Kohdetietoa, Playa de las Americas

Näin matkustat tänne

Playa las Américasiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä ja Turusta talvikaudella (lokakuu-huhtikuu) ja sen lisäksi vielä touko- ja syyskuussa Helsingistä. Reittilennoilla voit matkustaa joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa. Lento laskeutuu Reina Sofian kentälle, Etelä-Teneriffalle.

Lentoaika

Noin 6,5 tuntia Helsingistä

Aikaero

Suomen aika -2 tuntia

Palvelumme

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi lomalennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset. Lue lisää palvelustamme.

Kuljetukset

Lento laskeutuu Etelä-Teneriffalle, Reina Sofian kentälle. Bussikuljetus lentokentältä Playa de las Américasiin kestää n. 30 min (17 km). Kuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne erikseen lisämaksusta.

Aurinko & uiminen

Monia hienosta hiekasta, sorasta ja kivestä koostuvia rantoja, joista pisimmät ovat 300 ja 450 metriä pitkiä.

Aktiviteetit

Squash, tennis, melonta, purjelautailu sekä muita vesiurheilulajeja. Sukellus n. 32 €/kerta (todistus vaaditaan sukellusvarusteiden vuokraamiseen). Useita hyviä golfkenttiä: Golf del Sur, 27 reikää (15 km), Golf las Américas, 18 reikää (2 km), Golf Adeje, 18 reikää (La Caletassa). Hinta n. 69 €.

Ruoka & juoma

Runsaasti erilaisia paikallisia sekä kansainvälisiä ravintoloita ja baareja.

Esimerkkihintoja:

Ravintolassa
Pasta alk. 9 €, pizza alk. 9,50 € ja salaatti alk. 6 €. Pippuripihvi lisukkeineen alk. 26,50 € ja jälkiruoka alk. 6 €. Tapasannos alk. 3,50 €.

Paikallinen olut 50 cl alk. 2 € ja Heineken alk. 2,50 €
Virvoitusjuoma alk. 2 €
Viinilasi alk. 2 €
Kahvi 1,50 €
Paikallinen viini 75 cl alk. 7 €

Kaupassa
Paikallinen olut 0,50 € ja Heineken alk. 1 €
Viini 75 cl alk. 5 €
Vesi 1 ½ litraa 0,50 €
Virvoitusjuoma 1 ½ litraa 1,50 €

Huvielämä

Playa de las Américasissa on runsaasti musiikkipubeja, diskobaareja, monta diskoa, kasino ja pari tanssiravintolaa, joissa soitetaan elävää musiikkia.

Ostokset

Turistialueilla on useita kauppoja, joissa myydään mm. laukkuja, koruja, parfyymejä ja paljon muuta. Verot ovat täällä huomattavasti alhaisemmat kuin Suomessa, joten monet tuotteet ovat täällä halvempia.

Kulkuyhteydet

Bussit liikennöivät suurempien paikkakuntien välillä. Paikallisbusseilla pääsee esimerkiksi Los Cristianokseen, Santa Cruziin (n. 8,50 e), Puerto de la Cruziin ja Los Gigantesiin. Taksi Fañabésta keskustaan n. 7,50 €, bussi n. 2 €. Lautalla ja kantosiipialuksella pääsee Los Cristianoksesta La Gomeralle, La Palmaan ja El Hierrolle.

Valuutta ja luottokortit

Euro. Luottokortit (VISA, MasterCard ja Eurocard) hyväksytään yleisesti. Pankkeja ja pankkiautomaatteja on kaikkialla. Talvikaudella pankit ovat avoinna ma-la klo 9.00-14.00, kesällä lauantaisin suljettu.

Passi ja viisumi

Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.


If you are not a Finnish citizen, you need to check you possible visa requirement from the Embassy. Please note the possible need for transit visa also.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B –rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Ilmasto

Säätaulukko on Santa Cruzista, Teneriffalta. Yleensä saaren eteläosissa on muutaman asteen lämpimämpää ja aurinkoisempaa kuin saaren pohjoispuolella. Ylhäällä vuoristossa, Vilaflorissa, on aina viileämpää ja pilvisempää.

Teneriffalla on neljä ilmastovyöhykettä: subtrooppinen, välimerellinen, keski-eurooppalainen ja pohjois-eurooppalainen ilmasto. Parissa tunnissa voit ajaa autolla subtrooppisesta Los Cristianoksen lämmöstä joulukorttimaisemiin Las Cañadasiin.
Etelä-Teneriffalla ei koskaan ole kylmempää kuin lokakuisena päivänä Suomessa. Elo- ja syyskuu ovat vuoden lämpimimmät kuukaudet. Koska Kanariansaaret sijaitsevat Atlantilla, ei siellä koskaan ole todella kuumaa ja iltaisin saattaa pitkähihainen lämmin pusero olla tarpeen. Iltaisin lämpötilat laskevat nopeasti ja silloin ilma saattaa tuntua raa´alta ja kostealta. Suomalaisten mielestä kylmyys ei kuitenkaan tunnu samalta kuin espanjalaisten mielestä.

Sää saattaa vaihdella vuoristoalueella. Sen vuoksi on hyvä varata mukaan lämpimiä vaatteita ja hyvät kengät. Korkeus ja voimakkaat tuulet saavat aikaan sen, että lämpötila yläasemalla talvella saattaa laskea miinus 10 asteeseen! Mikäli sinulla on sydänvaivoja, vaikea astma tai korkea/matala verenpaine, suosittelemme ettet lähde mukaan Las Cañadasin vaellusretkille tai nouse köysiradalla yläasemalle, sillä ilma on ylhäällä todella ohutta.

Teide jakaa saaren ilmastollisesti kahtia: etelässä on lämmintä, kuivaa ja karua, kun taas pohjoisessa rehevää ja vehreää, ja sää on leutoa, ajoittain pilvistä ja sateisempaa.

Karnevaalit

Teneriffan karnevaalit ovat yhdet Espanjan suosituimmista, ja yhdet maailman suurimmista. Juhlia vietetään jokaisessa kylässä ja kaupungissa eri puolilla saarta, mutta suurimmat ja näyttävimmät järjestetään Santa Cruz de Tenerifessa ja Puerto de la Cruzissa.

Vuonna 2016 karnevaalit alkavat Santa Cruzissa 9/2. Juhlahumua kestää vajaa kaksi viikkoa, jonka aikana valitaan kuningatar ja järjestetään karnevaalikulkue sekä Sardiinin hautajaiset 10/2. Puerto de la Cruzissa juhlitaan karnevaaleja samaan aikaan, mutta poikkeuksena suuri paraati on Puerto de la Cruzissa 13/2. Karnevaalit jatkuvat Los Cristianosissa yleenä viikko pari Santa Cruzin karnevaalien jälkeen.

Karnevaalien aikaan karnevaalihumua on eniten Santa Cruzissa, Los Cristianoksessa sekä Puerto de la Cruzissa, mutta myös muissa pienemmissä kohteissa saatetaan järjestää pienempiä paikallisia karnevaaleja. Karnevaalien aikaan karnevaalihumua on luvassa eri puolilla kaupunkia ja samoin myös lomakohteissamme vuorokauden ympäri. Musiikin ja juhlahumun äänet kuuluvat häiritsevästi tiettyihin hotelleihin. Katuja suljetaan juhlakulkueiden vuoksi ja toisinaan lentokenttäbussit eivät pääse ajamaan hotellien eteen, vaan vieraat joutuvat kävelemään muutamia satoja metrejä.

Lisätietoja voit lukea osoitteesta www.carnavaltenerife.es

Ecpat

Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä. Lue lisää hotellikansiosta tai kohdeopaskirjastamme.

Matkailutoimisto

Espanjan Matkailutoimisto
Pohjoinen Makasiinikatu 6 A
00130 Helsinki
puh. (09) 441 992
fax (09) 442 687
Sähköposti: helsinki@tourspain.es
Internet: www.spain.info

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen Ulkoasianministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Muuta

Vaikka Espanja on EU:n jäsen, lasketaan Kanariansaaret verotussyistä EU:n ulkopuolelle. Tutustu tuontimääräyksiin etukäteen, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Rantakadulla ja keskustan kävelykadulla ei saa ajaa autoilla.

Teneriffalla rakennetaan jatkuvasti. Varsinkin Playa de las Américasin, Costa Adejen ja Los Cristianoksen alueella on paljon rakennustyömaita. Rakennustöistä saattaa kantautua melua myös hotelleihin ja liikkuminen saattaa toisinaan olla rajoitettua. Uusia rakennustyömaita saatetaan käynnistää lyhyelläkin aikataululla, ja läheskään kaikista ei ole tietoa ennen kauden alkua. Alueella kunnostetaan myös jalkakäytäviä ja rakennetaan uusia teitä.

Hotelleissa ei yleensä ole savuttomia huoneita. Espanjassa on astunut voimaan uusi tupakointilaki, joka kieltää tupakoinnin yleisissä tiloissa sekä ravintoloissa (vain harvoissa paikoissa on erillinen tupakointiosasto). Aurinkotuolien patjat ovat maksullisia useimpien hotellien allasalueilla.