PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Koh Kho Khao

  ansal 
  29.12.2012

  Loistava paikka rauhoittumiselle! Aurinkoa, ukkosta, pilvipäiviä ja pari sadekuuroa mahtui 3 viikon matkaamme, mutta yhtä kaikki lämpötila oli jatkuvasti yli + 30 C, yöllä ehkä hieman vähemmän.
  Rannallamme oli 5 hotellia, kaikki etäällä toisistaan, mutta kävelymatkan päässä. Rannalla oli muutamia rav intoloita, joissa sai helpotusta janoon ja nälkään. Mopolla ajelimme n. 20 km pitkän saaren päästä päähäm muutaman kerran ja löysimme uusia paikkoja - ihanan rauhallista. Rannalla sai löhöillä varsin rauhassa - ei ensimmäistäkään kaupustelijaa tai hieronnantarjoajaa. Ainoan särön rauhaan toivat meluisat ruotsalaismatkaajat, mutta niin aina. Onneksi tapana näytti olevan, että nämä naapurimaamme ryhmät olivat paikoillaan vain pari päivää, ja taas laskeutui ihana rauha yllemme.

  Phuketin lentokentältä taksimatka satamaan kesti n. 2 h, olimme lossisatamassa 18.30, eli varsinainen lossi ei enää kulkenut, mutta ei hätää matkapakaasit vain pitkähäntäveneeseen ja n. 10 minuutin ylitys saarelle alkoi. Vastarannalla meitä odotti lavataksi, jolla huristettiin parin kilometrin päähän hotellille, the KIB.

  Hotelli oli ok, majoituimme superioriin 2. kerroksen huoneeseen näköala puutarhaan, aamu- ja iltaaurinkoon. Pieniä harmeja toki oli, kuten aina matkaillessa, kahvinkeitin rikkoutui, uusi saatiin pikaisesti tilalle kassakaappia emme onnistuneet saamaan auki, mutta hyvin säilyi omaisuutemme ilman sitäkin.

  Kävimme mopolla myös n. 20 km päässä mantereella Takua Pa -nimisessä kylässä. Se näyttää varsin alkuperäiseltä kylältä. No, ajelimme ilman kypärää, poliisi pysäytti ja pyysi seuraamaan poliisiasemalle - tästä seurasi 300 bathin sakko. Ystävällistä keskustelua kypäräpakosta ja turvallisuudesta tuli aseman ulkopuolella jatkamaan upseerismies kysellen kaikkea mahdollista matkastamme. Hän kertoi omistavansa Koh Kho Khaon satamassa olevan ravintolan, hmmmph. Näin vain oli, yhtenä iltana saarella vietettiin turistikauden avajaisia suurin juhlin ja päädyimme illalliselle ko. ravintolaan - ja mitenkäs kävikään - siviilipukuinen herrasmies tuli pöytäämme tervehtimään ja oikein kädestä pitäen, hän oli se samainen upseeri Takua Pa:sta.

  Ajelimme myös Khaolakiin, enkä n. 35 km etelään. Ostosmahdollisuudet olivat huomattavasti suuremmat, eli taas tuli kotiin uusi elefantti.

  Hotellin kuljetus takaisin lentokentälle toimi juuri niinkuin sovittiin ja matka kesti 1,5 h.

  Loistava paikka - rauhaa, hyvää ruokaa ja juomaa, puhdas ranta sekä mahdollisuus ominpäin mopoillen tutustua hieman mantereen puolen paikalliseen menoon turistikohteiden ulkopuolelle.

  Ai niin, yhtenä iltana hotellin eteen oli ilmestynyt yli 10 Honda Goldwing moottoripyörää - tästä innostuimme vallan, autotallissamme kun on samanmoinen. Aamulla
  kävimme respassa katsomassa olisivatko Wingit jo lähdössä - olivat järjestäytymässä ajoon. Tämä porukka oli kotoisin Malesiasta - olivat 12 päivää reissanneet pitkin poikin Kambotsaan saakka (siellä huonot ajotiet). Pääsimme mukaan valokuvaussessioon ja saimme elokuuksi kutsun kokoontumisajoon Kuala Lumpuriin! Osoitteet vaihdetttiin ja nyt suunnitellaan osallistumismatkaan Aasian kansainväliseen Wingi kokoontumisajoon Malesiaa....

  Olipa reissu - juuri sellainen kuin pitikin!

  Lue lisää

  Matkan ajankohta joulukuu 2012

  Kommentoi matkakertomusta