Kohdetietoa, Koh Chang

Koh Chang

Koh Chang on Thaimaan toiseksi suurin saari ja se sjaitsee n. 330 km Bangkokista kaakkoon. Sisäinen lento Tratista mantereelta kestää n. 50 min. Saari on suuri luonnonpuisto, josta 75% on luonnonsuojelualuetta. Täällä pääset nauttimaan ihanasta vehreydestä ja liidunvalkoisista rannoista.

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa tänne reittilennolla mihin vuodenaikaan tahansa. Lennät Bangkokin kautta Tratin lentokentälle. Sieltä matka jatkuu bussilla ja lautalla Koh Changille. Lautat eivät liikennöi myöhään illalla, joten suosittelemme varaamaan lennot, jotka saapuvat Tratiin iltapäivällä. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan.

Lentoaika

Helsingistä n. 9 t 45 min

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia, talvella Suomen aika + 5 tuntia.

Palvelumme

Reittilennoilla toteutettavat matkat ovat omatoimimatkoja. Mikäli olet varannut kauttamme lentokenttäkuljetukset, paikallisen agenttimme edustaja on sinua vastassa lentokentällä.

Kuljetukset

Lento Bangkokiin, josta maan sisäisellä jatkolennolla Tratiin (n. 50 min). Bussi- ja laivakuljetukset kestävät yhteensä n. 1 t 15 min. Odotusajat mahdollisia. Tjäreborgin reittilennoilla toteutettavilla matkoilla lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta ne voi ostaa erikseen.

Aurinko & uiminen

Pieniä ihastuttavia rantoja, liidunvalkoista ja pehmeää korallihiekkaa. Voimakkaat nousu- ja laskuveden vaihtelut. Voimakkaat tuulet puhaltavat mereltä sisämaan suuntaan sekä mantereella että saarella. Tämän vuoksi rannoille saattaa kerääntyä roskia. Hotellin henkilökunta toimii kuitenkin nopeasti ja pyrkii siivoamaan rannat säännöllisesti.

Thaimaan viranomaiset ovat poistaneet rannoilta kaiken kaupallisen toiminnan, kuten kahvilat, aurinkotuolit jne.

Aktiviteetit

Koh Changilla on hyvät mahdollisuudet harrastaa yhtä sun toista - syvänmerenkalastusta, veneretkiä, kajakkimelontaa ja vaellusretkiä jne.

Ruoka & juoma

Muutama vaatimaton ravintola länsipuolella ja useampia itäpuolella. Muutamia kansainvälisiä ravintoloita.
Esimerkkihintoja:

Kaupassa:
33 cl Coca Cola 0,60 e
1½ litraa vettä 0,50 e
50 cl olutpullo 1,70 e
1 viinipullo (75 cl) 11-13 e

Ravintolassa:
33 cl Coca Cola 1 e
1½ litraa vettä 0,70 e
50 cl olutpullo 2,80 e
1 viinipullo (75 cl) 22-26 e
Lounas: Yksinkertainen lounas kuten Pad Thai tai fried rice juoman kera alk. 2,40 e.
Illallinen: Paikallisessa thairavintolassa lämminruoka alk. 2,80 e, kansainvälisssä ravintolassa 8,50-16,50 e.
Kansainvälisissä ravintoloissa on yleensä tapana jättää juomarahaa n. 10%.

Huvielämä

Eri puolilla Koh Changin saarta on hyvä valikoima erilaisia ravintoloita ja useita viihtyisiä baareja, diskoja ja karaokepaikkoja.

Ostokset

Koh Changila on rajoitetusti ostettavaa - matkamuistoja, käsitöitä, maalauksia, rantavaatteita, aurinkolaseja, kankaita, CD-levyjä, DVD-levyjä ja kirjoja. Myyjiä on rannalla ja myös pitkän pääkadun molemmin puolin on paljon erilaisia pikku putiikkeja ja kojuja. Rantamyyjiä on mm. suosituimmilla rannoilla, kuten White Sandilla, Klong Praolla, Kai Baella ja Lonely Beachilla.

Suomeen ei saa tuoda minkäänlaisia orkideoita (ei edes leikkokukkia) palmuripsiäisvaaran vuoksi.

Kulkuyhteydet

Paikalliset taksit (pick up -autoja, joissa on penkit lavalla). Useita päivittäisiä venevuoroja lähellä oleville saarille.

Valuutta ja luottokortit

Thaimaan baht (THB). Baht- kolikot ovat arvoltaan 1,5 ja 10. Seteleiden arvot ovat 20, 50, 100, 500 ja 1000. Pankkiautomaatteja on nykyään eri puolilla Koh Changia, joten valuutan nostaminen ei ole mikään ongelma. White Sandissa on lisäksi pankki ja rahanvaihtopisteitä. Yleisimmät luottokortit hyväksytään Koh Changilla.

Passi ja viisumi

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta, ja lisäksi sen on oltava hyvässä kunnossa.
Alle 30 päivän lomamatkoilla viisumia ei tarvita.

Matkustus Thaimaahan - matkustajien ennakkotiedot
Monet maat (esim. Venäjä, Arabiemiirikunnat, Yhdysvallat, Meksiko, Jamaika, Dominikaaninen tasavalta ja Thaimaa) velvoittavat lentoyhtiötä toimittamaan ennakkotiedot kaikista matkustajista, myös sylilapsista. Näistä tiedoista käytetään lyhennettä API (Advance Passenger Information, matkustajan ennakkotiedot).

Mikäli lennät Thomas Cook Airlinesilla:
Koska Thomas Cook Airlinesin lomalento kulkee jonkin edellä mainitun maan ilmatilan läpi, pyydämme sinua rekisteröimään tietosi lentoyhtiön tietojärjestelmään. Ilmoita tietosi mahdollisimman pian, mutta viimeistään kahdeksan päivää ennen matkaa. Muista, että etunimet ja sukunimi on kirjoitettava täsmälleen samalla tavoin kuin passissa. Ennakkotietojen puuttuminen saattaa johtaa siihen, että pääsy lentokoneeseen voidaan evätä. Vastuu tietojen toimittamisesta on matkustajalla, eikä Thomas Cook Airlines Scandinavia anna aiheen tiimoilta minkäänlaisia korvauksia. Matkaseurueen tiedot voi käydä täyttämässä Thomas Cook Airlinesin tietojärjestelmään alla olevan linkin kautta.
Airshoppen ->kirjaudu-sisään ->apis.

If you are not a Finnish citizen, you need to check you possible visa requirement from the Embassy. Please note the possible need for transit visa also.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Sähkö

220 V

Ilmasto

Trooppisen kuuma ja kostea ilmasto, kolme vuodenaikaa: kesä, sade- ja viileä kausi. Monsuunisateet ovat tyypillisiä.
Keväällä korkeat lämpötilat ja korkea kosteuspitoisuus. Kesällä/syksyllä, sadekauden aikana, ilma on lämmin, päivät aurinkoisia ja tuulet puhaltavat lounaasta, jolloin lounaisrannikolla saattaa esiintyä aaltoja ja vedenalaisia virtauksia. Myöhäissyksyllä ja talvella on hieman viileämpää ja tuuli puhaltelee koillisesta. Thaimaassa on tasainen lämpötila, joka vaihtelee 23 - 32 asteen välillä vuoden ympäri, paitsi maan pohjoisosissa on muutaman asteen viileämpää.

Pohjois- ja Keski-Thaimaa
Chiang Maissa ja Chiang Raissa on muutaman asteen viileämpää kuin rannikolla, varsinkin iltaisin marras-maaliskuussa, jolloin yölämpötilat saattavat laskea alle 15 asteen. Eniten sataa touko-marraskuussa.

Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao ja Koh Nan Yuan
Sadeaika poikkeaa hieman maan muista osista ja sateisin aika ajoittuu huhtikuun tietämille ja loka-joulukuulle.

Phuket ja Krabi/Trang
Sadeaika touko-marraskuussa, hieman kuivempaa joulu-huhtikuussa.

Ecpat

Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Suurlähetystö & matkailutoimisto

Royal Thai Embassy
Bulevardi 12, 00120 Helsinki
P. +358 9 612 2640
http://www.thaiembassy.org/helsinki/fi/


Thaimaan matkailutoimisto
Tourism Authority of Thailand, Representative Office for Scandinavia and Finland
Drottninggatan 33 nb
111 51 Stockholm
P. +46 8 700 56 90
www.tourismthailand.se
E-mail: info@tat.nu

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen Ulkoasianministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Muuta

Pidätämme oikeuden muutoksiin.