Kohdetietoa, Playa del Carmen

Lomakohteesi

Playa del Carmen on vanha kalastajakylä Jukatanin niemimaan rannikolla. Tänä päivänä Playa del Carmen on suosittu lomakohde, jossa on kaikkea mitä rantalomalta vaan voit toivoa. Lähin suuri kaupunki on Cancun, joka sijaitsee noin 65 km päässä.

Näin matkustat tänne

Tjäeborgin kautta voit matkustaa Playa del Carmeniin reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden. Lento laskeutuu Cancunin ulkopuolelle.

Lentoaika

Noin 12 tuntia Helsingistä Cancuniin.

Aikaero

Suomen aika - 7 tuntia

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin palvelua.

Kuljetukset

Lento laskeutuu Cancuniin. Lentokentältä Playa del Carmeniin on matkaa n. 55 km, ajoaika n. 1 tunti.
Lentokenttäkuljetus ei sisälly matkan hintaan. Kuljetus tulee järjestää itse.

Aurinko & uiminen

Matalia, lapsiystävällisiä rantoja ja valkoista, hienoa korallihiekkaa. Tietyillä rannoilla on korallipohja, joten kannattaa ottaa uimakengät mukaan. Lasku- ja nousuveden vaihteluita. Joskus tuulista, jolloin rannoilla on korkeat aallot.

Aktiviteetit

Hyvät vesiurheilumahdollisuudet - täällä voit purjehtia, riippuliitää, surffata, snorklata ja sukeltaa. Voit käydä sukeltamassa tai snorklaamassa myös makeanveden lähteissä viidakossa, nk. cenotes-luolissa. Kokeile syvänmerenkalastusta tai suorita sukelluskortti: tarjolla on sukelluspaketteja, välinevuokrausta, sukelluskursseja ja koesukelluksia. Xel-Han ja Xcaretin luonnonpuistoissa erinomaiset snorklaus-/uintimahdollisuudet kuvankauniissa laguunissa trooppisten kalojen keskellä. Pyöriä vuokrattavissa monessa paikassa. Lähettyvillä on myös hyviä golfkenttiä, Cancunin ja Tulumin välillä n. 14 kenttää.

Ruoka & juoma

Pääkadun, 5. Avenuen, varrella on runsaasti enimmäkseen matkailijoiden täyttämiä meksikolaisia ja kansainvälisiä ravintoloita. Jatkamalla Avenuelta vain pari korttelia ylöspäin tupsahdat keskelle meksikolaista arkea. Paikallisten ravintoloiden kotitekoisista fajitaksista ja aidosta guacamolesta nauttivat niin matkailijat kuin paikallisetkin. Aterian jälkeen on mukava poiketa johonkin mukavaan baariin, monet niistä kattavat iltaisin pöytänsä rantahiekalle lyhtyjen kera.
Laskun summasta n. 15 prosenttia on tavanomainen juomaraha.

Hintaesimerkkejä
Lounas alk. 100 pesoa, katukuppilasta kevyt taco n. 28 pesoa, lämmin ruoka alk. 165 pesoa ja iIllallinen vähän hienommassa ravintolassa alk. 200 pesoa.

Ravintolassa:
Vesi 50 cl n. 28 pesoa
Coca Cola 33 cl n. 28 pesoa
Olut purkki 33 cl n. 44 pesoa
Viini 70 cl n. 66 pesoa
Kokeile paikallista olutta (n. 30 pesoa) sekä agavekaktuksesta valmistettua mescal-juomaa. Paikalliset drinkit, kuten margaritat/daiquirit n. 40-50 pesoa.

Kaupassa:
Vesi 50 cl n. 13 pesoa
Coca Cola 50 cl n. 17 pesoa
Olut pullo 33 cl n. 33 pesoa
Viini 70 cl n. 66 pesoa
Esim. WalMartissa on hieman edullisemmat hinnat.

Huvielämä

Hyvä sekoitus isoja klubeja ja pieniä live music -baareja. Kahviloita ja ravintoloita. Diskoja ja myös muutamia yökerhoja. Useamman kerran talven aikana Playa del Carmenissa järjestetään erilaisia tapahtumia, kaikkea mahdollista jazzfestivaaleista suuriin rantakeikkoihin, joissa soittavat tunnetut DJ:t.

Ostokset

Täältä löydät meksikolaisia käsitöitä, keramiikkaa, puu- ja hopeatöitä, jännittäviä sisustustavaroita ja hylkytavarana rantautuneita esineitä, kuten kalebassilamppuja. Alueelta löytyy pari pienempää ostoskeskusta. Suurimmassa osassa liikkeistä on hintalaput ja kiinteät hinnat, vaikkakin ostaessasi monta tuotetta saatat saada alennusta. Pienemmissä putiikeissa hinnoista saa tingittyä yleensä 20-30%, ehkä enemmän, jos on taitava tinkijä. Riippumattoja löytyy monissa eri kokoluokissa yhden maattavasta king size - mattoon, johon mahtuu koko perhe. Pääkadun, 5th Avenuen varrella, on kaikkea tavallisista turistikaupoista taitaviin käsityöläisiin, erityylisiin vaateliikkeisiin sekä minimarketteihin. Myyjät eivät ole täällä kovin päällekäyviä, vaan melko ystävällisiä. Poikkikaduilla on myös jonkin verran ostosmahdollisuuksia, ja täällä, kuten myös 10th Avenuen ja 20th Avenuen varsilla, hinnat ovat edullisemmat, mutta valikoimat suppeammat.

Kulkuyhteydet

Taksi ja bussi. Paikallisbussilla pääsee kätevästi esimerkiksi Cancuniin ja lähikyliin (Playa del Carmen – Cancun n. 55 pesoa).

Valuutta ja luottokortit

Peso (MXN). US-dollarit ovat käypää valuuttaa. Yleisimmät luottokortit, kuten Visa, MasterCard ja American Express, hyväksytään hotellialueella, turistikeskusten ulkopuolella käy yleensä vain käteinen. Hinnat ilmoitetaan pesoissa, mutta luottokortilla maksaessasi ne usein muutetaan US-dollareiksi. Pankkiautomaatteja on useita, varsinkin 5th Avenuen varrella. Kerralla voi kuitenkin nostaa korkeintaan 3000-4000 pesoa (n. 180-245 EUR). Mikäli tarvitset nostaa enemmän rahaa kerralla, mene suoraan jonkin suuremman pankin konttoriin. Euroja voi vaihtaa pesoiksi lähes kaikkialla. Huom! Kun maksat luottokortilla tietyissä ravintoloissa tai nostat rahaa pankkiautomaatista, peritään sinulta myös ns. palvelumaksu.

Passi ja viisumi

Suosittelemme, että passi on voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Meksikoon alle 180 päivän lomamatkoilla. Meksikoon tullessa täytetään maahantulolomake, johon maahanmuuttoviranomainen merkitsee 180 päivän oleskeluajan. Maahantulolomake on maksuton, mutta mikäli lomake katoaa , uudesta lomakkeesta peritään maksu. Tarkista ennen matkalle lähtöä, että passisi on täysin ehjä.


If you are not a Finnish citizen, you need to check you possible visa requirement from the Embassy. Please note the possible need for transit visa also.

Rokotukset

Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) ja hepatiitti A -rokotukset ovat voimassa.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Sähkö

110 V. Adapteri tarvitaan, mikäli voit vaihtaa omasta sähkölaitteestasi tehoa. Muussa tapauksessa tarvitaan myös muuntaja.

Ilmasto

Subtrooppisen ilmaston ansiosta rannikolla on lämmintä ja kosteaa vuoden ympäri, ja illat ovat viileitä talvikaudella, joulu-helmikuussa. Kosteinta ilma on sadekaudella, joka kestää alkusyksystä marraskuun loppuun. Kesällä on lämmintä vuorokauden ajasta riippumatta ja myös veden lämpötila on mukavan lämmin vuoden ympäri.

Aurinko paistaa myös sadekaudella, jolloin myös satunnaiset trooppiset myrskyt saattavat puhaltaa alueen yli. Noudata siinä tapauksessa hotellihenkilökunnan ja median kautta saatavia ohjeita.

Festivaalit

Vuosittain Riviera Mayalla järjestetään paljon erilaisia festivaaleja ja tapahtumia, jotka pitävät sisällään huveja, aktiviteetteja ja juhlakulkueita.

Ecpat

Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Suurlähetystö

Meksikon suurlähetystö
Simonkatu 12 A, 6. krs
00100 HELSINKI
Puh. 09-5860430

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen Ulkoasianministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Muuta

Kadut ovat paikoitellen kuoppaisia ja jalkakäytävien reunat korkeita. Maaliskuussa Playa del Carmenissa on paljon nuoria lomalaisia, vaikkakin suurin osa nuorista jää lomailemaan Cancuniin. Useimmat nuoret saapuvat USA:sta, kun kouluissa on loma-aika, Spring Break.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.