Kohdetietoa, Kultahietikko

Lomakohteesi

Bulgaria: Pinta-ala 111 000 km2. Noin 7,1 miljoonaa asukasta, joista 1,2 miljoonaa pääkaupungissa Sofiassa.

Näin matkustat tänne

Kultahietikolle, Golden Sandsiin, matkustat tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella, touko-syyskuussa. Lento laskeutuu Varnan kentälle.

Lentoaika

Noin 3 tuntia

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Palvelumme

Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille.

Matkustaessasi lomalennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset. Lue lisää palvelustamme.

Kuljetukset

Lento laskeutuu Varnan kentälle. Ajoaika bussilla lentokentältä Kultahietikolle on noin 35 minuuttia (n. 25 km). Lentokenttäkuljetus ei sisälly hintaan, mutta voit ostaa sen lisämaksusta.

Aurinko & uiminen

Kultahietikon ranta on noin 3 km pitkä ja rannalla on runsaasti aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavana. Rannalla on myös useita baareja ja supermarketteja sekä paljon erilaisia aktiviteetteja.

Aktiviteetit

Purjehdus, purjelautailu, vesihiihto, varjoliito, banaaniveneitä ja polkuveneitä. Tennis, minigolf, keilaus ja ratsastus.

Ruoka & juoma

Runsaasti paikallisia ja kansainvälisiä ravintoloita ja baareja.

Alla olevat hinnat ovat noin-hintoja.

Ravintolassa:
Lounas alk. 15 levaa
Kahden ruokalajin illallinen alk. 30 levaa
Salaatti alk. 7 levaa
Hampurilainen alk. 10 levaa
Pizza alk. 10 levaa

Kaupassa:
Vesi, 1 ½ litraa: n. 2 levaa
Virvoitusjuoma, 33 cl: n. 2 levaa
Olut, 50 cl: alk. 2,50 levaa
Viini, 75 cl: alk 8 levaa

Huvielämä

Jos kaipaat hauskanpitoa kellon ympäri, Kultahietikolla se onnistuu. Yökerhot sulkevat vasta kun viimeinen asiakas on lähtenyt tai kun aurinko nousee. Alku- ja loppukesästä meno on selvästi rauhallisempaa.

Ostokset

Kauppoja on keskustassa ja rantapromenadin varrella. Parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat suuremmassa kohteessa Varnassa. Suosittuja matkamuistoja ovat paikalliset juomat, mm. viini, samppanja ja paikallinen viina.

Kulkuyhteydet

Taksi on edullinen, iltaisin kalliimpi hinta. Bussiyhteys useasti päivässä Albenaan ja Balchikiin.

Valuutta ja luottokortit

BGN = Bulgarian leva. Useimmat ravintolat ja kaupat eivät hyväksy luottokortteja. Muutamia pankkiautomaatteja. Voit vaihtaa rahaa (euroja tai US-dollareita) virallisissa rahanvaihtopisteissä. Rahanvaihto kadulla on kiellettyä.

Passi ja viisumi

Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.
More details: http://www.mfa.bg/en/pages/109/index.html

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B –rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Sähkö

220 V. Sähköpistokkeet voivat olla vanhan mallisia ja maadoittamattomia.

Ecpat

Tjäreborg on ollut jo useita vuosia aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä. Lue lisää kohdekansiosta tai kohdeopaskirjasta.

Lähetystö

Bulgarian Tasavallan suurlähetystö
Kuusisaarentie 2 B, 00340 HELSINKI
P. 09 458 4055
F. 09 458 4550

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen Ulkoasianministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Muuta

Tärkeää tietoa Bulgarian hotelleista
Bulgarian matkustuskausi on lyhyt ja intensiivinen, ja hotellit myydään loppuun aikaisin. Tämän vuoksi hotellin vaihtaminen kohteessa voi olla hankalaa, joten hotellivalinta kannattaakin tehdä huolellisesti. Määrittelemättömän hotellin varanneet asuvat yleensä hyvin yksinkertaisissa hotelleissa, ja hotellin vaihto enää paikan päällä ei välttämättä enää onnistu.

Hotellien taso Bulgariassa on yleensä vaatimattomampi kuin Välimeren lomakohteissa. Huoneet ovat useimmiten pieniä ja yksinkertaisesti sisustettuja. Lisävuode saattaa tehdä huoneesta hyvin ahtaan tuntuisen. Lisävuoteen voi olla kerrossänky, vuodesohva tai nojatuolivuode. Tavalliset sängyt eivät aina välttämättä ole vierekkäin, vaan voivat myös olla peräkkäin.

Vauvanruoka ja vaipat suunnilleen Suomen hinnoissa. Albenan ja Kultahietikon puolella mäkistä maastoa, paljon portaita. Ota mukaan omat lastenrattaat. Sähkö- ja vesikatkokset yleisiä. Ota taskulamppu mukaan. Lomailukausi pääsee kunnolla vauhtiin vasta kesäkuun alkupuolella, joten osa ravintoloista, kaupoista sekä myös vesipuisto avataan vasta kesäkuussa. Myös loppukaudesta kaikki paikat eivät enää ole avoinna.

Tärkeää tietoa taxfree-tuotteista
Huomioithan, että Airshoppenin taxfree-valikoima on Bulgarian lennoilla tavallista rajoitetumpi. Bulgarian lakien vuoksi alkoholia ja savukkeita ei voi tilata etukäteen. Kaikki muut taxfree-kuvaston tuotteet ovat vapaasti tilattavissa.


Pidätämme oikeuden muuttaa esimerkiksi retkiohjelmaa ja -hintoja jne.