Retket, Karon Beach

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Käytännön tietoja retkistämme

Phang Nga - A taste of Thailand

Phang Nga - A taste of Thailand

Mielenkiintoinen ja monipuolinen päivä - paljon uusia kokemuksia, nähtävyyksiä ja värikkäitä vaikutteita.

Lue lisää Pienennä

Ajamme bussilla läpi hedelmällisten maisemien Phang Ngan lahdelle. Matkan varrella kasvillisuus on vaihtelevaa ja tietä reunustavat kookospalmut, kumipuuviljelmät sekä riisi- ja ananaspellot. Pysähdymme eräällä kumipuuviljelmällä, jossa pääsemme tutustumaan myös lähemmin erilaisiin työmenetelmiin. Päivän aikana vierailemme myös kolmiosaisessa kultaisessa luolatemppelissä, jossa on 12 metriä pitkä ja yli 200 vuotta vanha lepäävän Buddhan patsas. Luolan suulla asustaa joukko makaki-apinoita, jotka paikallisten mukaan ovat pyhiä eläimiä.

Saavuttuamme Phang Ngan lahdelle siirrymme pitkähäntäveneisiin, jotka kuljettavat meidät läpi mangroverämeikön. Alue on puiden ja yhteenpunoutuneiden juurien kiehtova maailma, jossa on ainutlaatuinen eläimistö. Hetken kuluttua saavumme merelle, jossa meitä odottaa suurenmoinen näky. Turkoosinsinisestä merestä kohoaa kalkkikivisiä saarimuodostelmia, joista useimmat ovat puiden ja pensaiden peitossa. Veneemme liukuu yhden merestä nousevan kalliomuodostelman alitse, ja kallion alapuoli on stalaktiitti-tippukivien peitossa. Kallionkieleke on myös lepakoiden suosima piilopaikka, mutta moottoriveneen äänet säikyttävät lepakot ja ne lentävät nopeasti pois.

Laivaretki jatkuu ohi Koh Ping Kan -saaren, jota kutsutaan myös nimellä James Bond Island. Tällä saarella kuvattiin vuonna 1974 joitakin kohtauksia "007 ja kultainen ase" -elokuvaan. Tämä kaunis saari on yksi suosituimmista valokuvauskohteista.

Pysähdymme Koh Panyissa, muslimien kalastajakylässä, joka on rakennettu paalujen varaan veden päälle. Täällä voimme tutustua paikalliseen arkielämään ja nautimme lounaan yhdessä kylän ravintoloista. Päivän aikana kuulet lisää Thaimaan sosiaalisesta elämästä. Pysähdymme myös matkan varrella cashewpähkinäputiikissa, jossa kuulemme lisää pähkinöiden valmistuksesta.

Hintaan sisältyy: Kuljetukset, lounas, vesi ja tee tai kahvi. Muut ruokajuomat lisämaksusta.

Kesto:
n. klo 07.00-17.00.

Opastus:
Englanninkielinen paikallisopas.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, vähän rahaa, aurinkohattu/huivi ja aurinkovoidetta, jossa on korkeat suojakertoimet. Ota mukaan myös olkapäät ja polvet peittävät vaatteet temppelissä käyntiä varten. Paluumatkalla on hyvä olla lämmin pusero mukana, sillä ilmastoidussa bussissa saattaa tulla kylmä.

Muuta:
Sisäänpääsy temppeliin, lisämaksu n. 20 THB.

Phi Phi & Bamboo Island

Phi Phi & Bamboo Island

Vietä unohtumaton päivä upeassa thaimaalaisessa saaristossa ja snorklaa sateenkaarikalojen keskellä.

Lue lisää Pienennä

Vietämme unohtumattoman päivän Thaimaan upeassa saaristossa. Perillä sinua odottaa uskomattoman kauniit näkymät. Vihreät kalkkikivimuodostelmat kohoavat luotisuoraan merestä satoja metrejä ylöspäin. Kallioiden ympärillä palmujen reunustamat hiekkarannat ja turkoosin sininen vesi houkuttelevat uimaan. Vedenalainen maailma on hiljainen, mutta samalla kuitenkin täynnä elämää. Värikkäät korallit ja trooppiset kalat ovat näkemisen arvoisia.

Ensimmäiseksi saavutaan Bamboo Islandille, jossa voit käydä uimassa, snorklaamassa ja nauttia auringosta. Halutessasi voit hypätä uimaan suoraan veneestä Hin Klangin lähellä olevan koralliriutan luona, joka on tunnettu rikkaasta kalakannastaan. Snorklaamme ja heittelemme veneen kannelta kaloille syötäväksi hedelmiä ja leipää.

Veneilemme myös upealla Maya Bay -laguunilla, joka on tunnettu Leonardo DiCaprion elokuvasta "The Beach". Tämä pieni lahdenpoukama on uskomattoman kaunis, snorklausmahdollisuudet ovat erinomaiset ja täällä on myös paljon kaloja. Rannalle pääsee vain veneellä.

Auringossa oleskelun ja uimisen jälkeen on vuorossa lounas - pääsemme herkuttelemaan maukkaan thaimaalaisen buffetpöydän antimista.

Matka saariston maisemiin taittuu nopeasti ja vaivattomasti tehokkailla pikaveneillä, joissa on 400-600 hevosvoiman moottorit. Venematka voi olla hieman töyssyinen, mutta veneen takaosassa matka sujuu tasaisemmin.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, maski ja snorkkeli. Lounasbuffet Phi Phi Islandilla. Ruokajuomat eivät sisälly hintaan. Hedelmiä ja vettä laivalla.

Kesto:
n. klo 08.00-17.00.

Opastus:
Suomenkielinen opastus tai englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, aurinkohattu, aurinkovoidetta, kamera ja vähän rahaa.

Muuta:
Vuorovesi vaikuttaa siihen, lähdetäänkö liikkeelle Maya Bay -laguunilta vai Bamboo Islandilta. Kaikilla retkikuvauksessa mainituilla saarilla tullaan käymään, mutta sää- ja tuuliolosuhteet vaikuttavat järjestykseen.

Kanoottisafari

Kanoottisafari

Lähde nauttimaan yhdestä Etelä-Thaimaan suurista luontoelämyksistä - koskematonta luontoa ja ainutlaatuisia kasveja!

Lue lisää Pienennä

Koe Thaimaan luonto: fantastiset kalliomuodostelmat, rikas ja suojeltu eläimistö sekä monipuolinen ja ainutlaatuinen kasvillisuus.

Vain kahden tunnin laivamatkan päässä Phuketista koilliseen sijaitsevat kiehtovat Phang Nga -lahden kalkkikivisaaret. Monet näistä saarista on asumattomia, ja ne odottavat löytäjäänsä!

Erikoisvalmisteisissa kanooteissa, istuen tai makuuasennossa, voit liukua pieniin vuorenseinämässä oleviin luoliin. Taitava kanoottikuljettaja käsittelee melaa niin, että se osuu kirkkaaseen veteen lähes äänettömästi.

Pian käy ilmi, että vuorenseinämä on vain kuori, jonka taakse kätkeytyy laguuni. Useimmat hämmästyvät vuoren jännittävästä sisällöstä. Aika tuntuu pysähtyvän ja tyyni vesi heijastaa peilin tavoin sakean viidakkokasvillisuuden.

Hedelmällisen ja rehevän kasvillisuuden peittämä korkea vuori ympäröi meidät, apinat keinuvat liaaneissa ja kauniit linnut lentelevät ympäriinsä. Hiekkapenkereillä pienet, melkeinpä läpinäkyvät ravut juoksentelevat kiireen vilkkaa kuopasta kuoppaan. Jokaisella saarella on oma erityispiirteensä ja retken aikana tutustumme niistä useampaan.

Iltapäivällä saavumme rannalle, jossa voit uida tai rentoutua ennen kuin on aika ottaa kurssi kohti Phuketia.

Lounas nautitaan laivalla. Kelluntaliivejä lainattavissa.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, lounas ja juomat laivalla.

Retken kesto:
n. klo 08.00 – 17.00

Opastus:
Englanninkielinen opastus

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, päähine, aurinkovoidetta (korkeat suojakertoimet) ja kamera.

Muuta:
Retki ei sovellu liikuntaesteisille.

Kaupunkikierros

Kaupunkikierros

Suosittu retki - paljon kulttuuria ja upeita kokemuksia! Retken päätteeksi käymme myös kuuluisilla yömarkkinoilla.

Lue lisää Pienennä

Iltapäivän ja illan aikana tutustumme paikallissävytteiseen Phuketin itäosaan, paikalliseen kulttuuriin sekä huvittelumahdollisuuksiin.

Lyhyen bussimatkan jälkeen saavumme Phuketin vanhimmalle Wat Chalongin temppelille, kuninkaalliselle munkkitemppelille. Wat Chalongin 200 vuotta vanha temppelialue koostuu oikeastaan kolmesta temppelistä, joissa myös käymme. Kierroksen aikana kuulemme myös lisää buddhalaisuudesta sekä buddhalaisten riiteistä ja seremonioista. Saamme myös nähdä kuinka buddhalaiset käyttävät tärkeitä symbolejaan; lootuskukkia, suitsukkeita, kynttilöitä ja lehtikultaa.

Tämän jälkeen jatkamme matkaa maailman suurimpaan korutehtaaseen, jossa on näytteillä kaikkea mahdollista rubiineista helmiin sekä kulta- ja hopeakoruihin. Korutehtaassa käynnin jälkeen lähdemme kiinalaiselle buddhatemppelille, jossa kuulet lisää thaimaalaisen ja kiinalaisen buddhalaisuuden välisistä eroista.

Retken päätteeksi saavumme kuuluisille yömarkkinoille, joilla yleensä ostoshimo iskee ja sitä on lähes mahdotonta vastustaa! Tarjolla on kaikkea mahdollista - vaatteita, kenkiä, laukkuja, koriste-esineitä, musiikkia, ruokaa... Ja hinnat ovat niin edullisia, että tinkiminen tuskin tulee ensimmäisenä mieleen. Täydellinen lopetus antoisalle päivälle!

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset.

Ruoka & juomat:
Eivät sisälly hintaan

Kesto:
n. klo 13.00-20.30

Opastus:
Suomenkielinen opastus

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, pitkähihainen pusero ja vähän rahaa. Temppelissä vierailtaessa edellytetään asiallista pukeutumista, eli polvet ja olkapäät tulee olla peitettyinä. Paluumatkalla on hyvä olla lämmin pusero mukana, sillä ilmastoidussa bussissa saattaa tulla kylmä.

Kalastusretki

Kalastusretki

Kireitä siimoja! Päivän kalasaalis valmistetaan ruuaksi ravintolassa, ja päivän aikana voit myös ottaa aurinkoa ja käydä uimassa!

Lue lisää Pienennä

Phuketin vedet ovat lämpöisiä ympäri vuoden, joten suuri kalasaalis tällä retkellä on yleensä taattu. Suuntaamme Phuketin eteläpuolelle, kohti Racha Yaita. Matkan aikana, ennen ensimmäiselle pysähdyspaikalle saapumistamme, saamme lyhyen perehdytyksen uistelukalastukseen.

On itsestään selvää, että päivän odotetuin aktiviteetti on kalastus, mutta retken aikana sinulla on mahdollisuus myös tutustua merenalaiseen maailmaan snorklaten. Ankkuroimme veneen myös lähelle rantaa, joten pääset paistattelemaan päivää myös rannalle.

Kaikki retket sisältävät kalastusvälineet sekä lounaan ja virvoitusjuoman. Saaliiksi saadut ruokakalat otetaan mukaan Patongilla sijaitsevaan BierGarten-ravintolaan, jossa niistä valmistetaan illallinen. Illalliselle ovat tervetulleita kaikki kalareissulla mukana olleet. Tarkempi ruoka-aika ilmoitetaan paluumatkalla veneessä.

Kaikissa kalastusveneissä on wc:t ja joissakin aluksissa on jopa ilmastoitu hytti, jossa voi hetken verran levähtää.
Voit hyvin lähteä retkelle mukaan vaikka et innostuisikaan kalastuksesta, mutta haluat viettää mukavan päivän merellä. Kalastusveneet ovat vakuutettuja ja miehistöllä on lisenssit.

Hintaan sisältyy:
Kalastusvälineet, lounas ja ruokajuoma sekä illallinen, mikäli haluat saaliisi valmistettavan retken jälkeen ruuaksi ennen kotiinpaluuta.

Kesto:
n. 08.00-17.00.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, aurinkovoidetta, aurinkohattu, vaihtovaatteet ja uimavarusteet.Similan Islands, yhdeksän saarta

Similan Islands, yhdeksän saarta

Similan Islands on yksi Thaimaan tunnetuimmista saariryhmistä. Saaret tunnetaan kauniista rannoistaan sekä snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksista.

Lue lisää Pienennä

Vain tunnin matkan päässä Khao Lakin länsipuolella sijaitseva Similan Islands koostuu yhteensä 11 saaresta, jotka muodostavat kuin helminauhan Andamaanienmereen.

Yhdessä skandinaavioppaamme kanssa ajelemme pikaveneellä merelle ja otamme suunnan kohti saaria. Venematkan aikana meille tarjoillaan hedelmiä ja juotavaa.

Päivän aikana pidetään kaksi uimataukoa, eli pääset suoraan veneestä uimaan ja snorklaamaan upealla riutalla. Sukellusvarusteita, eli räpylät ja maskin, saat lainata ilmaiseksi laivalta. Näillä vesialueilla on runsaasti erilaisia kaloja, kaikkea mahdollista klovnikaloista miekkakaloihin. Hyvällä onnella saatamme nähdä myös suuria merikilpikonnia.

Koh Similanin saarista suurimmalla nautimme lounaaksi thaimaalaisen buffetpöydän antimista. Ruokailun jälkeen sinulla on mahdollisuus omin päin kierrellä saarta, ja voit vaikka kiivetä ylös kallionkukkulalle ihailemaan näköaloja.

Päivän viimeinen pysähdyksemme on eräällä paratiisirannalla, jossa voimme viettää pienen hetken, voit käydä uimassa ja tutustua vielä kerran vedenalaisiin upeisiin maisemiin.

Kun on tarpeeksi paistateltu päivää ja snorklattu, onkin jo aika lähteä paluumatkalle.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, snorklausvarusteet (räpylät ja maski). Lounas ja laivalla joitain pientä purtavaa sekä virvokkeita.

Kesto:
n. klo 06.00-18.00.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, uimavarusteet, aurinkohattu, aurinkovoidetta (korkeat suojakertoimet). Satamasta voit myös ostaa vedenalaisia kameroita. Lämmin pusero on myös hyvä ottaa mukaan, sillä ilmastoidussa bussissa saattaa tulla kylmä.

Kaksi saarta

Kaksi saarta

Lähde rentouttavalle veneretkelle Koh Bonille sekä Koh Heille, jota myös kutsutaan nimellä Coral Island.

Lue lisää Pienennä

Tällä koko perheelle sopivalla retkellä matkaamme pikaveneellä Phuketin eteläkärjestä kohti Andamanmeressä sijaitsevia Koh Bon ja Koh Hei -saaria. Vene kulkee pitkin rannikkoa, jotta voimme matkan varrella ihastella kaunista rantamaisemaa, joka eroaa suuresti Phuketin länsirannikon hiekkarannoista.

Päivän ensimmäisen pysähdyksemme teemme Koh Bonilla, jossa sinulla on aikaa ottaa aurinkoa ja voit nauttia rantaelämästä. Rannalla on kioski, joista voi ostaa virvokkeita. Täydellinen paikka päivän aloitukseksi.

Matkamme jatkuu Phuketin eteläkärjen ympäri Laem Prom Thepistä Nai Harnin lahteen. Täällä sijaitsevat Phuketin rannikon viimeiset koralliriutat. Veneestä voit lainata maskin ja snorkkelin, joten halutessasi voit lähteä tutkailemaan lähemmin riutan värikkäitä asukkeja.

Seuraavaksi on vuorossa Koh Hei/Coral Island, jossa meitä odottaa thaimaalainen lounas. Saarella on runsaasti aikaa ottaa aurinkoa ja uida, ja seikkailunhaluiset voivat lähteä tutkimaan saarta omatoimisesti.

Iltapäivällä, kun aurinko ei enää kuumota niin kovasti, palaamme Phuketiin ja bussi vie meidät takaisin hotelleille.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, lounas, maski ja snorkkeli.

Retken kesto:
n. klo 08.00 – 17.00.

Opastus:
Skandinaavinen opastus osan aikaa retkestä, muuten englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, päähine, aurinkovoidetta ja kamera.

Sukellus

Sukellus

Phuket on tunnettu hienoista rannoistaan ja kristallinkirkkaista vesistään, joissa on kauniita koralleja ja eksoottisia, värikkäitä kaloja. Mikäli haluat tutustua lähemmin vedenalaisen maailman ihmeisiin, suosittelemme Scandinavian Diversia!

Lue lisää Pienennä

Scandinavian Divers on skandinaavinen sukelluskoulu, jossa on myös suomenkielisiä sukelluskouluttajia. Voit ensin kokeilla sukeltamista uima-altaassa ja sen jälkeen ilmoittautua sukelluskurssille, jossa sinulle opetetaan sukeltamisen alkeet. Tämän jälkeen voit ostaa sukelluskertoja ammattitaitoisen ohjaajan opastuksessa.

PADI Open Water Diver -peruskurssin hinta Thaimaassa on huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Vesi on lämmintä ja ihanaa ja vedenalainen maailma sanoinkuvaamattoman kaunis. Sukeltaminen Thaimaassa on kokemus, jota et hevillä tule unohtamaan!

Lisätietoja Scandinavian Divers -sukelluskoulusta, päivittäisistä sukellusretkistä ja kursseista saat oppaaltasi.

Mikäli olet jo suorittanut sukelluskurssin, voit ottaa osaa jännittäville sukellusretkille.

Scandinavian Diversin toimisto sijaitsee Chalongissa, mutta sinut haetaan omasta hotellistasi.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset

Kesto:
n. klo 08.00 –17.00

Opastus:
Skandinaavinen tai englanninkielinen opastus. Suomenkielinen opastus erikseen sovittaessa.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, päähine, aurinkovoidetta (korkeat suojakertoimet) ja kamera.