja, joista valita.

Reittilennoilla hintatarjonta on hyvin laaja ja useimpiin hintatyyppeihin liittyy sääntöjä ja rajoituksia, jotka on hyvä ottaa huomioon jo varausvaiheessa. Esimerkiksi lähes kaikki edullisimmat hinnat, jotka tulevat esille lentotarjontavalikossa, edellyttävät matkan maksamista heti varauksen yhteydessä, riippumatta siitä milloin matkan alkamisajankohta on. Näitä lentovarauksia ei voi myöskään muuttaa eikä peruutustapauksessa useimmiten ole lainkaan takaisinmaksua riippumatta peruutuksen syystä. Kaikilla reittilentoyhtiöillä ei ole lennoilla maksutonta ateriapalvelua eikä lennoille voi varata etukäteen tiettyä istumapaikkaa ilman lisämaksua.
Matkanjärjestäjä ei vastaa istumapaikkojen jaosta reittilennoilla, joten emme voi taata asiakkaillemme vierekkäisiä istumapaikkoja koneessa.

Hotellit

Useimmissa matkakohteissa pystymme vahvistamaan hotellihuoneen heti varauksen yhteydessä. Jos hotellin kohdalla on maininta "Tilaushotelli", ei hotellivaraus ole vahvistettu. Otamme yhteyttä hotelliin ja ilmoitamme puhelimitse tai sähköpostilla kahden arkipäivän sisällä, onko hotelli vahvistunut. Joissakin kaukokohteissa vastausaika saattaa olla pidempi. Jos hotelli ei voi vahvistaa huonevarausta, pyrimme löytämään tilalle toisen hotellivaihtoehdon samasta hintaluokasta. Tilaushotellin ollessa kyseessä, matkan kokonaishinta voi muuttua.

Lentokenttäkuljetukset

Lentokenttäkuljetukset tai mahdolliset lautta- tai vesitasokuljetukset eivät sisälly matkan hintaan. Kaikkiin kohteisiin ei välttämättä ole jatkoyhteyttä saman päivän aikana. Suosittelemme tarkistamaan jatkoyhteydet hyvissä ajoin ennen matkaa. Joissakin matkakohteissa lentokenttäkuljetukset voi ostaa erikseen puhelinmyynnistämme. Kuljetus voi olla yksityisellä taksilla, minibussilla tai bussilla, jossa on muita matkustajia eri kansallisuuksista.

Palvelu matkakohteessa

Reittilennoilla matkat ovat aina omatoimimatkoja ilman opaspalveluja. Joissakin kohteissa on konsernimme toimisto tai paikallisen agenttimme toimisto, johon voit ongelmatilanteissa ottaa yhteyttä. Yhteystiedot ja puhelinnumerot löydät matkadokumenteistasi.

Nimenmuutos

Lentoyhtiöt eivät salli nimenmuutoksia lentovarauksiin. Säännöt ovat valitettavasti erittäin tiukat ja koskevat myös virheellisesti kirjoitettua etu- tai sukunimeä sekä sukupuolta. On erittäin tärkeää, että nimet kirjoitetaan oikein heti varausvaiheessa. Nimitietojen tulee olla matkustajan passiin painetussa muodossa, muutoin lennolle lähtö saatetaan lentoyhtiön toimesta evätä.

Lapsialennukset

Useimmissa lentohintatyypeissä on lapsialennus, jonka suuruus vaihtelee lentoyhtiöittäin ja joskus myös matkakohteittain. Myös lapsen ikäraja voi vaihdella lentoyhtiöstä riippuen. Useimmiten lapsialennus koskee alle 12-vuotiasta lasta.

Hotelleissa lapsialennuksia ei välttämättä tunneta lainkaan, vaan alennus määräytyy sen mukaan onko huoneessa lasta varten tavallinen vai lisävuode. Jotkut hotellit antavat varata alle 12v. lapsen kahden hengen huoneeseen ilman omaa vuodepaikkaa eli ilman erillistä lisävuodetta. Kun huoneessa on lisävuode varattuna, mainitaan se erikseen huonetyypin kohdalla. Varausta tehtäessä on tärkeää ilmoittaa lapsen ikä matkustusajankohdan, eikä varausajankohdan mukaan.

Matkadokumentit

Matkadokumentit lähetetään sähköpostitse noin viikon sisällä siitä, kun matka on on maksettu kokonaisuudessaan. Matkadokumenteilla tarkoitetaan ns. elektronisia lentolippuja, vouchereita hotellia ja mahdollisia maakuljetuksia, retkiä, autonvuokrausta yms. varten. On tärkeää tarkistaa, että matkadokumentit ovat oikein ja täsmäävät varauksen kanssa.

E-Ticket

Lähes kaikki lentoyhtiöt ovat siirtyneet paperilipun sijaan käyttämään E-lippua (Electronic-ticket). Tämä E-lippu sisältää yksityiskohtaiset lentoja koskevat tiedot ja sitä tarvitaan lennon lähtöselvityksen yhteydessä. Useimmilla lentoyhtiöillä lähtöselvityksen voi tehdä etukäteen yhtiön internet sivuilla noin vuorokausi ennen lähtöä tai lentoasemalla lähtöselvitysautomaatilla. Matkatavarat viedään tällöin lähtöselvitysalueella erilliselle Baggage Drop - tiskille (tietyt lentoyhtiöt).

Matkatavarat

Lentoyhtiöiden säännöt matkatavaroiden painosta ja lukumäärästä vaihtelevat. Tarkat tiedot löytyvät kunkin lentoyhtiön omilta internet sivuilta. Käsimatkatavaramääräyksistä löytyy tietoa esim. Finnairin sivuilta www.finnair.fi.
Huom! Joillakin lentoyhtiöillä (esim. Air Baltic, Air Berlin ja KLM) ruumaan kirjattava matkatavara on lisämaksusta eikä sisälly lentolipun hintaan. Myös lähtöselvitys on joillain lentoyhtiöillä lisämaksullinen palvelu. Kyseiset lisäveloitukset tulee maksaa suoraan lentoyhtiölle lähtöselvityksen yhteydessä. Hinnat ja lisätietoa lentoyhtiöltä

Lennon myöhästyminen/peruuntuminen

Kaikilla reittilentoyhtiöillä on joskus lennonmyöhästymisiä ja lennonperuuntumisia. Lentoyhtiöt noudattavat yhteisiä EU-asetuksia ja lentoyhtiöiden toiminta ja mahdolliset korvaukset kyseisissä tapauksissa määräytyvät asetusten mukaisesti.

Korvaukset eivät välttämättä kata menetettyä jatkolentoa, ylimääräistä hotelliyöpymistä, taksimatkoja tai puhelinkuluja. Suosittelemme kattavaa matkavakuutusta, joka on tavallisesti paras vaihtoehto korvauksia ajatellen.

Tärkeitä linkkejä matkustukseen liittyen:

Euroopan Komission sivusto (ec.europa.eu)

EU:ssa toimintakieltoon asetettujen lentoyhtiöiden luettelo (ec.europa.eu)

Matkustajan oikeudet (www.finavia.fi)

Tietoa lentoasemasta (www.helsinki-vantaa.fi)

Matkailijan terveysopas (www.ktl.fi)

Rokottajan käsikirja (www.ktl.fi)

Finavian ohjeet; pakkaa oikein (www.finavia.fi)

Ulkoministeriön turvallisuusopas (www.formin.fi)

Suomen kansalaisen matkustusasiakirjat (www.formin.fi)

Tullin ohjeita matkustajalle (www.tulli.fi)

IATA Travelcentre (www.iatatravelcentre.com)

IATA lentolippujen sopimusehdot

Matkakohteiden passi- ja terveysmääräykset voit tarkistaa tästä

Lisätietoja lentokentistä